Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Je dak een nieuwe look geven? Let hier op

16-05-2023

Je dak is een belangrijk onderdeel van het huis.

Het beschermt je tegen de elementen en zorgt voor isolatie. Maar het dak kan ook bijdragen aan de uitstraling van het huis. Een nieuw dak kan het huis een frisse uitstraling geven, maar het is wel belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat je begint met het veranderen van het dak. In dit artikel geven we tips waar je op moet letten bij het geven van een nieuwe look aan het dak.

 

Kies het juiste materiaal

Als je het dak een nieuwe look wilt geven, is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Er zijn verschillende materialen die je kunt gebruiken voor het dak, zoals dakpannen, leien, riet en metalen dakbedekking. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

 

Dakpannen zijn bijvoorbeeld een populaire keuze omdat ze duurzaam, gemakkelijk te installeren en relatief goedkoop zijn. Leisteen is een ander materiaal dat vaak wordt gebruikt voor daken vanwege de elegante uitstraling en de lange levensduur. Riet is een biologisch afbreekbaar materiaal dat vaak wordt gebruikt voor traditionele huizen. Metalen dakbedekking is duurzaam en heeft een moderne uitstraling. 

 

Kies de juiste kleur

Als je het materiaal hebt gekozen, is het tijd om de kleur van het dak te kiezen. De kleur van het dak kan een grote impact hebben op de uitstraling van het huis. Als je bijvoorbeeld een klassieke uitstraling wilt, kun je kiezen voor zwarte dakpannen. Als je een meer moderne uitstraling wilt, kun je kiezen voor een felle kleur. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving van het huis. Als je in een bosrijke omgeving woont, kan een groene kleur goed passen bij de omgeving. Maar als je in een stedelijk gebied woont, kan een neutrale kleur beter passen bij de omgeving. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij ADR Dakwinkel

 

Denk aan de isolatie

Naast de uitstraling van het dak is het ook belangrijk om te denken aan de isolatie van het dak. Een goed geïsoleerd dak kan de energierekening verlagen en zorgen voor een comfortabeler huis. Als je toch bezig bent met het veranderen van het dak, is het een goed moment om te kijken naar de isolatie.

 

Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren. Je kunt bijvoorbeeld isolatieplaten laten plaatsen onder de dakbedekking, maar je kunt ook kiezen voor dakisolatie van buitenaf. Het is belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde van het materiaal voordat je een keuze maakt.

 

Denk aan de vergunningen

Als je het dak wilt veranderen, is het belangrijk om te kijken naar de vergunningen die nodig zijn. Het kan zijn dat je een vergunning nodig hebt om het dak te veranderen, afhankelijk van de grootte en de locatie van het huis. Het is belangrijk om te kijken naar de lokale regelgeving voordat je begint met het veranderen van het dak.

 

Het is ook belangrijk om te kijken naar de kosten van de vergunningen voordat je begint met het veranderen van het dak. Sommige vergunningen kunnen duur zijn en het kan invloed hebben op het budget dat je hebt voor het veranderen van het dak.

 

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 20

16-05-2023

HARLINGEN - Een voetbalzaterdag zoals een voetbalzaterdag hoort te zijn.

Uit de schatkamer van... Jan van der Kooi

16-05-2023

HARLINGEN - Donderdagavond van 19.00 - 20.00 uur Uit de schatkamer van... met deze avond als gast Jan van de Kooi bij Omroep RSH.

Het is weer tijd voor de Avond4daagse in Harlingen

16-05-2023

HARLINGEN - Nadat het vorig jaar eindelijk weer mogelijk was mogen ook dit jaar de wandelschoenen weer uit de kast!

Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wellheat Shop Wellheat Shop
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wellheat Shop Wellheat Shop CZVideoful CZVideoful Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events Wellheat Shop Wellheat Shop Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber