RSG Simon Vestdijk

RSG Simon Vestdijk

Open dagen en doemiddagen: Welkom groep 8 en je ouder(s)/ verzorger(s). Kom langs en maak kennis met ons onderwijs!
Lees verder...
Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
HUBO: Bestel nu je vuurwerk

HUBO: Bestel nu je vuurwerk

Vuurwerk eenvoudig bestellen en ophalen bij HUBO Faber Lanen 19-21, 8861 CB Harlingen.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Eindejaarsloterij 2019!

Eindejaarsloterij 2019!

Prijzenpot: 10x € 449,-(belastingvrij)! Om kans te maken is shoppen en uit eten gaan in Harlingen het énige dat je hoeft te doen!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

28-11-2019

HARLINGEN - Er waren weer veel verrassingen en emoties liepen soms hoog op.

Jeugdjournaal Zeerobben Vallen en opstaan in de wedstrijd van JO9-1 tegen Feanstars. Foto: Wies Procee.

Er gebeurt elke zaterdag weer heel veel op en rond de velden. Zo ook afgelopen zaterdag.

 

JO19

JO19-1 heeft de streekderby tegen Franeker niet in winst weten om te zetten. In Franeker werd er met 4-2 verloren hetgeen Zeerobben doet afzakken naar de 4e plaats. Morgen een goede kans om tegen de nummer 3 van de ranglijst, Stiens, een goed resultaat te halen. Een keurige 5-1 overwinning was er voor JO19-2 in de wedstrijd tegen Joure. Met 11 punten staat JO19-2 keurig op een 5e plaats in de competitie.

 

JO17

De absolute topper in de hoofdklasse tussen Zeerobben en Joure eindigde onbeslist. Zeerobben dacht de buit binnen te hebben maar zag Joure in de allerlaatste seconde nog de gelijkmaker maken. Zuur maar ook dat is sport. Het werd 2-2. Op Ameland moest JO17-2 de punten aan Geel Wit laten. Het werd 3-1. JO17-3 daarentegen pakte weer de drie punten door thuis met 4-1 van Dr. Boys te winnen.

 

JO15

JO15-1 kende niet veel moeite met SJO Broekster Walden en won de uitwedstrijd met 0-3. En door het gelijke spel van Buitenpost is Zeerobben weer terug in de top 3. JO15-2 speelde een doordeweekse wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek en behaalde een overwinning met dubbele cijfers. Het werd maar liefst 12-0. JO15-3 trof een oude bekende uit de bekercompetitie. Destijds werd er al fors verloren van Berlikum en ook nu was JO15-3 niet opgewassen tegen Berlikum. Er werd met 7-0 verloren.

 

JO13

De absolute topper in de hoofdklasse tussen Zeerobben en FVC eindigde onbeslist. Na een spannende wedstrijd stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. En dat brengt Zeerobben niet dichterbij de koploper. De achterstand blijft 2 punten. JO13-2 verloor de uitwedstrijd tegen Oosterlittens nipt met 3-2 en verlies was er ook voor JO13-3 in de wedstrijd tegen SJO Warga/WWS. Het werd 4-0.

 

JO12

JO12-1 was niet opgewassen tegen SWZ Boso Sneek. In Sneek werd er met 5-0 verloren van de koploper. Workum bleek met 1-7 een maatje te groot voor JO12-2 en JO12-3 speelde een wel heel doelpuntrijke wedstrijd. Tegen Workum werd het 5-5. Wat een wedstrijd is dat geweest.

 

JO11

JO11-1 speelde een spannende pot tegen FVC. Het werd uiteindelijk een 4-2 overwinning voor de jongens uit Leeuwarden die Zeerobben nu op de ranglijst passeren. JO11-2 pakte een fraaie 8-3 overwinning op QVC en JO11-3 verloor met 0-4 van ST Stiens/DTD. 

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

Waddenrobkes

Afgelopen woensdagmiddag was een hele speciale middag voor de Waddenrobkes en de kinderen van de JO8 groep. De Pieten hadden aangekondigd dat ze naar Zeerobben kwamen om daar training te geven. De Pieten waren er mooi op tijd maar oh, oh, oh wat hadden ze een slecht weer meegenomen. Het regende pijpenstelen op het Oostersportpark. Geen probleem zeiden de Pieten. We zetten 2 goaltjes in de kantine en gaan penalty’s nemen en trucjes doen. En dat gebeurde. Even later was de kantine omgebouwd tot een echte Arena en de kinderen gingen fanatiek van start. En zo konden de Pieten de kinderen van Zeerobben toch nog iets leren. Na afloop was er voor alle kinderen een mooi kadootje. Een prachtige groen-witte fietsbel met het logo van Zeerobben erop. Daar gaan we zaterdag a.s. zeker meer van horen.

 

Foto: Frans Bode.

 

Komende zaterdag

Nog 2 topdagen voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Zaterdagmorgen en volgende week is er nog volop jeugdvoetbal op het Oostersportpark. Daarna duiken de teams de winterstop in. Maar eerst morgen nog gewoon lekker 15 thuiswedstrijden die ook morgen weer de mooiste dag van de week maken. Vanaf kwart voor negen gaan de wedstrijden los.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Omroep RSH 30 jaar jong

28-11-2019

HARLINGEN - In den beginne waren er de etherpiraten zo ook in Harlingen en omgeving.

Weekendoverzicht fc Harlingen

28-11-2019

HARLINGEN - Het elftal van trainer Gerrie Schouwenaar hoefde afgelopen zondag maar een korte afstand te overbruggen voor het duel tegen sc Bolsward.

De morgen tegemoet bij jarige Omroep RSH

28-11-2019

HARLINGEN - Chris Wijbenga vult zaterdagmorgen 2 uurtjes van de Omroep RSH marathon.

Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje