Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

16-10-2019

HARLINGEN - Het lijkt elke zaterdag wel drukker te worden rond de velden.

Jeugdjournaal Zeerobben Aanvoerder Björn Jan Dijkstra neemt zijn ploeg op sleeptouw en kopt de 2-1 binnen. JO17-1 wint de streekderby tegen Franeker uiteindelijk met 3-1. Foto: Frans Bode.

Dat is ook wel logisch als je kijkt naar het enthousiasme en de aanwezige kwaliteiten bij de spelers. Dat levert namelijk zowel bij de lagere als bij de standaardteams altijd leuke wedstrijden op en dat is waar de mensen voor komen. Zaterdag zal het niet anders zijn al is het een stuk rustiger in verband met de herfstvakantie.

 

JO19

Zeerobben JO19-1 had een weekend vrij en had een oefenwedstrijd geregeld tegen Wolvega maar steeds vaker zie je dat verenigingen uiteindelijk toch afhaken. Jammer is dat. De medekoplopers Stiens en Zwaluwen maakte geen fouten en wonnen hun wedstrijden. JO19-1 blijft op een mooie 3e plaats staan met de volle winst tot nu toe. JO19-2 moest de koppositie weer prijsgeven en verloor in Sneek van ONS met 2-0.

 

JO17

Wat goed is komt vanzelf werd er vorige week nog gezegd en dat bleek afgelopen zaterdag wel weer. JO17-1 speelde op het Oostersportpark een goede partij en versloeg Franeker met 3-1. Iedereen kan van iedereen winnen en verliezen in deze hoofdklasse. Zeerobben staat voorlopig op een keurige 5e plaats. JO17-2 verloor thuis nipt met 2-3 van Oosterlittens en JO17-3 vergeet de wedstrijd tegen ONB liefst zo snel mogelijk. Het werd 13-1. Zaterdag weer nieuwe kansen tegen Friesland. 

 

JO15

Door de winst van JO15-1 op koploper fc Burgum met 3-2 is de spanning weer volledig terug in de hoofdklasse. Vijf ploegen staan nu met 9 uit 5 aan kop. Dat gaat dus een mooie competitie worden. JO15-1 keek in de rust tegen een 2-0 achterstand aan maar herpakte zich volledig in de 2e helft en trok de overwinning over de streep. Het was het net niet voor JO15-3 in Leeuwarden. Bij FVC werd er met 3-2 verloren. De eerste afgelasting vanwege het slechte weer was voor JO15-4 de afgelopen zaterdag een feit. 

 

JO13

JO13-1 is zich een plaatsje aan het veroveren in de hoofdklasse en doet dat met verve. Vorige week was er winst op LSC en afgelopen zaterdag werd al vroeg in Dokkum met 3-2 gewonnen van Be Quick D. De overige wedstrijden in de JO13-groep werden afgelast.

 

JO12

JO12-1 behaalde een zwaar bevochten 1-0 overwinning op ONS uit Sneek terwijl JO12-3 nipt met 3-4 verloor van datzelfde ONS.

 

JO11

Thuis tegen SWZ Boso Sneek werd er door de JO11-1 met 1-4 verloren. Verlies was er ook voor JO11-2. Zijn waren niet opgewassen tegen ONS. Het werd 8-2. En ook verlies voor JO11-3 dat op eigen terrein met 1-5 van Berlikum verloor.

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

Waddenrobkes

Zaterdag even geen “vaandeldragers” op het Oostersportpark. In verband met herfstvakantie die vrijdag begint heeft de organisatie besloten om een vrije zaterdag in te lassen. Dat sluit dan weer prima aan bij de overige jeugdteams waarvan de meesten zaterdag ook vrij zijn. 

 

Er wordt overigens in de herfstvakantie wel gewoon getraind. Kinderen die niet op vakantie zijn en willen voetballen zijn welkom op woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur op het hoofdveld aan de Achlumerdijk. Op zaterdag 26 oktober gaat de 5e speelronde van start.

 

Foto: Frans Bode.

 

 

Komende zaterdag

Zaterdag een zeer beperkt programma zowel uit als thuis. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de start van de herfstvakantie. Daardoor zijn veel teams een weekje vrij maar dat geldt niet voor iedereen. Alleen MO11-1, JO13-1 en JO9-2 spelen een thuiswedstrijd. De Waddenrobkes zijn ook vrij. Ondanks dat blijft zaterdag natuurlijk wel de mooiste dag van de week.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zoutwinning Waddenzee door nalatigheid Provincie Fryslân

16-10-2019

HARLINGEN - Uit onderzoek van Omrop Fryslân blijkt dat de Provincie Fryslân zoutwinning in Friesland helemaal had kunnen stoppen.

De Meiden van Zeerobben

16-10-2019

HARLINGEN - Het zat VR1 van Zeerobben vorige week niet echt mee.

Nieuwe tenues voor Beloftes van Zeerobben

16-10-2019

HARLINGEN - De toezegging werd al gedaan op 25 mei jl. door Heerco Walinga van Wooncentrum Walinga.

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
Zensa Moda Zensa Moda VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Greenart Production Greenart Production Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Broodje Nuchter Broodje Nuchter Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns