Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

20-10-2021

HARLINGEN - De afgelopen week stond in het teken van de herfstvakantie en dat betekende afgelopen zaterdag een beperkt programma.

Jeugdjournaal Zeerobben De topper in de hoofdklasse tussen Zeerobben JO15-1 en Marum JO15-1 eindigde onbeslist. Het werd 2-2. Foto: Frans Bode.

Veel teams waren vrij, sommigen speelden een oefenwedstrijd, een bekerwedstrijd of een inhaalwedstrijd. Voor morgen is er ook nog een beperkt programma alleen dan komen wel veel teams van de bovenbouw weer in actie. 

 

JO15

In competitieverband kwam alleen JO15-1 dus in actie. JO15-1 is de competitie uitstekend begonnen met overwinningen op Sneek WitZwart, VEV ’67 en fc Burgum. Datzelfde geldt ook voor Marum. Ook zijn hadden alles begonnen en beide teams troffen elkaar dus afgelopen zaterdag. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Zeerobben met name de 1e helft de bovenliggende partij was. De 1-0 ruststand was dan ook terecht. Toen het ook nog eens 2-0 werd leek Zeerobben de wedstrijd naar zich toe te trekken maar uiteindelijk kwam Marum met de schrik vrij en wist o.a. via een strafschop nog de 2-2 te maken. Onbeslist derhalve maar mooi om te zien hoe deze spelers zich ontwikkelen onder de vleugels van Dennis Riem en Nick Hoogeveen. Morgen wacht een nieuwe uitdaging voor JO15-1 als de uitwedstrijd tegen Gorredijk op het programma staat. Die ploeg profiteerde van het gelijkspel van de twee koplopers door zelf te winnen van L. Zwaluwen. Zijn komen daarmee ook op 10 punten en nestelen zich in de top 3. Een hele klus weer derhalve.

 

JO17

Ook de jongens van JO17-1 o.l.v. Erwin Otten blijven zich ontwikkelen en groeien ook door. Zij waren afgelopen zaterdag vrij maar speelden een oefenwedstrijd tegen Blauw Wit uit Leeuwarden. Die ploeg komt uit in divisie 6 en bezet daar een middenmootpositie. Zeerobben JO17-1 is koploper in de hoofdklasse en de verschillen tussen beide teams was niet groot. Zeerobben won uiteindelijk met 1-2 en dat is een goede opsteker op weg naar de wedstrijd van morgen tegen de nummer 3 van de ranglijst Bolsward.

 

De overige teams waren vrij.

 

Een “boks”

Op elke zaterdagochtend is het weer genieten op het Oostersportpark. Genieten van de kleine dingetjes die voorbij komen. Zoals vorige week zaterdag toen jeugdtrainer Sten Goinga zijn spelers had toegesproken tijdens de time-out maar ook hij kon uiteindelijk niet voorkomen dat zijn team met 7-2 verloor. Meer zat er niet in die zaterdag. Na afloop nog wel even een rondje langs de jongens voor een “boks” . Maar dan ook langs de spelers van de tegenpartij die dik gewonnen hebben. Ook die krijgen een welverdiende “boks”. Prachtig om te zien en zo hoort het natuurlijk ook. Prachtig om de jeugdtrainers van Zeerobben zo aan het werk te zien. Jonge jongens die (in geval van Sten) naast hun school en bijbaantjes en hun eigen training bij JO17-1 ook nog tijd kunnen vrij maken om een team (JO11-1) enthousiast te trainen en te coachen. Geweldig!

 

Foto: Frans Bode.

 

Pupil van de week

Het is altijd best spannend als je pupil van de week bent en je mag met de “grote jongens” het hoofdveld betreden. Meestal spelen de jongsten op de bijvelden maar nu was het voor Sten Sopacua dan toch zover. Hij mocht aan de zijde van de scheidsrechter en de twee lijnrechters de bal van de pilaar pakken en richting de middenstip brengen om vervolgens de toss te verzorgen.

 

Het blijft een prachtige ervaring voor de kinderen. Sten zag Zeerobben met 1-3 verliezen van Broekster Boys maar zal ongetwijfeld een prachtige middag hebben gehad en veel indrukken opgedaan hebben. Morgen speelt Zeerobben 1 uit tegen WHC dus op zaterdag 30 oktober een nieuwe pupil van de week. 

 

Foto Frans Bode.

 

Komende zaterdag

Voor zaterdag staan er weer iets meer wedstrijden op het programma. Er komen toch weer 11 teams (jongens en meisjes) in actie waarvan er 5 thuis spelen en 6 de provincie weer in gaan. JO13-1 bijt de spits af met een thuiswedstrijd om 08.45 uur tegen Jubbega. Toch weer genoeg voetbal op het Oostersportpark ondanks het einde van de herfstvakantie.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

PvdA Harlingen: Wijkschouw Groot Ropens

20-10-2021

HARLINGEN - Woensdag was er weer een wijkschouw, deze keer in Groot Ropens.

Manuele therapie en dry needling bij Fysio 058

20-10-2021

HARLINGEN - Soms merk je bepaalde pijnen in jouw spieren en gewrichten.

Razende Roeland raast met hart en ziel!

20-10-2021

HARLINGEN - De donderdagavond is de avond bij uitstek om vanaf 21.00 uur je Metal vitamine weer op te halen en tot je te nemen.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock
BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats