Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

07-10-2020

HARLINGEN - Er is al veel over gezegd en geschreven "Voetbal zonder publiek".

Jeugdjournaal Zeerobben Het was een zware wedstrijd voor JO15-4. Ondanks een gezonde dosis inzet ging de wedstrijd tegen Beetgum met 14-0 verloren. Foto: Frans Bode.

Met alle leiders/trainers/chauffeurs/bestuursleden/functionarissen was het niet uitgestorven op het Oostersportpark. De kantine was gesloten maar aan de aanwezigen werd gratis koffie en thee uitgedeeld. En de jeugd? Die voetbalden er lustig op los. Lekker rustig zullen sommigen wel gedacht hebben.

 

JO19

I.v.m. coronaperikelen ging de wedstrijd van JO19-1 tegen Sneek WitZwart niet door. Drachtster Boys en LSC hebben tot nu toe de maximale score uit 3 wedstrijden gehaald. Zeerobben heeft nog maar 1 wedstrijd kunnen uitspelen. JO19-2 komt zaterdag voor het eerst in actie thuis tegen SJO Arum/Stormvogels.

 

JO17

Na de winst op Leovardia moest JO17-1 een 1-4 nederlaag incasseren tegen koploper in de hoofdklasse Bolsward. Met 1 gewonnen wedstrijd staat JO17-1 op een 9e plaats. JO17-2 speelde een spannende wedstrijd tegen Sneek WitZwart die lang gelijk opging. Na de 2-2 liepen de Sneekers in de 2e helft uit naar 2-5. JO17-3 was vrij.

 

JO15

Ook de wedstrijd van JO15-1 tegen FVC kon vanwege coronaperikelen niet doorgaan. Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Balk was er nu een knap herstel tegen Oudehaske. Er werd onder de rook van Heerenveen met 2-5 gewonnen. JO15-3 speelde goed tegen SJO Warga WWS en won met 1-7 en al vroeg in de ochtend bleek dat de jongens van Beetgum te sterk waren voor JO15-4. Ondanks hun tomeloze inzet werd er met 14-0 verloren.

 

JO14

JO14-1 won de uitwedstrijd in Ouwe Syl met 1-4 en staat voorlopig nog op een 3e plaats achter 2 teams van Hardegarijp.

 

JO13

JO13-1 moest al vroeg in de ochtend op het hoofdveld haar meerdere erkennen in L. Zwaluwen die met 0-6 weer richting Leeuwarden gingen. Geen koffie en geen punten voor JO13-2 in en tegen Oosterlittens. Er werd met 4-2 verloren. 

 

JO12

JO12-1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. JO12-2 sloot de eerste reeks af met een fantastische 2-11 overwinning op St. Annaparochie. En door dit resultaat is JO12-2 kampioen geworden van deze eerste reeks. Zij behaalden 15 punten uit 5 wedstrijden met een doelsaldo van +38. Dat geeft vertrouwen voor de volgende reeks.

 

JO11

Na het 4-4 gelijkspel tegen Frisia was er afgelopen zaterdag weer winst voor JO11-1. In en tegen Irnsum werd er met 3-7 gewonnen. JO11-2 kon het tegen AVV niet bolwerken en verloren met 3-9. En de laatste wedstrijd van de eerste reeks werd door JO11-3 met 1-5 van Oosterlittens verloren.  

 

JO10/JO9/JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit najaar met negen teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

Waddenrobkes

Ook bij de Waddenrobkes was afgelopen zaterdag geen publiek aanwezig.  Conform de richtlijnen werd echter voor deze jongste groep een uitzondering gemaakt. Voor de kinderen die echt nog niet alleen naar het veld durfden mocht één van de ouders alsnog mee het complex op. En natuurlijk waren de bondscoaches ook gewoon aanwezig om de kinderen te begeleiden en aan te moedigen. De 3e speelronde was ook weer een mooi feestje. En ook afgelopen zaterdag weer de classics natuurlijk zoals Nederland tegen Engeland. Altijd spannend en vol spektakel.   

 

Foto: Bert Drent.

 

Komende zaterdag

Zolang het nog kan wordt er nog gevoetbald zullen we maar zeggen. Volgende week begint echter de herfstvakantie en dus is er ook maar een zeer beperkt programma. De jongste jeugd heeft de eerste reeks afgesloten en wacht op de nieuwe indeling. Er zijn morgen dan ook maar 6 thuiswedstrijden. De rest van de teams is vrij. Door alle maatregelen zal het morgen dus nog rustiger op en rond de velden zijn. Maar er wordt nog steeds gevoetbald.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Creatief

07-10-2020

HARLINGEN - Je moet wat in deze bizarre tijden.

Bewoners Zuidergrachtswal dagen gemeente Harlingen uit

07-10-2020

HARLINGEN - Burgers kunnen gebruik maken van het recht om het bestuur uit te dagen, ook wel het “Right to Challenge” genoemd.

Eerste weekend zonder publiek bij HMHC

07-10-2020

HARLINGEN - Afgelopen weekend was het bijzonder rustig rond de hockeyvelden aan de Westerzeedijk.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Greenart Production Greenart Production De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok