HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

03-09-2021

HARLINGEN - Vrijdagavond 3 september wordt er door het (nieuwe) jeugdbestuur een officiële start gemaakt met het nieuwe seizoen 2021-2022.

Jeugdjournaal Zeerobben Ook de spelers van JO15-3 en JO15-4 speelden afgelopen zaterdag een onderlinge oefenwedstrijd ter voorbereiding op de bekercompetitie. Foto: Frans Bode.

Dat doen ze via een soort van startavond voor alle jeugdleiders en -trainers. Om 19.30 uur begint het en zijn alle leiders/trainers uitgenodigd en worden de laatste voorbereidingen op het nieuwe seizoen doorgenomen dat morgen op het Oostersportpark om 08.45 van start gaat.

 

Het jeugdbestuur kent een geheel andere samenstelling. Hoofd jeugdopleidingen Koos Heising is gestopt en zijn plaats is ingenomen door Ane Schaap. Als nieuwe jeugdvoorzitter is Anne v.d. Tuin alweer een tijdje los en ook Jeroen Pol is weer van de partij. Nieuw binnen het jeugdbestuur is Martin Balt die zelf ook actief voetballer bij de club is geweest. Frans Bode maakt geen deel meer uit van het bestuur maar blijft wel de pr-zaken verzorgen. Lieuwe Wesselius en Gerrit Riem hebben een stapje teruggedaan en Linda Brandsma is toegevoegd aan de technische commissie voor het vrouwen-/meisjesvoetbal. Er wordt nog gezocht naar meer bestuursleden maar de basis is alweer gelegd.

 

Het zijn drukke tijden voor het nieuwe jeugdbestuur want met 25 jeugdteams verdeeld over de JO19 t/m de JO8 en de meisjes uiteraard is het altijd hectisch aan het begin van een nieuw seizoen. Toch zijn ze erin geslaagd om alle teams zoveel mogelijk te voorzien van trainers en leiders maar er zijn echter nog steeds een aantal vacatures niet ingevuld. Er wordt hard gezocht en waar nodig springen bestuursleden bij maar het streven is om op alle posities weer enthousiaste vrijwillig(st)ers te krijgen.

 

Veel teams hebben al een paar weken training en oefenwedstrijden in de benen en voor anderen begint het morgen voor het eerst. Voor de bovenbouw (JO19 t/m JO13) begint morgen de bekercompetitie. Er zijn voor morgen meteen alweer 12 bekerwedstrijden vastgelegd. Voor de onderbouw (JO12 t/m JO8) begint morgen de reguliere competitie. Zij spelen geen bekerwedstrijden maar de KNVB laat hen morgen meteen met de competitie beginnen. Het lijkt alweer zo lang geleden dat er reguliere competitiewedstrijden werden gespeeld. Voor morgen staan er 11 competitiewedstrijden op het programma. Benieuwd hoe het de teams, na een lange voetballoge periode, zal vergaan.

 

Ook de Waddenrobkes (4- tot 6-jarigen) zijn inmiddels alweer met de trainingen begonnen. Zij hebben afgelopen week hun 2e training alweer afgewerkt en gaan eind september weer beginnen met de onderlinge landencompetitie. Kinderen die mee willen doen of geïnteresseerd zijn kunnen elke woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur op het Oostersportpark een kijkje nemen of aanschuiven.

 

Dit jaar gaat Zeerobben weer van start gaan met een voetbalschool voor haar eigen leden. Zeerobben biedt de spelers van JO8, JO9, JO10, JO11 en JO12 aan om deel te nemen aan de voetbalschool. Deze voetbalschool geeft de mogelijkheid voor een 3e training in de week en is gericht op de individuele balbehandeling. Er zullen tien trainingen worden gegeven in het najaar en tien trainingen in het voorjaar.  Deze trainingen zullen plaats vinden op de vrijdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur. Inmiddels hebben zich 22 spelers aangemeld. Trainingen vinden plaats op de volgende data:


Najaar

September: 3, 10, 17, 24                 

Oktober: 1, 8, 15, 29

November: 5, 12

 

Voorjaar

Maart: 4, 12, 18, 25

April: 1, 8, 22, 29  

Mei: 13, 20

 

Meer informatie over de voetbalschool en/of aanmelden via de website van de club.

 

De meiden van Zeerobben

VR1 speelde afgelopen zaterdag haar 1e oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen thuis tegen Sneek Wit Zwart. De start was hoopvol want de vrouwen van Sneek werden met 5-2 verslagen. Afgelopen woensdag werd een nog een oefenwedstrijd tegen MKV gespeeld die met 0-5 werd gewonnen. Morgen spelen de vrouwen de eerste bekerwedstrijd uit tegen fc Harlingen. De meisjes van MO13-1 spelen al om 08.45 uur thuis tegen de meisjes van Berlikum en de meisjes van MO15-1 spelen om 11.15 uur een uitwedstrijd voor de beker tegen Sneek Wit Zwart. 

 

Foto: Frans Bode

 

 

De dag van morgen

Wat is het toch lang geleden dat we konden zeggen dat het volle bak is op het Oostersportpark. Natuurlijk waren er de onderlinge toernooien in coronatijd en spelmorgens maar steeds zonder publiek. Morgen is dat publiek, met in achtneming van de coronamaatregelen, welkom op het Oostersportpark. Er is alle reden toe om even langs te komen. Naast het feit dat de vrijwilligers in de kantine weer voor u klaar staan zijn er morgen alweer 11 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. De eerst wedstrijden beginnen al om 08.45 uur en de laatste wedstrijd begint rond de klok van 12 uur. Zaterdag is weer de mooiste dag van de week.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het Alternatief 93

03-09-2021

HARLINGEN - Vanavond wederom drie uurtjes Alternatieve muziek op Omroep RSH.

Kennismakingsbezoek Burgemeester Ina Sjerps aan Zeerobben

03-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd Zeerobben vereerd met een kennismakingsbezoek door Harlingens nieuwe burgemeester Ina Sjerps.

Ruim 50 Friese voetbalclubs doen mee aan Regenboogvlaggen voor Fryslân

03-09-2021

HARLINGEN - Vertegenwoordigers van ruim 50 Friese amateurvoetbalclubs én sc Heerenveen en sc Cambuur rolden donderdagavond 2 september een grote Regenboogvlag uit op het veld van FC Burgum.

Reacties