HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

05-05-2021

HARLINGEN - Het was afgelopen zaterdag weer een mooie dag op het Oostersportpark.

Jeugdjournaal Zeerobben Foto: Frans Bode.

Zoals gebruikelijk was er wederom een goed gevuld programma. Vanaf 09.00 uur tot ongeveer 14.00 uur was het een komen en gaan voetballers. Ondanks de corona-perikelen op o.a. de basisscholen was er toch weer genoeg animo en dus weer een goede opkomst.

 

Traditiegetrouw begonnen de Waddenrobkes in hun arena en op hetzelfde tijdstip begon de JO10-groep aan een toernooitje en speelden de JO11-1 en JO12-1 een oefenwedstrijd tegen elkaar.

 

Aansluitend speelden de mannen van JO19-1 om 10.15 uur op het hoofdveld een oefenwedstrijd tegen de beloftes. Dat was voor velen wel weer even wennen om een wedstrijd van 2 x 45 minuten te spelen. Een leuke wedstrijd die via het videosysteem Usportfor door iedereen thuis bekeken kon worden. De trainers van beide teams waren dan ook zichtbaar tevreden na afloop en de spelers des te meer.

 

De vrouwen van MO17 en Vrouwen 1 hadden de handen in elkaar geslagen en speelden op hetzelfde tijdstip een onderling toernooi op het Plusveld.

 

Op datzelfde Plus-veld hadden de jongens van JO17-1 en JO15-1 gekozen voor een partijtje voetvolley hetgeen hilarische taferelen opleverde.

 

Op het D-veld hadden de kinderen van de JO8- en JO9-groep zich inmiddels verzameld. Dat behoeft geen verdere uitleg. Zij zijn er elke week en willen maar 1 ding en dat is partijtjes spelen. De organisatie staat elke week en het plezier is er nog steeds en daar draait het uiteindelijk om in het voetbal.

 

Tot slot verzamelden rond 12.00 uur de trouwe vriendenploegen JO19-2/JO17-2/JO17-3 zich voor de traditionele afsluiting op het hoofdveld. Elke week zijn ze er weer en elke week maken ze er weer iets moois van. Voetballen in coronatijd vergt wat aanpassingen maar blijft voor velen een mooi uitje op de zaterdag.

 

Nu de meivakantie is begonnen blijkt dat veel kinderen weg zijn de komende tijd. Bovendien staat voor volgende week het Hemelvaartweekend op het programma. Er zijn eigenlijk onafgebroken voetbalactiviteiten geweest de laatste weken maar gezien de afwezigheid van velen de komende tijd is er voor zaterdag 8 en 15 mei gekozen voor een vrij weekend. Daarna zal de draad weer worden opgepakt.
 

Zaterdag 12 juni

Zaterdag 12 juni wordt door het Oranje fonds in samenwerking met de KNVB de Nationale Voetbaldag georganiseerd. Uiteraard doet ook de gehele jeugdafdeling van Zeerobben daaraan mee. Zeerobben gaat daar zelf invulling aan geven en is bezig met de organisatie van leuke activiteiten voor de gehele jeugdafdeling. Een dag later speelt het Nederlands elftal haar eerste poulewedstijd op het EK tegen Oekraïne. Het laat zich dus raden dat het die dag wel eens een oranje getint dagje kan gaan worden. Gezellig wordt het in ieder geval. Daarover later meer. Eerst genieten nu van de meivakantie.

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De meiden van Zeerobben

05-05-2021

HARLINGEN - Het valt niet mee om in coronatijd voor alle meiden en vrouwenwedstrijden te organiseren.

Harlingen heeft plantenbieb

05-05-2021

HARLINGEN - Sinds de coronacrisis zijn er op steeds meer plekken plantenbiebs te vinden.

Razende Roeland raast vanaf nu ook door de ether in de Waadhoeke

05-05-2021

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en het is weer tijd voor de metal vitamine alleen nu niet alleen in de ether in Harlingen en omstreken, maar ook in de Waadhoeke.

Reacties