Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

06-03-2020

HARLINGEN - Na twee vakantie werd er afgelopen zaterdag weer een “doorstart” gemaakt met de voorjaarscompetitie.

Jeugdjournaal Zeerobben JO11-2 verloor afgelopen zaterdag met 4-2 van fc Harlingen JO11-1. Foto: Wies Procee.

Dat gold echter niet voor elk team. De hevige regenval op vrijdagavond zorgde ervoor dat er toch weer een aantal wedstrijden afgelast werden. Dat ging echter maar om 3 wedstrijden. MO11-1, MO13-1 en JO15-3 hadden nog een extra weekje vrij. De wedstrijden op het kunstgrasveld aan de Achlumerdijk gingen allemaal wel door.

 

JO19

JO19-1 heeft goed overwinterd zo lijkt het. Afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen. Dit keer werd Leovardia met 4-1 verslagen. Met 9 uit 3 is het maximaal aantal punten behaald. Zaterdag a.s. de ontmoeting met de nummer 2 van de ranglijst SWZ Boso Sneek. JO19-2 is het voorjaar ook goed begonnen. Na de 3-2 overwinning op ST Mulier? Arum/Stormvogels werd afgelopen zaterdag een 2-3 overwinning uit het vuur gesleept in en tegen Bolsward. Samen met Urk nu koploper in de 3e klasse. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst sc Emmeloord.

 

JO17

JO17-1 heeft zich na het verlies tegen Meppel in de openingswedstrijd in de promotieklasse goed hersteld. Er werd gewonnen van SJO Broekster Walden en afgelopen zaterdag werd er een 2-0 overwinning geboekt op Joure. Het zijn mooie tijden voor JO17-2. Na een zwaar najaar gaat het nu een stuk beter in de 3e klasse. Zo goed zelfs dat er afgelopen zaterdag wederom gewonnen werd. Dit keer werd GAVC met 0-5 verslagen. Met 9 uit 3 is JO17-2 trotse koploper.

 

JO15

Bij een stand van 0-1 in het voordeel van JO15-1 besloot de scheidsrechter om niet verder te gaan met de wedstrijd tegen Marum tot grote verbazing van beide teams. Zeerobben zal dus nog een keer op reis moeten. JO15-2 kwam net iets tekort tegen AVC. Thuis werd er met 2-3 verloren. JO15-3 zag haar wedstrijd opnieuw worden afgelast en JO15-4

 

JO13

Het zat JO13-1 niet altijd mee in de promotieklasse. Vaak mooie wedstrijden gespeeld die geen punten opleverden. Maar dan weet je dat het een keer wel goed valt. Zaterdag was zo’n dag. Sc Joure werd met 4-0 verslagen. Kunnen ze morgen tegen de Weide weer een goed resultaat neer zetten? JO13-2 liet er geen gras over groeien tegen Tzummarum en won met maar liefst 7-0. JO13-3 was vrij.

 

JO12

JO12-1 was vrij van competitieverplichtingen. Dat gold niet voor JO12-2 die met een prachtige 2-5 overwinning terugkwamen uit Bolsward. Ook JO12-3 kwam afgelopen zaterdag niet in actie.

 

JO11

JO11-1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. JO11-2 verloor nipt met 4-2 van fc Harlingen en JO11-3 verloor de uitwedstrijd tegen Mulier met 6-1.

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

Waddenrobkes

Inmiddels hebben de Waddenrobkes alweer 2 trainingen afgewerkt op het hoofdveld aan de Achlumerdijk. Zij bereiden zich namelijk voor op de landencompetitie die morgen om 09.00 uur van start gaat. De landencompetitie is een onderlinge competitie die Zeerobben voor de kinderen van 4-6 jaar organiseert.

 

De ochtend begint traditioneel met de vlaggenparade. Dan stellen de kinderen zich voor aan het publiek. De speaker galmt de namen van de spelers door de speakers en sommigen worden even kort “geïnterviewd”. Daarna worden er drie wedstrijdjes gespeeld. Tussendoor is er even pauze en wordt er wat gedronken. De teams worden begeleid door bondscoaches die de kinderen zoveel mogelijk enthousiasmeren en ervoor zorgen dat de kinderen plezier hebben in het spelletje. Kinderen die eens een kijkje willen nemen of misschien wel even mee willen doen zijn van harte welkom. Zaterdag om 09.00 uur is de eerste speelronde.

 

Foto: Frans Bode.

 

De dag van morgen

Het wordt weer eens tijd voor een zaterdag met een heerlijk zonnetje dat schijnt over het Oostersportpark. Dat hebben de kinderen zo langzamerhand wel verdiend. Morgen weer een heerlijke zaterdag met maar liefst 14 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Vanaf 08.45 uur zult u ervaren dat zaterdag de mooiste dag van de week is.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Sjantermiddag

06-03-2020

HARLINGEN - Afgelopen zondag werd er weer “gesjanterd” in Harlingen bij de “traditionele” Sjantermiddag van de PvdA.

Vacature - Vakleerkracht LO (Harlingen)

06-03-2020

HARLINGEN - In opdracht van Sport Fryslân zijn wij op zoek naar een vakleerkracht LO (m/v) die in de gemeente Harlingen bewegingsonderwijs gaat verzorgen.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Greenart Production Greenart Production Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Haarmode Cats Haarmode Cats Greenart Production Greenart Production Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Broodje Nuchter Broodje Nuchter The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt