Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jarige HWSV sponsort trainees Tall Ships Races

24-01-2022

HARLINGEN - De Harlinger Watersportvereniging (HWSV) bestaat dit jaar 90 jaar en wie jarig is trakteert.

Daarom sponsort de HWSV 4 trainees om deel te kunnen nemen aan de Tall Ships Race 2022. Er is per trainee een bedrag van €500 vrijgemaakt. De watersportvereniging wil hiermee jongeren steunen die dromen van een zeereis met een Tall Ships en leeftijdsgenoten uit andere landen willen ontmoeten en alles willen leren over zeilen en het leven aan boord. Handen uit de mouwensteken. Leren omgaan met al die zeilen en die ogenschijnlijke wirwar van lijnen. Het schip sturen tijdens de hondenwacht, ’s nachts de sterrenhemel en de Melkweg zien, sterren herkennen en er op leren navigeren. In het want klimmen, op de ra’s werken, hoogtevrees overwinnen, samen met andere trainees de zeilen stouwen. Net zoals ze vroeger deden: op de grote zeilende graanschepen, die rond Kaap Hoorn voeren.


Van Esbjerg naar Harlingen

Samen met de andere trainees begint de reis op 9 juli per touringcar van Harlingen naar Esbjerg. Daar is op dat moment het evenement al in volle gang, overal feest en drukte langs de haven. De trainees gaan aan boord van het schip waarop ze zijn ingedeeld. Op 10 juli varen alle schepen in een grote optocht weg uit Esbjerg, uitgezwaaid door een grote menigte mensen. Dan start de race richting Harlingen, de finish is bij Vlieland.


Op 14 juli ontvangt Harlingen alle schepen in een feestelijke optocht. Op 15 juli zijn er de hele dag speciale activiteiten voor alle crewleden en trainees, waaronder een crewparade (een optocht door de stad waarin alle scheepsbemanningen zich presenteren, opgeluisterd met muziek en vlagvertoon) ’s Avonds is er dan een speciaal feest, de Crewparty. Op 16 juli zit het erop en gaan ze weer van boord. De trainees nemen afscheid van hun scheepsmaten. Op harlingensail.com is meer te lezen over trainees en aanmelding.

 

Kosten

De kosten van deelname zijn €999,-. Dat is een heel bedrag, maar de trainees krijgen vanuit de organisatie hulp om het bij elkaar te krijgen. Denk aan fundraising, sponsors zoeken en dergelijke. Het bedrag is inclusief de kosten van het vervoer naar Esbjerg, algemene kosten zoals eten, drinken en verblijf aan boord, activiteiten in Harlingen, waaronder een diner tijdens de crewparty.


De HWSV helpt enkele trainees een handje om het geld bij elkaar te krijgen door €500 te sponsoren tegen een kleine tegenprestatie, zoals b.v. een presentatie van de reis op een clubavond.

 

Jongeren die als trainee de reis van hun dromen willen maken en voor de sponsoring van de HWSV in aanmerking willen komen, kunnen de jubileumcommissie van de HWSV benaderen. Zie hwsv.frl/trainee voor meer informatie hierover.

Algemeen Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Onderwijs

Meer nieuws

fc Harlingen hoopt op goed nieuws

24-01-2022

HARLINGEN - Een deel van het kabinet vergadert vandaag over de nieuwe versoepelingen die op tafel liggen.

Ellia Smeding gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in China! (video)

24-01-2022

HARLINGEN - Komende woensdag stapt Ellia op het vliegtuig naar Peking.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12