Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Pilot Harlingen

Pilot Harlingen

Bijblijven over de zoutwinning bij Harlingen? Bezoek Pilot Harlingen en abonneer je op de nieuwsbrief!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Ga jij de uitdaging aan? Bij PLUS Lunenborg spaar je de Domino Challengers van zondag 22 mei t/m zaterdag 2 juli 2022.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Is het mogelijk om te veel koffie te drinken?

02-03-2022

HARLINGEN - In Nederland, en dus ook in Harlingen, houden we van een lekker kopje koffie.

Wereldwijd zijn er maar weinig landen waar de bevolking meer drinkt. Het is voor ons bijvoorbeeld heel gebruikelijk om te ontbijten met een beker koffie. Anderen kiezen ervoor om laat in de ochtend of vroeg in de middag hun eerste kop te zetten. Tijdens kantoortijden wordt er met name veel koffie gedronken. We consumeren gezamenlijk dus heel wat koffie, maar is dat eigenlijk wel gezond?

 

Wat is de gemiddelde koffieconsumptie in ons land?

Onderzoek heeft aangetoond dat de maximale aanbevolen hoeveelheid cafeïne per dag maximaal 400 milligram is. In een normaal kopje koffie zit ongeveer 100 milligram. Dat zou dus neerkomen op een maximum van 4 koppen per dag. Bedenk wel dat een normale kop koffie kleiner is dan de bekers en mokken die wij graag gebruiken. Met een eenheid koffie wordt dan ook 125 milliliter bedoeld. Terwijl een beker al vrij snel 200 milliliter is. Daarnaast is de sterkte van de koffie uiteraard ook relevant. In ons land drinken veel mensen meer koffie dan is aangeraden. Een volwassene drinkt in een jaar gemiddeld zo'n 260 liter. Dat is veel meer dan in de meeste andere landen gebruikelijk is.

 

Op zoek naar duurzame koffiebekers in verschillende formaten en met je eigen design?

 

De nadelen van het drinken van te veel koffie

Door het drinken van koffie krijg je een wakker en alert gevoel. Dat is een van de redenen waarom de drank zo populair is. Niets is beter dan een dampende kop koffie wanneer je 's ochtends een tijd nodig hebt om wakker te worden. Daarnaast is het makkelijker om je voor een lange periode te concentreren. Tenminste, zolang je niet te veel drinkt. Want dan krijg je een gejaagd gevoel. Je houdt gedachten minder lang vast waardoor bepaalde werkzaamheden moeilijker zijn.

 

Het verstoren van je slaapritme door het drinken van koffie

Je blijft langer wakker wanneer je koffie drinkt. In sommigen gevallen is dat erg handig. Maar er zijn ook situaties waar je daar helemaal niet op zit te wachten. Daarom is het een slecht idee om 's avonds voor het slapen gaan koffie te drinken. Hierdoor vat je de slaap niet en zelfs als dat wel lukt is de kans groter dat je tussendoor wakker wordt. 's Ochtends word je minder uitgerust wakker en je hebt de hele dag minder energie. Door overmatige inname van cafeïne loop je het risico om je slaapritme te verstoren. Dat heeft nare consequenties. Geniet daarom op een verantwoorde wijze van koffie.

 

Algemeen Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Shoppen

Meer nieuws

Overstappunten nu ook in Harlingen en Firdgum (video)

02-03-2022

HARLINGEN - Op woensdag 2 maart onthulden wethouders Schoute (gemeente Harlingen) en De Pee (gemeente Waadhoeke) in Harlingen en Firdgum twee zogenaamde Toeristische Overstappunten (TOP).

BEO Dames 1 – V.V.H. Dames 1

02-03-2022

HARLINGEN - Na maanden mogen uitrusten was het eindelijk zover dat de dames van Harlingen het veld weer eens mochten betreden.

Oefencampagne fc Harlingen VR2 van start met jubileumwedstrijd

02-03-2022

HARLINGEN - De oefencampagne van de dames van fc Harlingen VR2 is afgelopen zaterdag van start gegaan met een soort jubileumwedstrijd georganiseerd door de dochters van Lisa Ligthart, Lizzy en Kikki.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats