RSG Simon Vestdijk

RSG Simon Vestdijk

Open dagen en doemiddagen: Welkom groep 8 en je ouder(s)/ verzorger(s). Kom langs en maak kennis met ons onderwijs!
Lees verder...
Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Eindejaarsloterij 2019!

Eindejaarsloterij 2019!

Prijzenpot: 10x € 449,-(belastingvrij)! Om kans te maken is shoppen en uit eten gaan in Harlingen het énige dat je hoeft te doen!
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jenni Baynton heeft geen schroef, maar wil wel vooruit!

17-01-2019

HARLINGEN - Het rode radiolichtschip Jenni Baynton dat in de haven van Harlingen haar vaste ligplaats heeft wordt beheerd door de stichting “Vrienden van het Lichtschip”.

Jenni Baynton heeft geen schroef, maar wil wel vooruit! Jenni Baynton

De stichting heeft tot doel het restaureren, instandhouden en exploiteren van het stuk maritieme geschiedenis.

Sinds de komst van het schip in 2005 is er enorm veel werk verzet en is er een lange lijst van hoogtepunten die door de inzet van de vele vrijwilligers zijn bereikt. Elke week zijn er vrijwilligers bezig met het onderhouden, herstellen en verbeteren van het schip. Naast het resultaat van het werk vinden we het ook belangrijk dat iedereen met plezier meewerkt.


Het lichtschip heeft geen schroef, maar wil wel vooruit

Behalve de dagen dat er gewerkt wordt, vraagt het schip ook op andere dagen om aandacht. Zoals het regelmatig controleren van de trossen en de sloten, maar ook wanneer er mensen aan boord verblijven zorgen dat er voldoende van alles is en dat de voorzieningen werken.

 

  • Om de huidige beheerder te ontlasten is de stichting ”Vrienden van het Lichtschip” op zoek naar belangstellenden voor de vacature van vrijwillig beheerder.

 

Een lichtschip heeft geen roer, maar moet wel bestuurd worden

Er is echter ook behoefte aan mensen die het mogelijk maken dat de vrijwilligers hun werk kunnen doen. Die zorgen dat het schip onder de aandacht wordt gebracht bij sponsoren, subsidieverstrekkers, instanties en bedrijven, maar ook de stichting vertegenwoordigen in gesprekken met bijvoorbeeld de havendienst, de gemeente, Rijkswaterstaat en verzekeringen.

 

  • Om het huidige bestuur aan te vullen en gedeeltelijk te vervangen is de stichting ”Vrienden van het Lichtschip” op zoek naar belangstellenden voor de vacature van vrijwillig bestuurslid.


Heeft u affiniteit met het kenmerkende schip dat naast dat het een icoon in de haven is ook een stuk maritieme-, en radiohistorie vertegenwoordigt, meld u dan aan door een email te sturen naar lichtschip@home.nl of te bellen naar 0517-341931 (na 18.00 uur).


Help mee het prachtige stuk maritieme nostalgie te beheren!

 

Algemeen Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Musica Religieuza bij Omroep RSH

17-01-2019

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza bij Radio Stad Harlingen.

Deze week bij Expert Harlingen: Sony & Aeg4Daagse!

17-01-2019

HARLINGEN - Nu 20% korting tijdens Sony & AEG 4daagse bij Expert Harlingen!

Anna Casparii/pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie 11-01-2019

17-01-2019

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Atelier de Groot Atelier de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats