Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

23-09-2020

HARLINGEN - Het leek er afgelopen zaterdag een beetje op of het voorjaar in aantocht was.

Jeugdjournaal Zeerobben Met z’n allen achter de bal aan rennen in de wedstrijd tussen JO8-1 en Flevo Boys JO8-1 uit Emmeloord. Het blijft een mooi gezicht. Foto: Frans Bode.

Een beetje fris in de vroege ochtend maar gaandeweg de dag werd het steeds aangenamer met ’s middags een zonovergoten Oostersportpark. Het was echter voor veel teams de 1e competitieronde. Het najaar is dus begonnen. Met inachtneming van de corona-maatregelen genoot eenieder volop. Zeerobben op z’n best.

 

JO19

Reikhalzend werd uitgekeken naar de 1e competitieronde van JO19-1 na de zo succesvolle bekercompetitie. Tegen CVVO ging het niet gemakkelijk en na een 1-0 voorsprong kwam CVVO sterk terug tot 1-1 maar uiteindelijk won Zeerobben verdiend met 3-1. Een mooie start. Zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Franeker. JO19-2 kwam niet in actie. Zij spelen hun eerste wedstrijd pas op 3 oktober uit tegen Stiens.

 

JO17

JO17-1 kwam in de wedstrijd tegen CVVO net tekort en verloor op eigen veld met 1-3. JO17-2 kwam afgelopen zaterdag niet in actie en speelt zaterdag haar 1e competitiewedstrijd. Dat wordt meteen een mooi reisje want ze spelen tegen ST Terschelling/AVV. De wedstrijd van JO17-3 was een zeer spectaculaire wedstrijd en voetbal zoals je voetbal graag wilt zien. In de rust een 4-0 achterstand en dan de 2e helft “erop en erover” en met 5-4 winnen. Dan loop je na de wedstrijd trots en vol zelfvertrouwen van het veld.

 

JO15

JO15-1 is ook door in de beker en trof afgelopen zaterdag in de 1e competitiewedstrijd een oude bekende. Workum trof men ook al in de beker. Toen een 3-0 overwinning en dit keer werd het 1-5 voor Zeerobben dat de competitie daarmee een glansrijke start geeft. Voor JO15-2 was afgelopen zaterdag echt de mooiste dag van de week. Met schitterend weer op Vlieland voetballen, met 14-1 winnen, nog even met z’n allen naar het strand en een schitterende bootreis terug. Wat wil je eigenlijk nog meer. JO15-3 speelde een goede wedstrijd in Leeuwarden tegen MKV en behaalde daar een puntje door met 3-3 gelijk te spelen. Niet zo leuk was het uitvallen van Lenn Schippers met een dubbele enkelbreuk. Inmiddels zit hij thuis in het gips. Wij wensen hem natuurlijk een spoedig herstel toe. JO15-4 verloor met 6-1 van SJO  DFC. 

 

JO14

Ook JO14-1 is door in de beker en trof afgelopen zaterdag Hardegarijp. In een spannende wedstrijd verloor Zeerobben uiteindelijk met 4-2.

 

JO13

We zullen eraan moeten wennen dat in deze tijd steeds meer wedstrijden kunnen worden afgelast. Zo ging de wedstrijd van JO13-1 afgelopen zaterdag tegen FVC niet door. JO13-2 verloor met maar liefst 10-2 van TOP 63. “Dit moet absoluut anders” aldus leider Pol. Zaterdag tegen SJO Oudega/JJSC/Heeg de gelegenheid daartoe.

 

JO12

JO12-1 moest afgelopen zaterdag haar meerdere erkennen in FVC. De ploeg uit Leeuwarden was net even iets sterker en won dan ook verdiend met 4-1. JO12-2 boekte een mooie 7-0 overwinning op onze oosterburen uit Franeker.

 

JO11

Wat een fantastisch resultaat van JO11-1. Na de spectaculaire 7-8 overwinning vorige week op FC Burgum was er nu wederom winst. Dit keer werd er met 2-4 van LSC uit Sneek gewonnen. SJO Arum/Stormvogels bleek te sterk voor Zeerobben JO11-2. Thuis verloor Zeerobben met 2-8. En ook JO11-3 verloor helaas. Tegen SJO DFC werd het 6-3. Wel 9 doelpunten dus voor de neutrale toeschouwer een mooie wedstrijd.  

 

JO10/JO9/JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit najaar met negen teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

Waddenrobkes

Met de start van de competitie van alle jeugdteams vond aflopen zaterdag ook de start van de landencompetitie bij de Waddenrobkes plaats. Zie elders op deze pagina.

 

Komende zaterdag

Het is zaterdag een rustige dag op het Oostersportpark. Althans voor Zeerobben-begrippen dan. Er zijn immers “maar” 12 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Het zal toch ongetwijfeld weer leiden tot gezellige drukte op het Oostersportpark ondanks dat de weersomstandigheden iets anders zullen zijn dan afgelopen zaterdag. De eerste wedstrijden beginnen zoals altijd al om 08.45. Een kwartier later start de vlaggenparade bij de Waddenrobkes. Zeerobben heet u van harte welkom.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Waterscouts ondertekenen Sportakkoord

23-09-2020

HARLINGEN - Meer dan 20 verenigingen praatten de afgelopen maanden mee over een Harlinger Sportakkoord.

De Vuurzee roeit de Slag om Makkum

23-09-2020

MAKKUM - Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, we mochten onze eerste wedstrijd roeien van dit seizoen.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

23-09-2020

HARLINGEN - De jeugd is weer los bij fc Harlingen en dit was goed te zien afgelopen weekend.

Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Greenart Production Greenart Production
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Broodje Nuchter Broodje Nuchter Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen