De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jan Hoogland winnaar derde Midfond op Rethel

13-07-2020

HARLINGEN - Donderdag zijn er 120 duiven ingekorfd voor de derde Midfond om op zaterdag 11 juli gelost te worden in het Franse plaatsje Rethel 414 km.

Jan Hoogland winnaar derde Midfond op Rethel Voorzitter Age reikt Jan de bloemen uit.

Er kon zaterdag al om 7.30 uur gelost worden, want het weer was uitstekend. Er werd uitgekeken naar een goede en snel verlopen vlucht, maar dat bleek iets te optimistisch. De duiven kwamen bij sommige leden onregelmatig terug op hun hokken. Het was de superdoffer 083, die zich al vaak heeft laten zien, van Jan Hoogland die zijn baas wederom niet teleurstelde en zich als eerste prijsduif terugmeldde om 12.43 uur. Hij had de afstand afgelegd met een snelheid van 1321 m.p.m. welke daarmee goed was voor een vierde plaats in het ACG samenspel A1 van 1234 duiven.

 

Ook deze week viel de tweede prijsduif in Midlum, maar nu op het hok van Gerrit de Koe. Zijn doffer vloog met een snelheid van 1318 m.p.m. daarmee een zesde plaats in het ACG. De derde prijsduif was de doffer 006 van Age Zijlstra die de afstand had gevlogen met een snelheid van 1299 m.p.m en daarmee een elfde plaats in het ACG. De 083 van Jan Hoogland won ook de luxeprijs, de felicitaties en de door Cor Nijkamp aangeboden bloemen gingen terecht met winnaar Jan Hoogland mee naar Midlum.

 

Volgende week een Fondvlucht vanuit Sens op 572 km en een training opleer voor de Jonge - duiven. De gewonnen vleesprijzen deze week waren voor: Jan Hoogland, Age Zijlstra, Lykle Bokma en Klaas van der Kuur.

 

De uitslag met tussen haakjes het aantal ingezette duiven.

J.J. Hoogland (17)  1.4.6.7.8.12.13.14.16.18.25.29.30.37.47.

Gerrit de Koe (10) 2.21.56.57.

Age Zijlstra (14) 3.5.11.31.33.44.46.54.

Erik Alkema (10)  9.17.36.38.42.52.

Henk Schreuder (19) 10.20.23.24.28.32.43.48.51.55.

Sjoerd & Rutger Zwart (10) 15.26.41.45.50.59.

Gorrie Lambregts Terschelling (9) 19.40.60.

Klaas van de Kuur (8) 22.36.39.58.

Lykle Bokma (9) 27.34.49.

Wilhelmina Buren (4) 53.

 

Nauta’s Schildersbedrijf nieuw leider in de Midfond Sponsor Vluchten Competitie

Zaterdag 11 juli was ook de derde vlucht van de Midfond sponsor competitie. In deze competitie vliegen de leden van Ons Genoegen met hun duiven voor de diverse bedrijven om het kampioenschap in de Vitesse, Midfond, Fond, Jonge – Duiven, Natour en tenslotte om het algehele kampioenschap van Harlingen, waar Schildersbedrijf Nauta de beker moet verdedigen. Na deze derde Midfond vanaf Rethel is leider Café Tuinzicht naar plaats drie geschoven, want op één staat nu Nauta’s Schildersbedrijf, met op twee Prins Technische Installatie Zweins en Café Tuinzicht nu dus derde. 

 

De stand is:

1 Nauta’s Schildersbedrijf

2 Prins Technische Installatie Zweins

3 Café Tuinzicht in de Nieuwstraat

4 Visser Afvalinzameling, Transport en Recycling

5 Frits Werther Scheepsreparatie Harlingen 

6 Harlinger Courant/Flevodruk  

7 Brasserie De Jasmijn op de Grote Bredeplaats

8 Roxa Duurzaam Advies

9 Harlingenboeit.nl

10 Harlinger Timmerbedrijf 06-57427688

11 De Smulpot het lekkerste winkeltje van Harlingen

12 Hotel Zeezicht Vlieland

13 Smit Beheer en Verhuur Vlieland

14 Slagerij Remco Wouda op de Spekmarkt

15 Bierma voor al uw bestrating

16 Grafisch Centrum Harlingen

17 Bouwbedrijf Bruinsma BV 

18 Copini Brillen en Contactlenzen 

19 Cor Nijkamp Bloemen

 

Bedrijfsleven Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zomerrapchallenge en posterwedstrijd #slimmerchillen

13-07-2020

HARLINGEN - Schrijf je eigen zomerrap, ontwerp een poster of geef jouw mening over actuele stellingen: drie manieren om deze zomer actief mee te doen aan de #slimmerchillen-campagne.

Extra financiering Rijkswaterstaat voor natuurbeheer Waddenzee

13-07-2020

HARLINGEN - Rijkswaterstaat krijgt vanaf 2022 van het ministerie van IenW jaarlijks zo’n 2 miljoen euro voor haar rol als natuurbeheerder van de Waddenzee.

Oud-VVD'er Jumelet aangesloten bij CDA-campagne

13-07-2020

HARLINGEN - Voormalig regionaal bestuurslid van de VVD Klaas Gerard Jumelet is gevraagd voor het persoonlijke campagneteam van Martijn van Helvert, Tweede Kamerlid en tot twee weken geleden kandidaat-lijsttrekker voor het CDA.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 De Omdraai De Omdraai BENG Evenementen BENG Evenementen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Fotografie Dorus Fotografie Dorus