Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

25-11-2021

HARLINGEN - Er wordt nog steeds gevoetbald door de jeugd maar wel met de nodige “hobbels”.

Jeugdjournaal Zeerobben Een mooie 1-0 overwinning van JO15-4 op Frisia door een goede teamspirit. Foto: Frans Bode.

Het is elke keer maar weer afwachten of er wel of niet gespeeld kan/mag worden i.v.m. de vele besmettingen. Afgelopen zaterdag konden er in ieder geval nog 11 wedstrijden gespeeld worden. Dit betekent dat er steeds meer wedstrijden doordeweeks in gehaald moeten worden de komende tijd.

 

JO19

Voor zowel JO19-1 als JO19-2 stond er wederom geen wedstrijden op het programma. JO19-1 gebruikte daarom de trainingsavond voor het spelen van een oefenwedstrijd tegen CVVO. Die werd keurig met 4-3 gewonnen door Zeerobben. Zaterdag speelt JO19-1 thuis tegen Stiens en speelt JO19-2 ook thuis om 12.40 uur tegen Workum.

 

JO17

JO17-1 maakte in de uitwedstrijd tegen vv Sneek Wit Zwart geen fouten en won de uitwedstrijd met 1-4 en blijft druk uitoefenen op koploper CVVO die 2 punten los staat. JO17-2 won thuis van vv Sneek Wit Zwart met 6-0. JO17-3 kwam niet in actie. 

 

De JO17-groep

Binnen elke leeftijdsgroep wordt er zowel prestatief als recreatief gespeeld. Standaardteams spelen vaak op een goed niveau en niet-standaardteams hopen altijd op basis van sterkte te worden ingedeeld door de voetbalbond. Dat lukt soms maar niet altijd. Wat echter voor elk team geldt is dat de resultaten worden bepaald door het plezier wat je met elkaar hebt op trainingen en in wedstrijden. “Met een goede sfeer komen de resultaten ook vanzelf” wordt er gezegd en vaak is dat ook zo. In ieder geval wel bij de JO17 groep van Zeerobben. JO17-1 komt uit in de hoofdklasse en heeft inmiddels 7 wedstrijden gespeeld waarvan er 5 gewonnen werden en 2 gelijk gespeeld. Met 17 uit 7 bezetten zij een 2e plaats achter koploper CVVO waartegen 4-4 werd gespeeld. Er moeten nog 4 wedstrijden gespeeld worden tot de winterstop dus is er nog van alles mogelijk.

 

Een goede sfeer is er ook binnen het team van JO17-2 met als trainer Jens van Sluis en leider Anton Ligthart. De trainingsopkomst is prima en er is tijdens de training altijd tijd voor een grap en een grol. Dat zie je terug in de resultaten van het team. Met 16 punten uit 7 wedstrijden staan ze op een keurige 2e plaats in de 3e klasse achter koploper QVC. De achterstand op de koploper is 1 punt en er zijn nog 4 wedstrijden te gaan tot de winterstop.

Hetzelfde geldt ook voor JO17-3. Ook hier een prima sfeer en leuke vriendenploeg die getraind worden door Abdelhak Zoundri en Geertjan de Groot. Leiders zijn Richard de Bruin en Bauke Jacob v.d. Pol. Er zijn nog maar 4 wedstrijden gespeeld door JO17-3 in de 4e klasse waarvan er 3 werden gewonnen en 1 verloren. De achterstand op koploper Beetgum is 6 punten maar die hebben wel 2 wedstrijden meer gespeeld. Ook JO17-3 speelt nog 4 wedstrijden tot aan de winterstop.

 

JO17-2 gebruikte de training van maandag voor het spelen van een oefenwedstrijd tegen JO19-2. Foto: Frans Bode.

 

Opvallend is verder nog dat zowel JO17-2 als JO17-3 nog in de race zijn voor de beker. Met een juiste mix van inzet en plezier is er veel te bereiken zo blijkt waarvoor niet alleen de spelers maar zeker ook de enthousiaste en kundige trainers/leiders verantwoordelijk zijn.

 

 

JO15

Door alle afgelastingen i.v.m. corona had JO15-1 een druk programma de afgelopen weken. Vorige week werd de inhaalwedstrijd tegen Bolsward gespeeld en met 0-5 gewonnen. Afgelopen zaterdag was er 4-1 winst op Be Quick Dokkum en afgelopen dinsdag werd nog eens met 5-2 gewonnen van HFC ’15 voor de beker.

 

Zeerobben JO15-1 door in de beker

De bekerwedstrijd van JO15-1 kon vorige week zaterdag tegen HFC ’15 JO15-1 niet doorgaan vanwege een aantal coronabesmettingen bij die ploeg. Dus werd de wedstrijd opnieuw vastgesteld door de bond op dinsdagavond. Een flinke opgave voor de ploeg uit Groningen om hier op tijd aan de start te verschijnen. Maar ze waren bij de les en stonden al na 30 seconden op een 0-1 voorsprong. Het werd vervolgens een prachtige wedstrijd die alle kanten op kon.

 

Foto: Frans Bode.

 

Zeerobben toonde veerkracht en kwam tegen de divisionist al snel terug tot 1-1 en wist vlak voor rust de 2-1 te scoren. Na de rust een energieker HFC dat Zeerobben terugdrong en de gelijkmaker maakte na zo’n 10 minuten. Maar wederom zette Zeerobben alle zeilen bij en toen het 3-2 werd liep deze talentvolle groep uit naar 4-2 en 5-2 en plaatste zich daardoor voor de volgende bekerronde. De ploeg zit nu bij de laatste 16 en hoopt op een mooie tegenstander in de volgende ronde maar eerst was het even nagenieten van deze fantastische wedstrijd die helaas zonder publiek werd gespeeld.

 

 

De wedstrijd van JO15-2 ging niet door.

 

JO15-3 ging voorafgaand aan de wedstrijd op de foto en dat inspireerde de jongens. ONS werd met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Inmiddels is JO15-3 opgeklommen naar een 2e plaats op de ranglijst. En ook JO15-4 kwam in actie en hoe. Tegen Frisia werd in september nog verloren voor de beker maar dit keer was Zeerobben de sterkste in de onderlinge confrontatie. Het was razend spannend maar er werd op karakter en met een goede teamspirit een 1-0 overwinning over de streep getrokken.  

 

JO13

Door een keurige 1-7 overwinning van JO13-1 op Stiens blijft de ploeg koploper in de 1e klasse. De wedstrijd van JO13-2 ging niet door.

 

JO12

In de hoofdklasse verloor JO12-1 met 10-4 van koploper sc Heerenveen. JO12-2 nam een puntje mee uit Nijland door met 2-2 gelijk te spelen. JO12-3 verloor thuis met 1-9 van Blauw Wit.  

 

JO11-1

JO11-1 won thuis met 4-1 van FVC. 

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met 8 teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

Komende zaterdag

We weten op dit moment nog niet hoe deze zaterdag gaat verlopen. Het schema zegt dat er morgen 12 jeugdploegen thuis spelen en dat er 13 teams de provincie in gaan. Hoeveel wedstrijden er daadwerkelijke gespeeld gaan worden weten we pas zaterdagmiddag. Wat wel zeker is is dat er nog steeds geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden van de jeugd. De resultaten leest u volgende week weer in het Jeugdjournaal.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Voorbeschouwing: vv Groningen – Zeerobben

25-11-2021

HARLINGEN - Kan Zeerobben het goede gevoel een vervolg geven?

De meiden van Zeerobben

25-11-2021

HARLINGEN - Helaas konden verschillende wedstrijden bij de vrouwen/meiden afgelopen zaterdag niet doorgaan.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 47

25-11-2021

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 22 t/m 26 november 2021.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation