HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

04-03-2021

HARLINGEN - Er gloort hoop aan de horizon.

Na het succes van het herfst-mix-toernooi en de spelmorgens in het najaar en onlangs het krokustoernooi in het voorjaar is de jeugdafdeling van Zeerobben toe aan een volgende stap.

 

Training en wedstrijden

Hoewel er door de jonge senioren tot en met 26 jaar weer getraind mag worden, gaat de competitie voor hen dit seizoen niet worden hervat, echter is dit voor de jeugdteams van de A-categorie (spelend in de Hoofdklasse) nog niet uitgesloten. Dus als de ‘corona’ cijfers er beter uit komen te zien, kunnen deze teams de lopende competitie wellicht nog uitspelen.

 

Voor de B categorie (en evt. ook nog de A categorie) wordt er wellicht een Regio Cup met teams uit de omgeving gespeeld. Als dit wordt georganiseerd door de KNVB hebben de clubs in aanloop naar dit toernooi nog een paar weken de tijd om oefenwedstrijden te organiseren om zich zo voor te bereiden op de Regiocup. Zeerobben heeft inmiddels afspraken gemaakt met SC Franeker om met een groot aantal jeugdteams tegen elkaar te spelen op de eerste zaterdag dat dit weer mogelijk is, hetzij in Harlingen, hetzij in Franeker. Tevens is het jeugdbestuur in gesprek met nog een club om de tweede zaterdag hiervoor te benutten.

 

De afgelopen weken stonden in het teken van onderlinge toernooitjes op klein veld voor de jeugd en het jeugdbestuur wil dit een vervolg geven door onderlinge wedstrijden te gaan organiseren voor de teams. Voetballen met je eigen team is behoefte aan en geeft weer nieuwe uitdagingen. Er is inmiddels een schema gemaakt en gepubliceerd op de website van de club en op de social mediakanalen waarbij de opzet is om zoveel mogelijk teams van ongeveer hetzelfde niveau tegen elkaar te laten spelen. Dat dit misschien niet voor alle spelers de nodige uitdaging biedt is duidelijk maar er kunnen in ieder geval weer wedstrijden gespeeld worden. De eerste wedstrijd begint zaterdag om 09.00 uur en rond 13.30 uur is alles weer afgelopen.

 

Organisatie

In aanloop naar het seizoen 2021/2022 is de jeugdcommissie druk bezig de organisatie weer neer te zetten. Binnenkort volgt informatie over de samenstelling van het jeugdbestuur en over de inmiddels ‘gecontracteerde’ jeugdtrainers. Voor hen geldt de uitdaging om alle jeugdspelers beter te maken met ook weer als gevolg dat de meest getalenteerde spelers zelfs in beeld komen van de BVO’s (SC Heerenveen en Cambuur). Ook nu zijn er weer een paar spelers die de overstap maken, meetrainen of stage gaan lopen bij BVO’s. Er loopt zo langzamerhand een compleet elftal met 3 wisselspelers te voetballen in de blauw-witte of blauw-gele kleuren van de Friese BVO’s!  Ook hierover zullen we binnenkort over informeren. Voor de betrokken spelers (en de ouders) is dit natuurlijk prachtig.

 

Het jeugdbestuur hoopt met u allen op nog meer voetbalplezier in de nabije toekomst!

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Queen-on-Air 6 maart 2021 bij Omroep RSH

04-03-2021

HARLINGEN - Zaterdagmorgen is er weer een uitzending van het programma Queen-On-Air bij Omroep RSH.

Hockeynieuws van de HMHC

04-03-2021

HARLINGEN - Het bericht dat er weer wat verruiming is in de mogelijkheden om te sporten zorgde bij de Dames en Heren teams van HMHC voor gejuich.

Kattenkop op nieuwe brug Reatille Wijnaldum

04-03-2021

WIJNALDUM - De brug Reatille in Wijnaldum wordt komende winter vernieuwd.

Reacties