Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

06-09-2019

HARLINGEN - Het was passen en meten afgelopen week op het Oostersportpark.

Jeugdjournaal Zeerobben Foto: Frans Bode.

Veel wedstrijden die voor zaterdag 31 augustus op het programma stonden werden verplaatst naar afgelopen maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Maar naast het voetbal moest er natuurlijk ook gewoon getraind worden. En met 32 teams is dat best even “schipperen”. Maar uiteindelijk is het gelukt en kunnen de teams zich opmaken voor de 2e bekerronde die morgen van start gaat.

 

Morgen zijn er maar liefst 16 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Een serieuze testcase voor de vereniging dus. Naast de 16 thuiswedstrijden staan er namelijk ook nog eens 16 uitwedstrijden voor de jeugdafdeling gepland. Het laat zich raden dat er weer veel leiders, trainers, scheids- en grensrechters, kaderleden en kantinepersoneel in de weer zijn. Allemaal vrijwilligers die hun tijd weer beschikbaar stellen om zo de jeugd te kunnen laten genieten van het voetbalspelletje.

 

Er staan weer een aantal interessante ontmoetingen op het programma. Teams die de eerste wedstrijd verloren of gelijk gespeeld hebben zullen aan de bak moeten om nog een kans te maken om zich te plaatsen voor de knock-out fase. Voor JO15-5M is het ook een spannende dag. Deze ploeg meiden, die al een paar jaar met elkaar spelen, zijn de uitdaging aangegaan en hebben zich ingeschreven voor de jongenscompetitie. De eerste bekerwedstrijd tegen fc Harlingen JO15-2 ging helaas niet door omdat de tegenstander zich teruggetrokken had uit de bekercompetitie maar morgen reizen de meiden af naar Oosterlittens en spelen tegen ST SDS/Nijland JO15-2. Hoe dat gaat aflopen? Hou de website en social media maar in de gaten.

Maar ook voor veel spelers van JO8 is het allemaal nog spannend. Nog maar net uit de Waddenrobes en nu al wedstrijden spelen in de bekercompetitie. Dat is natuurlijk een hele belevenis.

 

Naast de voorbereidingen voor de beker- en reguliere competitie legt de vereniging momenteel de laatste hand aan de presentatiegids 2019/2020. Een prachtige uitgave ook dit jaar weer waarin weergegeven wordt waar Zeerobben voor staat en wat voor een club het is. Veel interviews weer met verenigingsmensen van jong tot oud. Binnenkort wordt begonnen met de verspreiding.

 

Er was ook teleurstelling afgelopen week. Op woensdag 19 juni moest het kleutervoetbalfeest afgelast worden i.v.m. het slechte weer. Er werd besloten om het voetbalfeest te verplaatsen naar woensdag 4 september maar afgelopen woensdag ging het weer mis. De voorspellingen waren dusdanig dat het niet verantwoord was om de kleuters te laten voetballen. Erg jammer voor de scholen, de kleuters en natuurlijk de organisatie. Er stonden toch maar weer 30 vrijwillig(st)ers klaar en ook Jumbo Olaf Hermus had zijn toezegging weer gedaan voor de sponsoring van drinken en fruit. Maar ook de sponsor heeft aangegeven er de volgende keer gewoon weer bij te zijn. Het kleutervoetbal is inmiddels een vast onderdeel in het schoolprogramma geworden waar de vereniging dan ook trots op is. Daarom zal er in juni 2020 weer gewoon een kleutervoetbalfeest zijn bij en georganiseerd door de jeugdafdeling van Zeerobben.

 

De dag van morgen

Zoals gezegd een zeer drukke dag morgen op het Oostersportpark. De eerste wedstrijden zullen al om 08.45 uur van start gaan. De laatste jeugdwedstrijd begint om 14.30 uur. Dan sluit JO19-1 de dag af. Niet op het hoofdveld dit keer omdat Zeerobben 1 daar de bekerwedstrijd tegen DTD speelt. De Waddenrobkes starten hun competitie op zaterdag 21 september met de interne landencompetitie. Zij zijn al 2 weken in training en de reacties van de ouders en kinderen zijn geweldig. De foto’s en filmpjes op de site van de club en op social media worden volop bekeken en gedeeld. Dat ziet er goed uit en de club rekent ook dit jaar weer op een toeloop van aanstormende talenten. Zeerobben maakt zich op voor weer een mooi seizoen met de mini’s, de pupillen en de junioren.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het Alternatief: seizoen 4 gaat van start!

06-09-2019

HARLINGEN - Na twee zomervakantie edities komt het Alternatief weer met zijn reguliere uitzendingen van 20.00 tot 23.00 op Omroep RSH.

Visserijdagen al 60 jaar hét Harlinger stadsfeest!

06-09-2019

HARLINGEN - Allerlei activiteiten en bijzondere optredens van lokale en nationale artiesten waren de ingrediënten voor vier fantastische dagen.

60 Jaar Visserijdagen

06-09-2019

HARLINGEN - Afgelopen weekend maakten we de 60e Visserijdagen mee.

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Di 16 juni
t/m
Di 21 juli
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Greenart Production Greenart Production Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Broodje Nuchter Broodje Nuchter Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Ons Food&Wine Ons Food&Wine Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen