De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

10-09-2020

HARLINGEN - Het voetbal is weer volledig los.

Jeugdjournaal Zeerobben JO12-2 begon de competitie overtuigend met een 14-1 overwinning op sc Bolsward. Foto: Frans Bode.

Voor de ouders en supporters misschien nog even wennen met alle regels en voorschriften op de verschillende accommodaties maar de kinderen voetballen weer alsof er niks is gebeurd. Er is vreugde, er is verdriet, er is teleurstelling maar er is vooral weer plezier en stralende gezichten na een doelpunt en dat hebben we lang gemist op en rond de velden. Naast de bekercompetitie is ook de reguliere competitie voor de groepen JO12 t/m JO8 afgelopen zaterdag van start gegaan. Dat alles maakte het weer gezellig op het Oostersportpark.

 

JO19

JO19-1 is vorige week begonnen aan de bekercompetitie met een 2-1 overwinning op fc Burgum. Zij gaven hier een goed vervolg aan. De 2e wedstrijd in Leeuwarden tegen L. Zwaluwen werd met 2-3 gewonnen. Zaterdag wacht de laatste bekerwedstrijd uit tegen Be Quick Dokkum. Na de bekernederlaag tegen sc Bolsward was er nu een puike 2-0 overwinning voor JO19-2 op Balk.

 

JO17

Nu de regels en voorschriften i.v.m. COVID-19 weer zijn aangescherpt kan het voorkomen dat teams niet kunnen spelen omdat kinderen thuis moeten blijven. JO17-1 zag hierdoor haar bekerwedstrijd tegen SJO Broekster Walden niet doorgaan. In een doelpuntrijke wedstrijd verloor JO17-2 nipt met 3-4 van St. Annaparochie. Spannend is de bekercompetitie bij JO17-3 die met 3-3 gelijk speelde tegen Mulier. Het kan hier nog alle kanten op.

 

JO15

Wat een wedstrijd speelde JO15-1 afgelopen zaterdag tegen ONS uit Sneek. ONS komt uit in de 5e divisie maar daar was weinig van te merken binnen de lijnen. Sterker nog, JO15-1 won overtuigend met maar liefst 6-1. Met de 3-0 overwinning op Workum van afgelopen zaterdag heeft JO15-1 alles zelf in de hand. Zaterdag komt Franeker op bezoek. JO15-2 verloor met 4-0 van fc Harlingen en JO15-3 verloor met 0-2 van SJO Oudega/HJSC/Heeg. En met 12-1 was Oeverzwaluwen veel te sterk voor JO15-4.

 

JO14

JO14-1 zag haar wedstrijd vorige week tegen Scharnegoutum worden afgelast maar kon nu dan eindelijk toch aan de bekercompetitie beginnen. En dat deden ze op zeer overtuigende wijze door met 1-7 van sc Bolsward te winnen.

 

JO13

Ook JO13-1 zag haar wedstrijd afgelopen zaterdag niet doorgaan. JO13-2 kwam wel in actie. Zij wonnen vorige week nog van Balk maar moest nu in MKV haar meerdere erkennen.

 

JO12

JO12-1 was wel heel ongelukkig afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen ONS. Na een 1-0 achterstand kwamen de jongens in de 2e helft sterk terug tot 1-1. Het leek af te stevenen op een gelijkspel maar in de slotseconde scoorde ONS alsnog de 1-2. Tijd om af te trappen was er niet meer… De eerste klap is een daalder waard. JO12-2 won de eerste competitiewedstrijd met 14-1 van sc Bolsward.

 

 

Vreugde en verdriet

We hebben het lang moeten missen. Het voetballen in competitieverband, scoren, juichen en het met elkaar vieren. Hier vieren de spelers van JO12-1 een feestje na een schitterend ingeschoten vrije trap waardoor de stand 1-1 werd tegen ONS uit Sneek. De keeper zit er verslagen bij. In de slotseconde scoorde ONS uiteindelijk nog de 1-2 waardoor de vreugde omsloeg in verdriet bij Zeerobben en het verdriet in vreugde omsloeg bij ONS. Ook dat is sport. Foto: Frans Bode.

 

 

JO11

JO11-1 bleek afgelopen zaterdag niet opgewassen tegen Blauw Wit. Al vroeg in de ochtend werd het 2-8 voor d ploeg uit Leeuwarden. De wedstrijd van JO11-2 tegen Makkum moet zo vroeg in de ochtend wel prachtig zijn geweest. In Makkum werd het 5-8. Ook een overwinning voor JO11-3 dat een 1-2 overwinning in Bolsward uit het vuur sleepte.

 

JO10/JO9/JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit najaar met negen teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

 

Komende zaterdag

Met 12 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling en de voorspelling dat het zonnetje er zaterdag al vroeg bij is waardoor het richting de 18/19 graden zou kunnen gaan, zou wel eens kunnen betekenen dat veel mensen richting het Oostersportpark gaan. Zolang iedereen zich aan alle geldende regels houdt is dat geen probleem en kan de vereniging het aan. Daarom is de kantine weer op tijd geopend en zorgt de voetballende jeugd voor een aangename ochtend op het Oostersportpark. 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geslaagde Lions Waddenrally 2020

10-09-2020

HARLINGEN - Zaterdag 5 september verzamelden de deelnemers zich bij het Entrepotgebouw op de Willemshaven.

Dag van de scheiding: 11 september 2020

10-09-2020

HARLINGEN - Bijna 224 jaar geleden, op 15 september 1796, werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken.

De meiden van Zeerobben

10-09-2020

HARLINGEN - De meiden van MO13-1 gaven afgelopen zaterdag een goed vervolg aan hun bekersucces van vorige week.

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Omdraai De Omdraai Karsten Wonen Karsten Wonen
Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï