Open Dagen en Doemiddagen

Open Dagen en Doemiddagen

Activiteitenprogramma rsg Simon Vestdijk voor leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers. Aanmelden is mogelijk via de website.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

30-01-2020

HARLINGEN - Veel jeugdteams speelden op 7 of 14 december jl. de laatste wedstrijd voor de najaarscompetitie.

Jeugdjournaal Zeerobben Zeerobben JO17-1 speelde afgelopen zaterdag de laatste oefenwedstrijd (tegen FVC) voordat de competitie weer van start gaat. Foto: Frans Bode.

Dat lijkt nog niet zo ver achter ons te liggen maar toch gaat de voorjaarscompetitie morgen alweer van start voor alle jeugdteams. Daar waar voorheen de competitie ongeveer 3 maanden stillag duurt de winterstop nu nog maar zo’n 7 weken. Morgen gaat voor de jeugdteams de voorjaarscompetitie weer van start. En ondanks het feit dat er maar liefst 16 uitwedstrijden voor de jeugd zijn is het met 12 thuiswedstrijden nog best wel druk op het Oostersportpark.

 

De jeugdafdeling heeft niet stil gezeten de afgelopen weken. Er zijn tal van activiteiten geweest voor de jeugd maar natuurlijk was er ook even rust om bij te komen van de najaarscompetitie en zich voor te bereiden op de voorjaarscompetitie. Een voorjaarscompetitie waaraan door 31 teams wordt deelgenomen. Alleen de Waddenrobkes komen nog niet in actie op het veld. Zij verblijven nog een paar weken in de Waddenhal en voor hen zal de competitie begin maart weer van start gaan.

 

JO19

Bij de JO19 groep heeft JO19-1 de promotie naar de promotieklasse gemist en komt daardoor ook dit voorjaar uit in de hoofdklasse-5. Jo19-2 eindigde op een mooie 5e plaats in de najaarscompetitie en speelt ook dit voorjaar weer in de 3e klasse met aansprekende teams als Emmeloord en Urk.

 

JO17

JO17-1 is op de 2e plaats geëindigd dit najaar en maakt dus de stap naar de promotieklasse met teams als DESZ, L. Zwaluwen, FC Meppel en VEV ’67. Genoeg uitdaging dus. Voor JO17-2 was de 2e klasse te zwaar dit najaar waardoor zij nu uitkomen in de 3e klasse. JO17-4 blijft in de 4e klasse acteren.

 

JO15

Ook voor JO15-1 aansprekende teams in de promotieklasse. Door als 3e te eindigen in de najaarscompetitie gaan zij ook een treetje omhoog en komen verenigingen als FC Burgum, Buitenpost, Harkemase Boys en Be Quick Dokkum tegen. JO15-2 blijft in de 2e klasse uitkomen en JO15-3 gaat terug naar de 4e klasse. JO15-4 blijft actief in de 3e klasse.

 

JO13

JO13-1 heeft een intensieve oefencampagne achter de rug. En dat zal nodig zijn als je kijkt naar de promotieklasse waarin ze dit voorjaar uitkomen. Met verenigingen als Berkum, HHC Hardenberg, JVC Dedemsvaart en de Weide is het een prachtige maar zware competitie. JO13-2 doet een stapje terug naar de 3e klasse en JO13-3 blijft in de 4e klasse.

 

JO12

JO12-1 blijft ook dit voorjaar actief in de 1e klasse. En ook de teams JO12-2 en JO12-3 blijven dit voorjaar op hetzelfde niveau acteren.

 

JO11

Voor JO11-1 ook dit voorjaar weer een interessante competitie. Net als in het najaar blijven zij in de hoofdklasse spelen met mooie tegenstanders als Blauw Wit, FC Burgum, Drachtster Boys, vv Heerenveen en Frisia. Ook de JO11-2 en JO11-3 blijven op hetzelfde niveau als voor de winterstop.

 

JO10/JO9/JO8

In deze groep komt Zeerobben met 10 teams uit. Hier geen uitslagen en standen omdat de spelers in een ontwikkelfase zitten waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling aldus de KNVB. Hier ook geen scheidsrechters maar spelbegeleiders. Of dit alles het spelplezier ten goede komt kunt u zelf beoordelen morgen als 4 van de 10 teams thuis spelen.

 

Komende zaterdag

Zaterdag dus alweer 12 thuiswedstrijden op het Oostersportpark voor de jeugd. En ondanks dat het pas laat licht wordt beginnen de eerste wedstrijden alweer om 08.45 uur. JO19-1 sluit de 1e competitiedag na de winterstop af met om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen FVC. Daar tussenin zijn er voldoende wedstrijden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat dat betreft is er weinig tot niets veranderd t.o.v. de najaarscompetitie. Ook dit weekend dus mooi jeugdvoetbal en een gezellige Robbenplaat waar de koffie alweer vroeg klaar staat.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Uit de schatkamer van... Roel Sluiter

30-01-2020

HARLINGEN - Vanavond tussen 19.00 en 20.00 uur in ’Uit de schatkamer van....’ is burgemeester Roel Sluiter te gast.

Emma Cremers wint de Juvenes Translatores

30-01-2020

HARLINGEN - Emma Cremers, leerling uit de zesde klas atheneum van RSG Simon Vestdijk, is eerste geworden in de vertaalwedstrijd van de Europese Commissie, de ‘Juvenes Translatores’.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Greenart Production Greenart Production Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Broodje Nuchter Broodje Nuchter The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Greenart Production Greenart Production DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus