Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

24-12-2021

HARLINGEN - Vol goede moed werd er begonnen aan de competitie in september na een moeizaam “corona-seizoen”.

Jeugdjournaal Zeerobben Ook JO13-1 kon op de laatste competitiedag gehuldigd worden als kampioen van de 1e klasse. Foto: Frans Bode.

Alles zou beter worden en we zouden weer kunnen genieten van volop jeugdvoetbal. Het ging goed tot 20 november toen geen toeschouwers meer aanwezig mochten zijn. Enkele weken later werd de A-categorie stil gelegd. En daarna werd er steeds minder mogelijk. Het wachten is nu op de 2e seizoenshelft.

 

Bekercompetitie

Of de bekercompetitie nog gespeeld zal worden is ook nog onzeker. Op dit moment hebben JO17-2, JO15-1 en MO13 zich geplaatst voor de knockout fase. Wellicht zal de bekercompetitie in 2022 een vervolg krijgen.

 

JO19

JO19-1 speelde op zaterdag 27 november jl. haar laatste competitiewedstrijd tegen sc Stiens en verloor die met 1-7. Daarna werd de competitie stil gelegd. Zeerobben bezette op dat moment een 10e plaats op de ranglijst. Hoe de promotie/degradatieregeling eruit komt zien is nog niet bekend. Het lukte JO19-2 om sinds de start van de competitie toch nog 10 wedstrijden te spelen en dat leverde uiteindelijk een 6e plaats in de middenmoot op. JO19-2 is een vriendenploeg die wekelijks veel plezier halen uit het voetballen met elkaar.

 

JO17

JO17-1 had heel graag de competitie afgewerkt want zij loeren op promotie naar de divisie. Toen de competitie werd stil gelegd stond de ploeg op een 2e plaats in de hoofdklasse met 2 punten achterstand op koploper CVVO. Alle kans dus nog. De bond moet zich nog uitspreken over de promotieregeling. JO17-2 deed lang mee om de bovenste plaats maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 3e plaats. Een uitstekende prestatie met misschien ook nog een vervolg in de beker. En ook JO17-3 deed het uitstekend en eindigde de najaarscompetitie op een 5e plaats. Waar een goede sfeer wel niet toe kan leiden.

 

JO15

JO15-1 leeft in onzekerheid. Zij hebben een uitstekende 1e seizoenshelft achter de rug en stonden op het moment dat de competitie stil gelegd werd boven aan in de hoofdklasse. 28 punten uit 10 wedstrijden. Mocht er niet meer gespeeld worden dan zijn zij de terechte kampioen en promoveren ze naar de divisie. Het wachten is op de bond. JO15-1 is ook nog actief in de beker en lootte ONS Sneek.

 

De competitie werd stil gelegd op het moment dat JO15-1 op de 1e plaats stond. Zij mogen zich wellicht opmaken voor promotie naar de divisie. Foto: Frans Bode.

 

JO15-2 zat in een zware competitie maar wist die toch keurig af te sluiten met een 8e plaats. JO15-3 liet er geen gras over groeien wie de beste was in haar klasse. Met gepaste afstand werd JO15-3 kampioen van de4e klasse. Er werd slechts 1 keer gelijk gespeeld en de overige 9 wedstrijden werden gewonnen. Het feestje werd uitgebreid gevierd afgelopen zaterdag met een mooie huldiging. Voor JO15-4 was het ook een lange/zware competitie die uiteindelijk met een 10e plaats werd afgesloten.

 

JO15-3 vierde op de laatste competitiedag alsnog het welverdiende kampioenschap. Foto: Frans Bode.

JO13

In de 1e klasse eindigde JO13-1 in gelijk aantal punten met Irnsum. Beide ploegen behaalden 18 punten. Zeerobben deed dat in 8 wedstrijden en Irnsum in 7 wedstrijden. Zeerobben heeft echter een aanzienlijk beter doelsaldo. De competitie wordt niet verder uitgespeeld en dus kon JO13-1 ook afgelopen zaterdag gehuldigd worden. JO13-2 heeft het uitstekend gedaan met uiteindelijk een 6e plaats in de competitie.

 

JO12

In de 1e fase werd JO12-1 3e in de hoofdklasse en bleven daardoor in de hoofdklasse die aangevuld werd met andere sterke teams. Dat bleek iets teveel van het goede en ondanks de tomeloze inzet eindigde JO12-1 op de 8e plaats.  In de 1e fase deed JO12-2 lang mee om het kampioenschap maar eindigde uiteindelijk 2e. De 2e fase werd afgesloten met een 4e plaats in een competitie met veel standaardteams.   JO12-3 was in de 1e fase te zwaar ingedeeld. De 2e fase ging een stuk beter en daar eindigde de ploeg op de 6e plaats.

 

JO11-1

De jongens van JO11-1 deden de 1e fase van de competitie mee als JO12-4 team. Na de winterstop sloten ze aan in de JO11-1 competitie en eindigde in de 1e klas op een 5e plaats.    

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met 8 teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven. Toch ziet Zeerobben de ontwikkeling die de kinderen tonen in de Waddenrobkes, een vervolg krijgt in de JO8 groep. Het is een mooie volgende stap voor deze aanstormende talenten.

 

MO15 en MO13

MO15-1 heeft niet stil gestaan dit najaar. Zij hebben in totaal toch 12 wedstrijden gespeeld en 10 punten behaald. Dat leverde een 11e plaats op. Ze lieten nog 3 teams onder zich. MO13 speelde maar 7 wedstrijden dit najaar. Dat leverde in totaal 18 punten op en daarmee een mooie 3e plaats op de ranglijst. Ook is MO13 nog actief in de beker maar wanneer die wedstrijden gespeeld gaan worden is nog niet bekend.

 

Voetbalschool

Dit seizoen konden kinderen van Zeerobben van de JO8 t/m de JO11 zich aanmelden voor de voetbalschool. Een extra training op de vrijdagmiddag o.l.v. o.a. Keimoe Brander (trainer JO19-1), Brent de Groot en Jens van Sluis gegeven werd. Kleine groepjes o.lv. enthousiaste en gedreven trainers kinderen nog beter maken zo is het doel. Er werden 10 trainingen afgewerkt. Op 4 maart 2022 gaat de voetbalschool weer verder met de volgende 10 trainingen.

 

De kinderen hebben gelukkig gewoon kunnen doorvoetballen dit najaar m.u.v. de teams die in de A-categorie uitkomen. Hoe de promotie/degradatieregeling eruit gaat zien is op dit moment nog niet bekend. De overige teams hebben de competitie afgesloten en wachten op de nieuwe indeling voor het voorjaar. Wanneer die van start gaat is nog erg onzeker. Als het voorjaar zich aandient zal het voetbal wellicht weer op volle toeren draaien. We wachten het af. Voor nu prettige kerstdagen en een sportief 2022 gewenst.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Lichtjestocht Ludinga groot succes

24-12-2021

HARLINGEN - Kaarsjes, lichtslingers en vuurtonnen. Versierde kerstbomen, kerstmuziek en kerstmannen.

VVD lijst Gemeenteraad maart 2022 Harlingen

24-12-2021

HARLINGEN - Dinsdag 7 december 2021 hebben de kandidaten van de VVD lijst van Harlingen zich gepresenteerd aan de leden tijdens de algemene ledenvergadering ter voorbereiding op de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Waardebonnenboekjesactie Zeerobben toch nog succesvol

24-12-2021

HARLINGEN - Het zat de organisatie en de winkeliers die meedoen aan de waardebonnenboekjesactie niet mee dit jaar.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie