Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

23-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd alweer de laatste bekerronde voor de bovenbouw gespeeld.

Jeugdjournaal Zeerobben Ondanks een paar goede kansen bleef JO13-1 op 3-3 steken tegen Franeker en is daardoor op doelsaldo uitgeschakeld voor de beker. Foto: Frans Bode.

Voor de onderbouw was het alweer de 3e speelronde voor de reguliere competitie. Vanaf morgen richten dus alle teams zich op de competitie.

 

Bekercompetitie

 

JO19

Na twee gelijke spelen op rij tegen Franeker en LSC moest JO19-1 haar meerdere erkennen in sc Bolsward. In Bolsward werd er met 7-1 verloren waardoor JO19-1 is uitgeschakeld voor de beker. Morgen start de competitie in de hoofdklasse B met een uitwedstrijd tegen Hardegarijp. Voor JO19-2 zit het bekeravontuur er na de 5-0 nederlaag tegen Makkum ook op. Ook voor hen begint zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit.

 

JO17

JO17-1 liet zich de kaas van het brood eten en begon pas het laatste kwartier te voetballen. Toen was er nog te weinig tijd om de 4-1 achterstand goed te maken. Bij 4-3 was het einde wedstrijd en uitgeschakeld voor de beker. JO17-2 won haar bekerwedstrijd met 4-2 van Berlikum en moet nog tegen Wijkels Hallum uitmaken wie doorgaat in de beker. JO17-3 is door de eclatante 7-2 overwinning op Sneek Wit-Zwart al door in de beker. Zij wonnen 3 keer op rij.  

 

JO15

JO15-1 is ook een ronde verder in de beker door overwinningen op fc Burgum en Be Quick. D. Morgen wacht de 1e competitiewedstrijd thuis tegen Sneek wit-Zwart. Jo15-2 won keurig van Terschelling met 4-3 en gaat met een 3e plaats in de poule niet door in de beker. En ook JO15-3 en JO15-4 gaan na verlies tegen resp. SJO DFC en MKV ’29 ook niet door in de beker. 

 

JO13

Wat een pech voor JO13-1 dat in de thuiswedstrijd niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel. Genoeg kans op een overwinning maar het lukte niet. Op doelsaldo gaat Franeker door in deze poule. JO13-2 heeft de bekercompetitie afgesloten met een klinkende 6-1 overwinning op Makkum. Niet door in de beker maar wel klaar voor de competitie. Zaterdagmorgen meteen al de derby tegen Franeker.

 

Najaarscompetitie

 

Afgelopen zaterdag wederom een mooie overwinning voor JO12-1. Dit keer waren deze jonge talenten te sterk voor FVC. Het werd in Leeuwarden 1-7. JO12-2 blijft het ook goed doen. Nu was er weer een 6-3 overwinning op Blauw Wit en daarmee blijft de ploeg ongeslagen en samen met Nicator koploper in de 3e klasse. Voor JO12-3 is het wekelijks opboksen tegen JO12-1 teams. Kansen lijken er alleen te liggen in de wedstrijd tegen sc Bolsward JO12-3. De moed erin houden en straks hopen op een competitie met gelijkwaardige teams.

 

JO8, JO9 en JO10

Bij deze competities worden er geen uitslagen en standen door de KNVB bijgehouden. De spelers in deze leeftijdscategorie bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

 

Waddenrobkes

Nu zaterdag de reguliere competitie voor alle jeugdteams van start gaat kunnen de Waddenrobkes natuurlijk niet achterblijven. Zij zijn overigens al een aantal weken in training en zien ook daar de groep steeds verder groeien.

 

Zaterdag gaan ze dan van start met de landencompetitie. Overigens is de jeugdafdeling ook zeer verheugd met het feit dat het een nieuwe coördinator voor deze jongste groep kan presenteren. Ronald Bambach neemt het stokje over van Robbin Elzinga die doorschuift naar de JO8. Ronald Bamabach is te bereiken voor vragen en/of aanmeldingen op waddenrobkes@zeerobben.nl of via 06-23914185.

 

Teamfoto’s

Het is een vaste traditie aan het begin van elk voetbalseizoen. Het maken van de teamfoto’s. Het is elke keer weer een enorm klus. Vooral met zoveel jeugdteams als bij de jeugdafdeling van Zeerobben. Sommige teams maken zelf een foto maar velen maken gebruik van de diensten van de huisfotograaf Frans Bode. Hij kreeg afgelopen zaterdag het verzoek van JO12-2 om een teamfoto te maken. Het leverde deze plaat op. De jongens zijn overigens uitstekend aan de competitie begonnen door de eerste drie wedstrijden te winnen.  Momenteel staan ze op de 2e plaats en moeten zaterdag  aantreden tegen de nummer drie van de ranglijst MKV uit Leeuwarden. De teamfoto! Leuk voor nu en later!

 

 

Komende zaterdag

Met 10 thuiswedstrijden is het voor Zeerobben weer een vol programma op de zaterdagochtend. Voeg daarbij nog eens de 11 uitwedstrijden en de start van de Waddenrobkes en er zal weer een gezellige drukte op het Oostersportcomplex zijn. Vanaf 08.45 uur beginnen de eerste wedstrijden. Om 12.30 uur beginnen de laatste jeugdwedstrijden.

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwe voorzitter Raad van Advies Waddenzeehavens reikt EcoPort-certificaten uit

23-09-2021

HARLINGEN - Op 20 september heeft Anne-Wil Lucas in Harlingen de EcoPort-certificaten uitgereikt aan de Waddenzeehavens Port of Den Helder, Port of Harlingen, Groningen Seaports en de haven van Den Oever.

Versoepeling coronamaatregelen: Kantine HMHC gewoon open

23-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen week hoorden we in de persconferentie van ons demissionaire kabinet over de komende versoepelingen van de coronamaatregelen per 25 september (komende zaterdag).

Harlinger Walking Footballers naar Terschellinger toernooi

23-09-2021

HARLINGEN - Voor het tweede jaar deden de Ouwe Seunen van het Walking Football team fc Harlingen mee aan een goed georganiseerd toernooi dat zaterdagmiddag plaats vond op de sportvelden van Midsland Terschelling.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns