Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Je dak een nieuwe look geven? Let hier op

16-05-2023

Je dak is een belangrijk onderdeel van het huis.

Het beschermt je tegen de elementen en zorgt voor isolatie. Maar het dak kan ook bijdragen aan de uitstraling van het huis. Een nieuw dak kan het huis een frisse uitstraling geven, maar het is wel belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat je begint met het veranderen van het dak. In dit artikel geven we tips waar je op moet letten bij het geven van een nieuwe look aan het dak.

 

Kies het juiste materiaal

Als je het dak een nieuwe look wilt geven, is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Er zijn verschillende materialen die je kunt gebruiken voor het dak, zoals dakpannen, leien, riet en metalen dakbedekking. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

 

Dakpannen zijn bijvoorbeeld een populaire keuze omdat ze duurzaam, gemakkelijk te installeren en relatief goedkoop zijn. Leisteen is een ander materiaal dat vaak wordt gebruikt voor daken vanwege de elegante uitstraling en de lange levensduur. Riet is een biologisch afbreekbaar materiaal dat vaak wordt gebruikt voor traditionele huizen. Metalen dakbedekking is duurzaam en heeft een moderne uitstraling. 

 

Kies de juiste kleur

Als je het materiaal hebt gekozen, is het tijd om de kleur van het dak te kiezen. De kleur van het dak kan een grote impact hebben op de uitstraling van het huis. Als je bijvoorbeeld een klassieke uitstraling wilt, kun je kiezen voor zwarte dakpannen. Als je een meer moderne uitstraling wilt, kun je kiezen voor een felle kleur. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving van het huis. Als je in een bosrijke omgeving woont, kan een groene kleur goed passen bij de omgeving. Maar als je in een stedelijk gebied woont, kan een neutrale kleur beter passen bij de omgeving. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij ADR Dakwinkel

 

Denk aan de isolatie

Naast de uitstraling van het dak is het ook belangrijk om te denken aan de isolatie van het dak. Een goed geïsoleerd dak kan de energierekening verlagen en zorgen voor een comfortabeler huis. Als je toch bezig bent met het veranderen van het dak, is het een goed moment om te kijken naar de isolatie.

 

Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren. Je kunt bijvoorbeeld isolatieplaten laten plaatsen onder de dakbedekking, maar je kunt ook kiezen voor dakisolatie van buitenaf. Het is belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde van het materiaal voordat je een keuze maakt.

 

Denk aan de vergunningen

Als je het dak wilt veranderen, is het belangrijk om te kijken naar de vergunningen die nodig zijn. Het kan zijn dat je een vergunning nodig hebt om het dak te veranderen, afhankelijk van de grootte en de locatie van het huis. Het is belangrijk om te kijken naar de lokale regelgeving voordat je begint met het veranderen van het dak.

 

Het is ook belangrijk om te kijken naar de kosten van de vergunningen voordat je begint met het veranderen van het dak. Sommige vergunningen kunnen duur zijn en het kan invloed hebben op het budget dat je hebt voor het veranderen van het dak.

 

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 20

16-05-2023

HARLINGEN - Een voetbalzaterdag zoals een voetbalzaterdag hoort te zijn.

Uit de schatkamer van... Jan van der Kooi

16-05-2023

HARLINGEN - Donderdagavond van 19.00 - 20.00 uur Uit de schatkamer van... met deze avond als gast Jan van de Kooi bij Omroep RSH.

Het is weer tijd voor de Avond4daagse in Harlingen

16-05-2023

HARLINGEN - Nadat het vorig jaar eindelijk weer mogelijk was mogen ook dit jaar de wandelschoenen weer uit de kast!

BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Milûk Milûk Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events CZVideoful CZVideoful Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie-Events Visie-Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Connexa Connexa Milûk Milûk Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Visie-Events Visie-Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
CZVideoful CZVideoful Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Milûk Milûk BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis