Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

It giet oan: Jumbo Olaf Hermus start met spaaractie voor uniek Elfsteden-album!

08-01-2022

HARLINGEN - ‘IJzige strijd voor eeuwige roem’ is de titel van een uniek Elfstedenalbum, dat maandag 10 januari wordt gepresenteerd.

Over het fenomeen Elfstedentocht werden al meer dan honderd boeken uitgegeven, maar nog nooit verscheen er een verzamelalbum. Dat is een bijzonder boek welke vanaf volgende week in ruim 60 supermarkten in het noorden en oosten van het land verkrijgbaar is.

 

Spaaractie

Sparen voor dit prachtige album kan in Harlingen bij Jumbo Olaf Hermus aan de Spoorstraat. Er kan een gratis album opgehaald worden bij de supermarkt. Bij iedere besteding van €10 krijgt de klant een pakje met vier stickers, zodat het plakken kan beginnen. De actie duurt tot begin maart. In het album kunnen 216 plaatjes verzameld worden bij de boodschappen. Er zijn in het album bovendien ruim tachtig foto’s opgenomen, zodat de complete historie van de Elfstedentocht in beeld en met vaak een verrassende tekst is vastgelegd.

 

Dankzij de medewerking van het Filmarchief was het mogelijk om QR-codes in het boek op te nemen, waardoor filmbeelden vanaf de tocht van 1933 kunnen worden opgeroepen. Ook dat maakt IJzige strijd voor eeuwige roem tot een uniek album.

 

Wetenswaardigheden

Zo wordt voor het eerst onthuld dat Fanny Blankers-Koen, het atletiekfenomeen uit Amstelveen, in 1940 een Elfstedenkruisje veroverde. Van dat kruisje werd in 1985 een gouden kruisje gemaakt dat aan Evert van Benthem werd geschonken. Auteur en Elfstedenhistoricus Ron Couwenhoven achterhaalde een nog nooit genoemde prijs die Coen de Koning in 1917 in Sloten won, hij vond in kunstenaar Willem Troost de eerste Nederlander die zich al in 1864 op Elfstedenijs waagde en presenteert uniek fotomateriaal van Pim Mulier, de initiatiefnemer tot de eerste officiële Elfstedentocht in 1909. Het album bevat tal van andere wetenswaardigheden over de Tocht der Tochten en de mannen en vrouwen die de 200-kilometeruitdaging aangingen.

 

Ook werd nooit eerder gepubliceerd fotomateriaal van tweevoudig winnaar Coen de Koning gevonden, blijken vier ex-voetbalinternationals in 1929 een kruisje veroverd te hebben en wordt voor het eerst de financiële impact voor de pers tijdens de tocht in 1985 beschreven.

 

Aan ‘IJzige strijd voor eeuwige roem’ werd meegewerkt door het Eerste Friesche Schaatsmuseum in Hindeloopen, het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek en het Fries Film & Audio Archief in Leeuwarden.

Algemeen Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

Zoutsloot jeugd sleept ruim 200 kerstbomen bij elkaar

08-01-2022

HARLINGEN - De hele kerstvakantie zijn de kinderen van het Noorderkwartier al fanatiek in de weer met de kerstboom challenge, die door de gemeente Harlingen georganiseerd wordt.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats