Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Op 20, 21 én 22 september verandert de Nieuwe Willemskade ook dit jaar weer in een culinair walhalla met de 5e editie van Foodfestival Heerlijk Harlingen!
Lees verder...
Spaar voor keukenmessen!

Spaar voor keukenmessen!

Bij PLUS Lunenborg kun je nu sparen voor 6 verschillende keukenmessen van Jamie Oliver. De actie loopt t/m 21 sept. 2019.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

22-11-2018

HARLINGEN - Zaterdag is de mooiste dag van de week.

Jeugdjournaal Zeerobben Het blijven mooie wedstrijden tussen Zeerobben en Franeker. Zo ook afgelopen zaterdag toen JO9-2 tegen Franeker JO9-2 speelde. Foto: Wies Procee.

Het blijven mooie wedstrijden tussen Zeerobben en Franeker. Zo ook afgelopen zaterdag toen JO9-2 tegen Franeker JO9-2 speelde. Foto: Wies Procee.Waarom? Het antwoord wordt elke zaterdag op het Oostersportpark gegeven. Afgelopen zatedag werd nog eens extra bijzonder omdat de actiekaarten voor de spaaractie bij Plus Lunenborg werden uitgereikt. Stralende gezichten bij kinderen en ouders.

 

JO19

De topper in de hoofdklasse bij de JO19-1 werd gespeeld op het Oostersportpark. Daar speelde JO19-1 tegen koploper Flevo Boys. Zeerobben was helaas niet op volle sterkte en daarnaast bleek Flevo Boys toch ook de betere ploeg. Zij wonnen dan ook verdiend met 5-2.

JO19-1 blijft echter in de top drie staan. JO19-2 speelde thuis tegen Terschelling en moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. JO19-3 verloor in en tegen Balk met 5-1.

 

JO17

JO17-1 liet afgelopen zaterdag haar ware gezicht zien. Iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was na een 3-0 achterstand in en tegen Franeker. Maar de mannen herpakten zich en scoorden nog 4 keer waardoor de drie punten meegingen naar Harlingen.

 

JO15-1

Een mooi herstel was er voor JO15-1 in de wedstrijd tegen Stiens. Er moest hard geknokt worden voor de punten maar dan smaakt de 2-3 overwinning extra zoet. Een mooie 2e plaats in de hoofdklasse is de belonging voor het harde werken. JO15-2 sleepte een 3-2 overwinning over de streep tegen St. Anna. JO15-3 verloor thuis met 0-5 van Minnertsga. JO15-4 kwam niet in actie.

 

JO13

JO13-1 speelde al vroeg in Bolsward maar de tegenstander was al goed wakker en versloeg Zeerobben met 4-2. JO13-2 mocht tegen AVV aantreden op het hoofdveld en dat is toch altijd iets speciaals voor dit soort teams. Het werd uiteindelijk 1-1.

 

JO12

JO12-1 kwam met de schrik vrij in Heerenveen. Thuis werd er nog ruim gewonnen maar al snel keek Zeerobben in Heerenveen tegen een 3-1 achterstand aan. Uiteindelijk kwam het herstel op tijd en werd het nog 3-5. Een taaie maar fraaie overwinning was er voor JO12-2 in Franeker. Met 1-2 winnen is net genoeg en levert ook 3 punten op. In Leeuwarden speelde JO12-3 met 3-3 gelijk tegen Blauw Wit en JO12-4 kwam niet in actie.

 

JO11

Na het verlies tegen de koplopers ONS en Bolsward was er dan nu een keurige 5-1 overwinning op MKV voor JO11-1. JO11-2 speelde met 3-3 gelijk tegen Bolsward en JO11-3 was met 12-1 duidelijk te sterk voor Hielpen.

 

JO10, JO9 en JO8

Ook in deze categorie komt de jeugdafdeling met 10 teams uit. Er worden echter geen uitslagen geregistreerd. De KNVB zegt dat de competitie geen doel maar een middel is dat bij moet dragen aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling van spelers in deze categorie. Daar sluit Zeerobben zich bij aan. Het levert wekelijks wel prachtige wedstrijden op. De moeite waard om eens langs te komen.

 

Pietenvoetbal

Op woensdagmiddag trainen o.a. de Waddenrobkes en de JO8 groep bij Zeerobben. Dat is ook de Sint ten gehore gekomen. Hij heeft dit jaar besloten om niet zelf te komen maar een aantal Pieten te sturen. Een Sinterklaasmiddag in de Robbenplaat zou weer ten koste gaan van een training en dat is iets wat Sinterklaas absoluut niet wil. Integendeel. Hij volgt Zeerobben op de voet en ziet hoe goed het gaat. Maar zegt hij: “het kan altijd beter”. Daarom heeft hij besloten om dit jaar een aantal Pieten te sturen die zowel met de Waddenrobkes als met de JO8-groep gaan meetrainen. Ze doen dat op woensdag 28 november. Zowel de Pieten als de spelers worden daar beter van aldus Sinterklaas die al over een win/win situatie spreekt. Hoe dan ook, het zal een mooie trainingsmiddag worden op het Oostersportpark. De Pieten zijn er vanaf 17.00 uur.

 

Waddenrobkes

Het was nog best fris zo vroeg in de ochtend en de velden waren zelfs nog een beetje wit. Toch stonden de Waddenrobkes alweer vroeg klaar voor hun landencompetitie. Sommigen hadden zich warm aangekleed maar toen de wedstrijden eenmaal los waren was er van de kou niet veel meer te merken. Zowel spelers als ouders en bondscoaches werden warm van het spel. De competitie loopt langzaam ten einde. Binnenkort meer informatie over de laatste speelronde en de start van de wintercompetitie. Maar eerst nog buiten voetballen en trainen. De trainingen zijn op de woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. Jongens en meisjes die willen komen kijken of zelfs willen meedoen zijn welkom op het Oostersportpark. Velen zijn jullie al voorgegaan en voetballen nu volop mee.

 

Foto: Frans Bode.

 

Zaterdag

Eigenlijk is het met zo’n grote jeugdafdeling elke week “volle bak” op het Oostersportpark. Het aantal wedstrijden dat afgewerkt moet worden is groot. Zaterdag maar liefst 16 thuiswedstrijden bij de jeugd. Vanaf half 9 gaan de eerste spelers het veld op. Diep in de middag klinkt het laatste fluitsignaal. Leuke wedstrijden staan er op het programma voor zowel de prestatiegerichte teams als ook voor de recreanten. Veel succes met het maken van de juiste keus.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Gorecht – Zeerobben

22-11-2018

HARLINGEN - Tijd voor een tussenbalans.

Anna Casparii/Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie 16-11-2018

22-11-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Gematigd positivisme tijdens ALV Zeerobben

22-11-2018

HARLINGEN - Gerrit Riem benoemd tot Lid van Verdienste, Wolter Bakker Trofee voor echtpaar De Bruin.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen