Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

11-03-2020

HARLINGEN - Het heeft even geduurd maar afgelopen zaterdag was weer eens zo’n zaterdag die zaterdag de mooiste dag van de week maakt.

Jeugdjournaal Zeerobben Nog even wat aanwijzingen van de coaches tijdens de “time-out” en weer verder. JO12-3 won uiteindelijk met maar liefst 16-0 van VVT. Foto: Frans Bode.

Veel kinderen op het Oostersportpark die voetballen erg leuk vinden. Voeg daarbij de ouders en overige familieleden en je hebt een heerlijke voetbaldag onder een voorzichtig voorjaarszonnetje.

 

JO19

JO19-1 heeft goed overwinterd gezien de 3 overwinningen op rij. Afgelopen zaterdag kwam er een kink in de kabel en was de eerste nederlaag na de winterstop een feit. SWZ Boso Sneek was daarvoor verantwoordelijk. Zeerobben speelde niet slecht maar verloor het uiteindelijk van de individuele speler van Sneek. JO19-1 staat nu derde en treft zaterdag Hardegarijp. Ook JO19-2 komt goed uit de startblokken na de winterstop en boekte afgelopen zaterdag de 3e overwinning op rij en is samen met Urk koploper nu. Zaterdag treffen ze de nummer drie ONS.  

 

JO17

JO17-1 heeft haar draai nog niet echt gevonden in de promotieklasse en boekt wisselende resultaten. Zaterdag was Workum met 1-3 te sterk voor JO17-1. Het sprookje van Jo17-2 duurt nog even voort. Afgelopen zaterdag voor hen de vierde overwinning op rij. Dit keer werd vv Heerenveen met 2-0 verslagen. Morgen gaan ze op bezoek bij de nummer 4 Frisia. Een nipte nederlaag was er voor Jo17-3 dat met 1-0 verloor van LSC.

 

JO15

Voor JO15-1 was het afgelopen zaterdag een wedstrijd met een lach en een traan. Er werd met 4-2 gewonnen van het fysiek sterke Harkemase Boys en daardoor blijft ook JO15-1 ongeslagen maar het zag ook 2 spelers wegvallen. Sten en Rejan moesten beiden met een ernstige blessure het veld verlaten en zullen lange tijd moeten revalideren. De eerste punten voor JO15-3 na de winterstop zijn ook een feit. Op het C-veld werd Oeverzwaluwen met 6-0 verslagen. JO15-4 verloor in Leeuwarden met 5-2 van Leovardia. 

 

JO13

Het is hard werken in de hoofdklasse voor JO13-1 maar daar is niets mis mee en leer je veel van. Afgelopen zaterdag werd met 1-4 verloren van De Weide die op een 3e plaats staan. Zaterdag  wacht de verre uitwedstrijd tegen Berkum uit Zwolle. JO13-2 was niet opgewassen tegen AVV op Terschelling en verloor met 7-1. JO13-3 daarentegen kwam met een keurige 1-3 overwinning terug uit  Ferwerd waar van Wardy werd gewonnen. 

 

JO12

Wat voor de winterstop niet lukte lukt nu wel voor JO12-1. Met 9 punten uit 3 wedstrijden staan de jongens nu bovenaan. Afgelopen zaterdag werd er met 6-3 van Tzum gewonnen. Morgen wacht de uitwedstrijd tegen Blauw Wit. JO12-3 is ook op dreef. Zij wonnen met dubbele cijfers van VVT. Het begint al wat te kriebelen bij de leiding. Het verhaal gaat dat Jeroen nu al onrustig slaapt in verband met de topper van zaterdag a.s. tegen Frisia.

 

JO11

JO11-1 verloor afgelopen zaterdag met 7-2 van Frisia en mag het morgen opnieuw proberen tegen FC Burgum. JO11-3 speelde een 2-1 overwinning uit het vuur tegen Workum. 

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

Waddenrobkes

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. De voorjaarscompetitie voor de allerjongsten van Zeerobben ging dan eindelijk ook van start. De Waddenrobkes hadden al twee keer getraind maar mochten afgelopen zaterdag dan ook beginnen aan hun landencompetitie. Met 8 teams was de organisatie best tevreden. De ervaring leert dat gaandeweg het voorjaar zich weer meer kinderen zullen aanmelden.

 

De bondscoaches maakten er met hun spelers weer een spektakel van. Voor de kinderen van 4 tot 6 jaar is het elke week een klein feestje. Eerst op woensdagmiddag trainen en dan op zaterdag met de vlag van je land de Froonacker arena betreden. Hoe mooi kan het zijn. Morgen om 09.00 uur is de 2e speelronde. Kinderen die eens willen kijken of misschien mee willen doen zijn zowel op de woensdagmiddag om 17.00 uur als de zaterdagochtend van harte welkom. Het verplicht je tot niets maar het geeft wel een indruk van het voetballen bij de Waddenrobkes van Zeerobben.

 

Foto: Frans Bode.

 

Komende zaterdag

Zaterdag is het volle bak op Oostersportpark zoals dat dan zo mooi heet. Er zijn maar liefst 15 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling en daarnaast spelen de Waddenrobkes natuurlijk ook nog hun landencompetitie. De eerste wedstrijden beginnen zoals altijd al om 08.45 uur. Wie vroeg komt hoeft niets te missen.

 

Cambuur clinic bij Zeerobben

Op woensdagmiddag 15 april 2020 wordt er bij Zeerobben een voetbalmiddag georganiseerd door SC Cambuur. In een drie uur durend programma krijgen de kinderen een veld- en animatieprogramma voorgeschoteld onder leiding van officiële Cambuur jeugdtrainers en ervaren hoe het is om te trainen als een echte profvoetballer.

 

De voetbalmiddag is bedoeld voor jongens en meisjes tussen de 6 en 15 jaar oud die wel of niet op voetbal zitten. Deze kinderen ervaren deze middag dus hoe het is om één middag door het leven te gaan als een échte eerste elftalspeler van SC Cambuur. Met tips van vaste trainers vanuit de SC Cambuur Voetbalschool worden jongens en meisjes een leerzame- en plezierige voetbalmiddag en animatieprogramma aangeboden. 

 

De voetbalmiddag begint om 15:30 uur en eindigt om 18:30 uur. Op deze niet te missen middag ontvangen de kinderen de volgende onderdelen:

  • Vaste begeleiding van een SC Cambuur voetbaltrainer
  • Nieuw en gevarieerd veld- en animatieprogramma
  • Gezonde tussendoortjes en drinken
  • Een SC Cambuur Voetbalmiddag Certificaat
  • Kans op unieke Cambuur-prijzen
  • Kans om gescout te worden voor de jeugdopleiding van SC Cambuur

 

De middag staat open voor iedereen die van voetbal houdt en een leuke middag wil hebben. De kosten voor deze middag zijn € 29 per deelnemer en opgave kan nu via https://cambuur.voetbal-kampen.nl/

Tot woensdagmiddag 15 april bij z.m.v.v. Zeerobben!  

 

 

Voetbalkamp 2020

Onlangs is bekend geworden dat het Voetbalkamp voor de kinderen van Zeerobben dit jaar weer op Vlieland zal worden georganiseerd en daarmee is de organisatie zeer blij. Zeerobben heeft goede herinneringen aan het verblijf op Vlieland. Het geeft naast voetbal nog zoveel meer mogelijkheden voor vertier met elkaar.

 

Velen zullen zich nog de tochtjes met de Vliehors herinneren. Een kampvuurtje maken en met elkaar warme chocomelk drinken. Maar ook het oriëntatiespel door de duinen is altijd cool. Dit jaar zal Zeerobben haar kamp opslaan op 29 en 30 april en 1 mei a.s. Het kamp wordt georganiseerd voor de jongens en meisjes van de O11, O12 en O13 groep. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Afgelast i.v.m. Corona-crisis: Mantelzorgers en een gezonde leefstijl

11-03-2020

HARLINGEN - In verband met de ontwikkelingen van het coronavirus gaat de mantelzorgontmoeting met Jennifer Steevensz op dinsdag 17 maart om 19.30 uur in Nieuw Zuid niet door.

Razende Roeland raast lekker door bij Omroep RSH

11-03-2020

HARLINGEN - Donderdag 21.00 uur is het weer tijd voor je wekelijkse portie Hard Rock, Metal en Grunge.

EHBO staakt reanimatie cursussen

11-03-2020

HARLINGEN – Omdat het risico te groot wordt staakt de EHBO vereniging Harlingen de tien reanimatiecursussen die in maart en april gehouden zouden worden in Harlingen, Grou, Bolsward, Koudum en Sloten.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Greenart Production Greenart Production Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Broodje Nuchter Broodje Nuchter Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber
Broodje Nuchter Broodje Nuchter Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Greenart Production Greenart Production Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot