De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

05-05-2021

HARLINGEN - Het was afgelopen zaterdag weer een mooie dag op het Oostersportpark.

Jeugdjournaal Zeerobben Foto: Frans Bode.

Zoals gebruikelijk was er wederom een goed gevuld programma. Vanaf 09.00 uur tot ongeveer 14.00 uur was het een komen en gaan voetballers. Ondanks de corona-perikelen op o.a. de basisscholen was er toch weer genoeg animo en dus weer een goede opkomst.

 

Traditiegetrouw begonnen de Waddenrobkes in hun arena en op hetzelfde tijdstip begon de JO10-groep aan een toernooitje en speelden de JO11-1 en JO12-1 een oefenwedstrijd tegen elkaar.

 

Aansluitend speelden de mannen van JO19-1 om 10.15 uur op het hoofdveld een oefenwedstrijd tegen de beloftes. Dat was voor velen wel weer even wennen om een wedstrijd van 2 x 45 minuten te spelen. Een leuke wedstrijd die via het videosysteem Usportfor door iedereen thuis bekeken kon worden. De trainers van beide teams waren dan ook zichtbaar tevreden na afloop en de spelers des te meer.

 

De vrouwen van MO17 en Vrouwen 1 hadden de handen in elkaar geslagen en speelden op hetzelfde tijdstip een onderling toernooi op het Plusveld.

 

Op datzelfde Plus-veld hadden de jongens van JO17-1 en JO15-1 gekozen voor een partijtje voetvolley hetgeen hilarische taferelen opleverde.

 

Op het D-veld hadden de kinderen van de JO8- en JO9-groep zich inmiddels verzameld. Dat behoeft geen verdere uitleg. Zij zijn er elke week en willen maar 1 ding en dat is partijtjes spelen. De organisatie staat elke week en het plezier is er nog steeds en daar draait het uiteindelijk om in het voetbal.

 

Tot slot verzamelden rond 12.00 uur de trouwe vriendenploegen JO19-2/JO17-2/JO17-3 zich voor de traditionele afsluiting op het hoofdveld. Elke week zijn ze er weer en elke week maken ze er weer iets moois van. Voetballen in coronatijd vergt wat aanpassingen maar blijft voor velen een mooi uitje op de zaterdag.

 

Nu de meivakantie is begonnen blijkt dat veel kinderen weg zijn de komende tijd. Bovendien staat voor volgende week het Hemelvaartweekend op het programma. Er zijn eigenlijk onafgebroken voetbalactiviteiten geweest de laatste weken maar gezien de afwezigheid van velen de komende tijd is er voor zaterdag 8 en 15 mei gekozen voor een vrij weekend. Daarna zal de draad weer worden opgepakt.
 

Zaterdag 12 juni

Zaterdag 12 juni wordt door het Oranje fonds in samenwerking met de KNVB de Nationale Voetbaldag georganiseerd. Uiteraard doet ook de gehele jeugdafdeling van Zeerobben daaraan mee. Zeerobben gaat daar zelf invulling aan geven en is bezig met de organisatie van leuke activiteiten voor de gehele jeugdafdeling. Een dag later speelt het Nederlands elftal haar eerste poulewedstijd op het EK tegen Oekraïne. Het laat zich dus raden dat het die dag wel eens een oranje getint dagje kan gaan worden. Gezellig wordt het in ieder geval. Daarover later meer. Eerst genieten nu van de meivakantie.

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De meiden van Zeerobben

05-05-2021

HARLINGEN - Het valt niet mee om in coronatijd voor alle meiden en vrouwenwedstrijden te organiseren.

Harlingen heeft plantenbieb

05-05-2021

HARLINGEN - Sinds de coronacrisis zijn er op steeds meer plekken plantenbiebs te vinden.

Razende Roeland raast vanaf nu ook door de ether in de Waadhoeke

05-05-2021

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en het is weer tijd voor de metal vitamine alleen nu niet alleen in de ether in Harlingen en omstreken, maar ook in de Waadhoeke.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Omdraai De Omdraai Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt