De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

17-11-2020

HARLINGEN - Voetballen in tijden van corona vereist de nodige aanpassingen maar met een beetje goede wil is er toch nog veel te organiseren zo bleek de afgelopen weken op het Oostersportpark bij Zeerobben.

Jeugdjournaal Zeerobben Ook de teams van JO19 en JO17 speelden een onderlinge oefenwedstrijd. Foto: Frans Bode.

Er werden drie “toernooizaterdagen” georganiseerd en afgelopen weekend werd er weer geoefend om fit te blijven. Zaterdag weer nieuwe activiteiten.

 

Wintertoernooi 2021

“Amateurvoetbal schakelt na nieuwe coronamaatregelen over op “plan B” zo liet de KNVB onlangs weten. Goed voorbeeld doet goed volgen dachten ze bij Zeerobben en ook daar werd geschakeld naar plan B!

 

Normaal gesproken werd rond deze tijd de laatste hand gelegd aan het toernooiboekje voor het Wintertoernooi 2021. Er is lang getwijfeld dit jaar door alle onzekerheden. Mogen we in januari alweer voetballen? Zo ja, alleen onderling of mogen ook verenigingen vanuit andere provincies meedoen? Mag de kantine rond die tijd wel weer open? Hoe staan andere verenigingen tegenover deelname aan een toernooi? Te veel onzekerheden om te beslissen om verder te gaan met de voorbereidingen op het Wintertoernooi in de veronderstelling dat het gewoon door kan gaan. Maar als het dan niet “gewoon” door kan gaan, dan misschien wel “ongewoon”. Wat is het dan mooi dat een vereniging als Zeerobben met zo’n grote jeugdafdeling de mogelijkheid heeft om toch een Wintertoernooi te organiseren. Niet met andere verenigingen maar wel met alle eigen jeugdleden vanaf de JO8 t/m de JO19. En dat gaat dan ook gebeuren. Op zaterdag 9 januari gaat dit toernooi op het Oostersportpark plaats vinden. Zeerobben weet nog niet hoe de wereld er dan uitziet maar als er genoeg speelruimte komt zal het zeker weer een fantastische worden. Het is meteen de 1e zaterdag na de kerstvakantie. Een week later wil de KNVB (in het meest positieve scenario) de competitie herstarten. Voor de senioren maar misschien ook wel voor de jeugd. Dan is dit een mooie “opwarmer” voor de herstart. Een commissie is op de achtergrond reeds bezig om één en ander uit te werken. Er zijn heel veel ideeën die tot iets moois gaan leiden. Voor nu is alleen de datum bekend. 9 januari a.s. “Save the date”

 

Afgelopen zaterdag oefenden JO15 en JO14 tegen elkaar. Foto: Frans Bode.

 

4x4/7x7/spelmorgen

 

Na een weekend waarin de teams vrije invulling konden geven aan activiteiten met hun team worden er zaterdag vanuit het jeugdbestuur weer activiteiten georganiseerd. Zoals altijd starten om 09.00 uur de Waddenrobkes weer met hun landencompetitie. Op datzelfde tijdstip begint er ook een 4×4 toernooi voor de MO13 groep en een 7×7 toernooi voor de JO11 en JO12 groepen. Die zijn dan om 10.30 uur klaar en dan gaat voor de JO8, JO9 en JO10 groepen een spellencircuit van start. Een spellencircuit dat in het teken staat van voetbal. Voor de JO13 en JO14 groepen begint om 10.30 uur ook een 7×7 toernooi. Om 12.00 uur is het de beurt aan de JO15 groep met ook een 7×7 toernooi waarna om 13.30 uur de zaterdag wordt afgesloten door de MO17, JO17 en JO19 groepen met eveneens een 7×7 toernooi.

 

Op deze manier denkt het jeugdbestuur voor elke leeftijdsgroep iets leuks te gaan organiseren. In verband met een goede organisatie en de corona-maatregelen is opgave vooraf noodzakelijk. Dit kan net als bij het Herfst Toernooi weer bij de eigen leider. De laatste keer kreeg de organisatie vragen over vriendjes/vriendinnetjes die wel/niet mee mochten doen. Dit kan uiteraard ook dit keer weer maar dan ook vooraf opgeven bij de leider van je vriendje.

 

Bovengenoemd schema geldt in eerste instantie voor 21 en 28 november. Op 5 december staan er weer andere activiteiten gepland en daarna wordt gekeken wat eventueel nog op 12 en 19 december georganiseerd kan gaan worden. Dit is uiteraard ook mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Tijdsschema:

09.00-10.00 uur

Waddenrobkes

 

09.00-10.30 uur

4×4 toernooi MO13

7×7 toernooi JO11 en JO12

 

10.30-12.00 uur

Spellencircuit JO8, JO9 en JO10

7×7 toernooi JO13 en JO14

 

12.00-13.30 uur

7×7 toernooi JO15

 

13.30-15.00 uur

7×7 toernooi MO17, JO17, JO19

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Verslag van Harlinger Belang uit de Raad van 11 november 2020

17-11-2020

HARLINGEN - College PvdA/CDA/VVD verhoogt lokale lasten extra voor inwoners en ondernemers.

Héél Noordwest Friesland aan de 4US BENGO voor voedselbank De Helpende Hand!

17-11-2020

HARLINGEN - Wij merken allemaal de gevolgen van de Covid-19 pandemie.

Plan Boom Fryslân van start met gratis fruitbomen voor scholen en dorpen

17-11-2020

HARLINGEN - Deze week starten de Friese Milieu Federatie (FMF) en Landschapsbeheer Fryslân (LBF) met de ambitie om in de komende jaren minstens 700.000 bomen in Fryslân te planten.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Omdraai De Omdraai Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona