Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ireen Wüst opent schooljaar in Harlingen

30-08-2022

HARLINGEN - Meervoudig olympisch kampioen Ireen Wüst opent het nieuwe schooljaar op de RSG Simon Vestdijk in Harlingen.

Ireen Wüst opent schooljaar in Harlingen Foto: Helden/John Kramer.

Op woensdag 31 augustus gaat de oud-schaatsster in een zogenaamde Meetup met Barbara Barend en de schooldirectie in gesprek over de start van het schoolseizoen. De Meetup is onderdeel van Project Comeback, een initiatief van Helden en is voor alle leerlingen van de RSG Simon Vestdijk.

 

In deze Meetup staat de ideale voorbereiding op een nieuw schooljaar centraal. Er wordt besproken waar leerlingen tegenaan kunnen lopen in het schooljaar en waar zij binnen de school terecht kunnen voor mentale ondersteuning of hulp.

 

De Meetup maakt onderdeel uit van Project Comeback. De missie van Project Comeback is om ervoor te zorgen dat Nederland in 2040 een generatie heeft ‘afgeleverd’ die tegenslag overwonnen heeft, en waar met jaloezie en inspiratie naar gekeken wordt. Met een team van experts op het gebied van jongerencoaching biedt Comeback activiteiten aan voor jongeren tussen de 13-24 jaar.

 

Deze activiteiten zijn gericht op het verbeteren van het welzijn van jongeren en hebben betrekking op de volgende thema’s: persoonlijk, werk & opleiding, sociale contacten, lichamelijke en mentale gezondheid en de kracht van sport en bewegen hierin. Door het hele land hebben het afgelopen jaar sessies plaatsgevonden met medewerking van sporters als Virgil van Dijk, Anouk Vetter, Stefan de Vrij, Roy Meyer, Shanice van de Sanden, Eljero Elia en Enrico la Cruz.

 

“We wensen onze leerlingen een fantastisch en leerzaam schooljaar. Wat is er mooier dan het schooljaar inspirerend starten met Ireen Wüst!”, aldus Geu Luik, teamleider op de RSG Simon Vestdijk.

 

Ook Barbara Barend, initiatiefnemer namens Helden, is enthousiast. “Ik heb met lede ogen aangezien hoe moeilijk onze jongeren het in de afgelopen jaren hebben gehad. Helaas wijzen veel publicaties en onderzoeken uit dat het hun mentale gesteldheid erop achteruit is gegaan. Oud- topsporters kunnen jongeren raken met hun open en eerlijke verhalen. Zij weten als geen ander hoe het is om een ‘Comeback’ te maken. De interactie tussen jongeren en deze topsporters brengt echt iets teweeg en zet veel jongeren positief in beweging. Momenteel hebben we een aantal mooie namen en gemeenten aan ons kunnen binden, maar wij zullen ons de komende tijd ook richten op het aanhaken van nieuwe partners zoals gemeenten, centrale overheden, scholen en het bedrijfsleven.”

 

Foto: Helden/John Kramer.

Onderwijs

Meer nieuws

Informatiebijeenkomsten Vrijeschool Harlingen

30-08-2022

HARLINGEN - Initiatief Vrijeschool Harlingen organiseert twee informatiebijeenkomsten.

Probeer Badminton bij HBC De Wadden

30-08-2022

HARLINGEN - Altijd al een keer willen badmintonnen?

Ministerie Justitie en Veiligheid op werkbezoek in Harlingen

30-08-2022

HARLINGEN - Woensdag 24 augustus 2022 kwam programmadirecteur ondermijning mevrouw Els Tieman van het ministerie van Justitie en Veiligheid op werkbezoek in Harlingen.

Reacties

Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen