Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Is het mogelijk om te veel koffie te drinken?

02-03-2022

HARLINGEN - In Nederland, en dus ook in Harlingen, houden we van een lekker kopje koffie.

Wereldwijd zijn er maar weinig landen waar de bevolking meer drinkt. Het is voor ons bijvoorbeeld heel gebruikelijk om te ontbijten met een beker koffie. Anderen kiezen ervoor om laat in de ochtend of vroeg in de middag hun eerste kop te zetten. Tijdens kantoortijden wordt er met name veel koffie gedronken. We consumeren gezamenlijk dus heel wat koffie, maar is dat eigenlijk wel gezond?

 

Wat is de gemiddelde koffieconsumptie in ons land?

Onderzoek heeft aangetoond dat de maximale aanbevolen hoeveelheid cafeïne per dag maximaal 400 milligram is. In een normaal kopje koffie zit ongeveer 100 milligram. Dat zou dus neerkomen op een maximum van 4 koppen per dag. Bedenk wel dat een normale kop koffie kleiner is dan de bekers en mokken die wij graag gebruiken. Met een eenheid koffie wordt dan ook 125 milliliter bedoeld. Terwijl een beker al vrij snel 200 milliliter is. Daarnaast is de sterkte van de koffie uiteraard ook relevant. In ons land drinken veel mensen meer koffie dan is aangeraden. Een volwassene drinkt in een jaar gemiddeld zo'n 260 liter. Dat is veel meer dan in de meeste andere landen gebruikelijk is.

 

Op zoek naar duurzame koffiebekers in verschillende formaten en met je eigen design?

 

De nadelen van het drinken van te veel koffie

Door het drinken van koffie krijg je een wakker en alert gevoel. Dat is een van de redenen waarom de drank zo populair is. Niets is beter dan een dampende kop koffie wanneer je 's ochtends een tijd nodig hebt om wakker te worden. Daarnaast is het makkelijker om je voor een lange periode te concentreren. Tenminste, zolang je niet te veel drinkt. Want dan krijg je een gejaagd gevoel. Je houdt gedachten minder lang vast waardoor bepaalde werkzaamheden moeilijker zijn.

 

Het verstoren van je slaapritme door het drinken van koffie

Je blijft langer wakker wanneer je koffie drinkt. In sommigen gevallen is dat erg handig. Maar er zijn ook situaties waar je daar helemaal niet op zit te wachten. Daarom is het een slecht idee om 's avonds voor het slapen gaan koffie te drinken. Hierdoor vat je de slaap niet en zelfs als dat wel lukt is de kans groter dat je tussendoor wakker wordt. 's Ochtends word je minder uitgerust wakker en je hebt de hele dag minder energie. Door overmatige inname van cafeïne loop je het risico om je slaapritme te verstoren. Dat heeft nare consequenties. Geniet daarom op een verantwoorde wijze van koffie.

 

Algemeen Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Shoppen

Meer nieuws

Overstappunten nu ook in Harlingen en Firdgum (video)

02-03-2022

HARLINGEN - Op woensdag 2 maart onthulden wethouders Schoute (gemeente Harlingen) en De Pee (gemeente Waadhoeke) in Harlingen en Firdgum twee zogenaamde Toeristische Overstappunten (TOP).

BEO Dames 1 – V.V.H. Dames 1

02-03-2022

HARLINGEN - Na maanden mogen uitrusten was het eindelijk zover dat de dames van Harlingen het veld weer eens mochten betreden.

Oefencampagne fc Harlingen VR2 van start met jubileumwedstrijd

02-03-2022

HARLINGEN - De oefencampagne van de dames van fc Harlingen VR2 is afgelopen zaterdag van start gegaan met een soort jubileumwedstrijd georganiseerd door de dochters van Lisa Ligthart, Lizzy en Kikki.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen