De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

03-09-2020

HARLINGEN - Zaterdag 29 augustus om 08.45 uur kon het eerste fluitsignaal van een officiële wedstrijd na maanden van rust.

Jeugdjournaal Zeerobben Het JO13-2 team van Zeerobben speelde als eerste team van de jeugdafdeling, sinds de stillegging van de competitie in maart, weer een officiële wedstrijd. Foto: Frans Bode.

Op het A-veld viel die eer te beurt aan JO13-2. Zij trapten al vroeg af voor de bekerwedstrijd tegen Balk die meteen een 2-0 overwinning opleverde.

 

Helaas konden niet alle geplande bekerwedstrijden doorgaan. Zo moest ONS Sneek MO17-1 zich afmelden voor de bekerwedstrijd tegen MO17-1 en ook Scharnegoutum JO14-1 moest afzeggen voor de wedstrijd tegen JO14-1. Deze wedstrijden moeten op een ander tijdstip ingehaald worden.

 

JO19-1 is ingedeeld in een zware poule met Be Quick Dokkum, L. Zwaluwen en FC Burgum. Dan is het altijd fijn als je goed start en dat deed JO19-1. Qua veldspel was het misschien nog niet geweldig maar het resultaat deed dat snel vergeten. Al helemaal toen de winnende treffer 5 minuten voor tijd werd gemaakt. Man van de wedstrijd werd keeper Jorn Doeksen die in de slotminuut een penalty stopte. De eerste bekerwinst is een feit. JO19-2 ging op bezoek in Bolsward en verloor daar de wedstrijd met 6-1.

 

Voor JO17-1 is de eerste bekerwinst ook een feit. Thuis werd er met 3-1 van Hardegarijp gewonnen. L. Zwaluwen en SJ Broekster Walden zijn de volgende tegenstanders.

 

Veel doelpunten bij de wedstrijd van JO17-2. Zij verloren de uitwedstrijd tegen Frisia met 7-4.  Er was ook een prima start voor JO17-3 in de beker. Thuis werd er overtuigend met 6-1 gewonnen van L. Zwaluwen.

 

Ook JO15-1 zit in een “stevige” poule met ONS, Workum en Franeker. Dus goed beginnen was ook hier de opdracht. En dat lukte. In Workum werd er met 3-0 gewonnen. JO15-3 speelde in Oosterend en verloor daar met 2-0 van SDS/Nijland en JO15-4 was uiteraard niet opgewassen tegen de nummer 1 van Hindeloopen. Thuis werd het 15-0 voor Hielpen.

 

JO13-1 kwam met een mooie 6-1 overwinning terug uit Makkum en zoals reeds gezegd won JO13-2 met 2-0 van Balk. Voor het eerst op een “groot” veld en meteen winst. Dat moet vertrouwen geven.

 

Omdat er voor de overige teams geen bekercompetitie meer wordt georganiseerd waren dit alle bekerresultaten.

 

Komende zaterdag

Het begint nu toch allemaal wel serieus te worden als je kijkt naar het programma van morgen op het Oostersportpark. Want nu de jongste jeugd geen bekercompetitie speelt start voor die teams morgen de competitie al. Dus van JO19 t/m JO13 bekervoetbal en voor JO12 t/m JO8 start de competitie. En als je dat dan allemaal bij elkaar optelt dan kom je zaterdag toch uit op maar liefst 15 thuiswedstrijden voor alleen al de jeugdafdeling. Vanaf 08.45 uur is het volle bak op het Oostersportpark. De persconferentie van afgelopen dinsdag leerde ons dat we moeten blijven opletten hoe moeilijk dat ook voor eenieder soms is. Zaterdag weer een belangrijke dag dus. Niet alleen binnen maar zeker ook buiten de lijnen. 

 

Selecteren

Het zijn drukke tijden voor de jeugdtrainers van Zeerobben. De indelingen van de teams zijn natuurlijk al voor de vakantie bekend gemaakt maar deze worden niet voor niks voorlopige indelingen genoemd. Selecties van standaardteams bevatten soms wel 16 tot 18 spelers. Dat is te veel voor één team dus moet er geselecteerd worden. En daar worden niet alleen de trainingen en oefenwedstrijden voor gebruikt maar ook de bekerwedstrijden. Zo kan een speler zich in de kijker spelen en zijn/haar trainer overtuigen van zijn of haar kwaliteiten. Dat proces zal binnenkort afgerond moeten worden omdat op 19 september de reguliere competitie van start gaat.

 

Foto: Frans Bode.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De kantine van fc Harlingen weer open

03-09-2020

HARLINGEN - De kantine van fc Harlingen was afgelopen week tijdelijk een paar dagen dicht.

Hockeycompetities weer van start

03-09-2020

HARLINGEN - Komend weekend is het dan eindelijk zover, er kunnen weer competitiewedstrijden worden gespeeld!

Copini Opticiens vanaf vandaag, koopavond weer geopend!

03-09-2020

HARLINGEN - Goed nieuws: Copini Opticiens is vanaf donderdag 3 september weer 'normaal' geopend op de koopavond in Harlingen.

Reacties

Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Omdraai De Omdraai Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje