Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

07-09-2017

HARLINGEN - Het is even wennen voor de voetballiefhebbers.

Jeugdjournaal Zeerobben Ook de meisjes zijn deze week van start gegaan met de bekercompetitie. MO11-1 speelde thuis tegen Franeker MO11-1. Het werd 3-13. Foto: Frans Bode.

Het is inmiddels begin september en er is nog geen competitiewedstrijd gespeeld. Voor het eerst start de competitie dit seizoen pas eind september. 23 september om precies te zijn.

 

De voetbalbond heeft ervoor gekozen om de competitie later te laten beginnen en dus ook de bekercompetitie pas deze week van start te laten gaan. Dit heeft o.a. te maken met het feit dat de zomervakanties in Noord pas net ten einde zijn. Het geeft de clubs wat meer lucht om de zaak weer op de rails te krijgen. Bij Zeerobben lijkt alles alweer vol in bedrijf als je het Oostersportpark bezoekt. Op alle velden wordt er alweer volop getraind en de nodige beker- en oefenwedstrijden worden daar tussendoor ook nog eens gespeeld. Nu alweer een enorm gepuzzel voor de wedstrijdsecretaris.

 

Zeerobben gaat de competitie van start met weer een groot aantal jeugdteams. Ook dit jaar komt de club bij JO19 met 2 teams uit en dat is een goed teken. Verder komen bij de junioren zowel de JO17 als de JO15 groep met 3 teams uit.  Bij de pupillen is er het een en ander veranderd. Bij JO13 speelt Zeerobben met 5 teams in competitieverband. Bij de JO11 is dat 7 en bij JO9 4 teams. Nieuw is de groep JO8.  Deze groep speelt dit seizoen net als de spelers van JO9 op een kwart veld 6 tegen 6. Volgens de KNVB ontstaat hierdoor meer balcontact hetgeen beter is voor de ontwikkeling van de spelers. Ook is er geen scheidsrechter meer aanwezig maar een spelbegeleider. Die grijpt alleen in als de spelers er zelf niet meer uitkomen. Deze proef van de KNVB gaat drie jaar duren en zal volgend seizoen ook voor de 10- 11 en 12-jarigen ingevoerd worden. Het vergt de nodige aanpassingen binnen de club maar Zeerobben heeft aan het eind van het vorig seizoen reeds geoefend met dit nieuwe systeem en zich laten voorlichten door afgevaardigden van de KNVB.

 

Het succes van de vrouwen op het EK zal weer veel meiden doen besluiten om ook te gaan voetballen. Bij Zeerobben zijn de meiden al goed vertegenwoordigd. Naast een MO19-team en 2 MO15-teams is er ook nog een MO13-1 en een MO11-1. Zeerobben hoopt dat ook deze groep zal blijven groeien.

 

Naast al deze teams spelen natuurlijk de Waddenrobkes ook nog eens hun eigen onderlinge competitie (Worldleague) op de zaterdagochtend. Met de komst van de nieuwe hoofdjeugdsponsor Assurantiekantoor Froonacker is er een mooie “arena”  gebouwd waar de Waddenrobkes wekelijks hun wedstrijdjes spelen.

 

Zo’n grote jeugdafdeling vergt uiteraard een goede communicatie. Naast het dagelijks bestuur zijn er binnen de jeugdafdeling leeftijd coördinatoren werkzaam die veel contact met de trainers en leiders hebben en daar waar nodig kunnen assisteren. Daarnaast heeft Zeerobben dit jaar een hoofd jeugdopleidingen aangesteld.  Met de komst van Koos Heising wil de vereniging een volgende stap zetten in de verdere professionalisering van de jeugdopleiding om daarmee de stap van de jeugdafdeling naar de senioren kleiner te maken.

 

Of dit ook allemaal gaat lukken zal de komende jaren moeten gaan blijken.  Eerst zal de bekercompetitie afgewerkt moeten worden. Vervolgens zal op 23 september a.s. de competitie voor alle teams van start gaan.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Oud Harlingen op Open Monumentendag

07-09-2017

HARLINGEN - Zaterdag 9 september is Open Monumentendag.

Ruim 90 deelnemers bij jubileumtocht Zeezwemtocht!

07-09-2017

HARLINGEN - Weersomstandigheden spelen een rol van betekenis!

Afslag Harlingen seizoen 2017-2018

07-09-2017

HARLINGEN - De zomervakantie is weer voorbij.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Dio Jurien Dio Jurien Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE ForHim Menswear ForHim Menswear
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot