Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

14-10-2021

HARLINGEN - De herfstvakantie staat voor de deur en dat betekent dat de competities even stilliggen met uitzondering inhaal- en bekerwedstrijden.

Jeugdjournaal Zeerobben Na het verlies van vorige week was er een knap herstel van JO15-2 tegen St. Annaparochie. Zij wonnen met maar liefst 6-1. Foto: Hilbrand Kuperus.

Afgelopen zaterdag was het overigens nog volle bak met veel jeugdwedstrijden. 

 

JO19

Na het gelijke spel van vorige week tegen VC Trynwalden stond afgelopen zaterdag de derby tegen Franeker op het programma. Franeker had al een overwinning op zak maar beide teams verdeelden de punten op het Oostersportpark. Het werd 2-2. Een gelijkspel was er ook voor JO19-2/ Zij speelden knap met 3-3 gelijk tegen GAVC. 

 

JO17

Zeerobben had nog wat recht te zetten tegen Workum na de uitschakeling voor de beker. Dit keer liet JO17-1 zich niet verrassen en won met 4-0 van Workum. JO17-2 doet het tot nu toe prima in de beker en in de competitie. Afgelopen zaterdag werd er in Balk met maar liefst 1-5 gewonnen van Balk. Een knap resultaat. En datzelfde geldt ook voor JO17-3. Zij wonnen thuis met maar liefst 10-3 van St. Jacob.

 

JO15

JO15-1 laat er geen gras over groeien en heeft een uitstekende seizoenstart. Alles gewonnen tot nu toe en door in de beker. Afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen fc Burgum maar die werd uiteindelijk keurig met 2-3 gewonnen. Samen met Marum hebben deze ploegen de volle winst tot nu gehaald. Beiden aan kop. Marum een iets beter doelsaldo. En morgen…? Ja inderdaad, dan staat de thuiswedstrijd tegen Marum op het programma. Na de forse nederlaag van vorige week was er nu een knap herstel van JO15-2. Ze wonnen met 6-1 van St. Annaparochie. Een verdienstelijk puntje was er voor JO15-3 in de uitwedstrijd tegen ST SDS/Nijland. Het werd 1-1. En ook een mooi puntje voor JO15-4 dat met 2-2 gelijk speelde tegen VC Trynwalden.

 

JO13

Een vrije zaterdag was ervoor zowel JO13-1 als JO13-2. 

 

JO12

Wat een wedstrijd zal dat geweest zijn tussen JO12-1 en Frisia JO12-1. Uiteindelijk stond er na afloop een 6-5 overwinning voor Frisia op het scorebord maar wat een prachtige wedstrijd zal dat geweest zijn. Je zou de einduitslag bijna vergeten. Nicator en Zeerobben JO12-2 voerden de ranglijst aan en troffen elkaar afgelopen zaterdag. Het verschil was toch te groot. JO12-2 ging met dubbele cijfers kopje onder. Maar nog steeds keurig 2e. Ook JO12-3 ging fors onderuit tegen stadgenoot fc Harlingen en JO12-4 genoot van een vrij weekend.

 

JO8, JO9 en JO10

Bij deze competities worden er geen uitslagen en standen door de KNVB bijgehouden. De spelers in deze leeftijdscategorie bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

 

Kampioenen

Zoals reeds gezegd worden er van de JO8 t/m de JO10 geen uitslagen en standen meer bijgehouden. Dit zijn de richtlijnen van de KNVB. Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en vandaar dat er ook geen uitslagen en overzichtjes van deze ploegen meer vermeld worden. Geen uitslagen en geen standen betekent dus ook geen kampioenen. De meningen hierover lopen ver uitéén in voetballand en hier en daar worden wel weer teams gehuldigd en verschijnen er verslagen met uitslagen maar het jeugdbestuur van Zeerobben trekt 1 lijn en dus vinden er vanuit de vereniging geen huldigingen meer plaats. Vanaf de JO11 uiteraard wel weer en er wordt ook een uitzondering gemaakt voor de Waddenrobkes. Zij ontvangen allemaal aan het eind van de competities een prachtige medaille maar dat is ongeacht winst of verlies.

 

Waddenrobkes

Herfstvakantie of niet de Waddenrobkes gaan morgen weer gewoon van start in hun voetbalarena. Ze maken veel plezier met elkaar en de ontwikkeling gaat heel snel bij deze kinderen die maar één ding willen en dat is lekker voetballen. Vanaf 09.00 uur gaan ze weer van start. De moeite waard om een kijkje te nemen. De Waddenrobkes trainen elke woensdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur.  Kinderen die het ook leuk vinden om te voetballen kunnen contact opnemen voor opgave en/of vragen met Ronald Bambach op waddenrobkes@zeerobben.nl of via 06-23914185.

 

Foto: Frans Bode.

Pupil van de week

Gideon v.d. Tuin was tijdens de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen ’s Olde Veste pupil van de week. Op tijd aanwezig, bespreking meemaken, patatje eten en natuurlijk actief meedoen aan de warming up. Gideon is 9 jaar en speelt in de JO10-1. Een team dat getraind wordt door Sander Helvrich en Ilhan Yildiz. Gideon zit alweer 5 jaar op voetbal en overdag gaat hij naar groep 6 van de St. Michaelschool waar rekenen zijn favoriete vak is.

 

Het zijn vele indrukken die de pupil van de week op doet tijdens zo’n middag. Dat was ook bij Gideon goed te zien. Het is nogal wat om het veld te betreden met de spelers en de scheids- en lijnrechters en de bal te pakken en dan ook nog eens zoveel publiek langs de lijn. Zeerobben verloor helaas maar Gideon zag een prachtige wedstrijd en heeft zich prima vermaakt.

 

Zaterdag speelt Zeerobben weer thuis tegen Broekster Boys en is Sten Sopacua uit JO10-2 de pupil van de week. Daarover volgende keer meer. 

 

Foto: Frans Bode.

 

Komende zaterdag

In verband met de herfstvakantie dus een bescheiden programma maar het gaat niet altijd om de kwantiteit. Kwaliteit is ook mooi om te zien. In dat kader is de topper van JO15-1 tegen Marum een aanrader. Daarnaast zijn de wedstrijden van MO15-1, JO17-3 en MO13-1 ook zeker de moeite waard. Traditiegetrouw beginnen we al wel om 08.45 uur.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – Broekster Boys

14-10-2021

HARLINGEN - Wie haakt aan bij de middenmoot?

Hockey en herfstvakantie

14-10-2021

HARINGEN - De komende twee weekenden is het wat rustiger bij HMHC vanwege de herfstvakantie.

Zeekadettenkorps Harlingen en Urk naar Kornwerderzand

14-10-2021

HARLINGEN - Van 15 tot en met 18 oktober zullen tussen de 30 en 40 Zeekadetten in de leeftijd van 11 tot 18 jaar een najaarskamp houden.

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas