De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

16-09-2020

HARLINGEN - De beker- en de reguliere competitie lopen op dit moment nog wat door elkaar heen.

Jeugdjournaal Zeerobben JO11-2 deed er alles aan om te winnen van Franeker maar ondanks de 1-0 voorsprong ging de wedstrijd met 1-3 verloren. Foto: Frans Bode.

Vanaf de JO19-1 t/m de JO13-2 wordt er volop gebekerd terwijl de Onderbouw al met de competitie is begonnen. Afgelopen zaterdag was de laatste bekerronde. Morgen gaat de competitie voor alle teams los.

 

JO19

Het sprookje JO19-1 lijkt maar niet te stoppen. Na de winst op fc Burgum en L. Zwaluwen zou het afgelopen zaterdag wel even andere koek zijn tegen Be Quick Dokkum, die bij winst door zouden gaan naar de volgende ronde. Maar zover liet JO19-1 het niet komen. Ze kwamen gewoon met een 1-3 overwinning thuis en dus volgende ronde beker en met vertrouwen de competitie tegemoet! JO19-2 speelde met 2-2 gelijk tegen Makkum en is met een 3e plaats in de poule uitgeschakeld.

 

JO17

JO17-1 speelde met 2-2 gelijk tegen koploper L. Zwaluwen. Dinsdagavond werd de laatste bekerwedstrijd tegen SJO Broekster Walden gespeeld maar die ging met 4-1 verloren waardoor JO17-1 uit de beker ligt.

JO17-2 is ook klaar in de beker. Er werd nipt met 3-4 van St. Anna verloren die daardoor doorgaan in de beker. JO17-3 had nog een klein kansje om door te gaan maar kwam in wedstrijd tegen Oosterlittens niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Strijdend ten onder!

 

JO15

De wedstrijd van JO15-1 tegen Franeker moest worden uitgesteld. Er werd voor de jongens een bootcamp op het strand georganiseerd. Altijd leuk en goed voor de sfeer. De wedstrijd werd afgelopen dinsdag op het Oostersportpark ingehaald. Met uiteindelijk een 8-0 overwinning gaat ook JO15-1 overtuigend door naar de knock-out fase.

Na de 10-3 winst van JO15-2 op Minnertsga werd er afgelopen zaterdag nipt met 2-3 van St. Anna verloren die daardoor doorgaan in de beker. De poule-indelingen voor JO15-3 en JO15-4 waren veel te zwaar. Daar viel geen eer te behouden voor deze teams. Zij eindigden dan ook als laatste in de poule.

 

JO14

Jook JO14-1 is door in de beker. De laatste poulewedstrijd werd met 6-0 van Workum gewonnen en dus zitten zij straks ook gewoon in de koker.

 

JO13

De 1-0 overwinning afgelopen week van JO13-1 op Franeker was niet genoeg om door te gaan in de beker. Beide ploegen behaalde 6 punten maar het doelsaldo van Franeker was net iets beter. (+6 tegenover +4). JO13-2 won in een doelpuntrijk duel met maar liefst 8-4 van SJO Oudega/HJSC/Heeg. Ondanks de winst gaan zij niet door in de beker en eindigden op de 2e plaats.

 

JO12

JO12-1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. Dat deed wel JO12-2 en hoe! Zij wonnen met 6-0 van AVC. Ze hebben de smaak goed te pakken en nemen meteen al de koppositie in.

 

JO11

Vorige week nog met 2-8 op de broek krijgen van Blauw Wit en je dan een week later zo herstellen. JO11-1 speelde in Burgum een spectaculaire wedstrijd waarin maar liefst 15 doelpunten vielen. Maar met 7-8 gingen de punten wel mee naar Harlingen. Dat noem je nog eens thuiskomen. JO11-2 verloor na een 1-0 voorsprong met 1-3 van Franeker. JO11-3 kwam niet in actie. 

 

JO10/JO9/JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit najaar met negen teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

Bekerresultaten

De balans kan worden opgemaakt na een maandje bekervoetbal voor de jeugdteams. Uiteindelijk ligt de focus op de competitie maar doorgaan in de beker is toch ook vaak een leuke happening voor de jeugd. De jeugdteams JO19-1, JO15-1, JO14-1, MO17-1 en MO13-1 hebben zich in ieder geval voor de knock-out fase geplaatst. We zullen deze teams blijven volgen uiteraard en hun bekeravonturen opnemen in het jeugdjournaal.

 

Waddenrobkes

Met de start van de competitie van alle jeugdteams start natuurlijk morgen ook de landencompetitie bij de Waddenrobkes. Zij hebben natuurlijk al een aantal weken getraind maar zaterdag begint dan voor hun ook de competitie. Zoals altijd beginnen de wedstrijdjes om 09.00 uur.

 

Komende zaterdag

Ja, en dan is het ineens bijna 19 september en start ook voor de bovenbouw de competitie. “De eerste klap is een daalder waard” dus zal iedereen goed willen beginnen. Voor JO19-1 betekent dat meteen volop aan de bak thuis om 10.15 uur tegen CVVO. Ook rond 10.15 uur speelt JO8-3 tegen de Vlielandse Sport Vereniging. Ook altijd bijzonder. En zo zijn er nog veel meer interessante wedstrijden. Veertien om precies te zijn. Dat zal weer de nodige drukte geven op het Oostersportpark. Als iedereen de regels in acht neemt moet het zaterdag ook weer goed komen.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Because We Carry zoekt slaapzakken voor vluchtelingen op Lesbos

16-09-2020

HARLINGEN - Because We Carry, hulporganisatie voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos, heeft op zeer korte termijn 13000 slaapzakken nodig voor de kwetsbaren op Lesbos.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

16-09-2020

HARLINGEN - Er is weer een hoop gebeurd bij de jeugd van fc Harlingen.

Razende Roeland raast op reserve in deze nazomer week

16-09-2020

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en de metal vitamine staan weer klaar!

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Omdraai De Omdraai Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns