Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ireen Wüst opent schooljaar in Harlingen

30-08-2022

HARLINGEN - Meervoudig olympisch kampioen Ireen Wüst opent het nieuwe schooljaar op de RSG Simon Vestdijk in Harlingen.

Ireen Wüst opent schooljaar in Harlingen Foto: Helden/John Kramer.

Op woensdag 31 augustus gaat de oud-schaatsster in een zogenaamde Meetup met Barbara Barend en de schooldirectie in gesprek over de start van het schoolseizoen. De Meetup is onderdeel van Project Comeback, een initiatief van Helden en is voor alle leerlingen van de RSG Simon Vestdijk.

 

In deze Meetup staat de ideale voorbereiding op een nieuw schooljaar centraal. Er wordt besproken waar leerlingen tegenaan kunnen lopen in het schooljaar en waar zij binnen de school terecht kunnen voor mentale ondersteuning of hulp.

 

De Meetup maakt onderdeel uit van Project Comeback. De missie van Project Comeback is om ervoor te zorgen dat Nederland in 2040 een generatie heeft ‘afgeleverd’ die tegenslag overwonnen heeft, en waar met jaloezie en inspiratie naar gekeken wordt. Met een team van experts op het gebied van jongerencoaching biedt Comeback activiteiten aan voor jongeren tussen de 13-24 jaar.

 

Deze activiteiten zijn gericht op het verbeteren van het welzijn van jongeren en hebben betrekking op de volgende thema’s: persoonlijk, werk & opleiding, sociale contacten, lichamelijke en mentale gezondheid en de kracht van sport en bewegen hierin. Door het hele land hebben het afgelopen jaar sessies plaatsgevonden met medewerking van sporters als Virgil van Dijk, Anouk Vetter, Stefan de Vrij, Roy Meyer, Shanice van de Sanden, Eljero Elia en Enrico la Cruz.

 

“We wensen onze leerlingen een fantastisch en leerzaam schooljaar. Wat is er mooier dan het schooljaar inspirerend starten met Ireen Wüst!”, aldus Geu Luik, teamleider op de RSG Simon Vestdijk.

 

Ook Barbara Barend, initiatiefnemer namens Helden, is enthousiast. “Ik heb met lede ogen aangezien hoe moeilijk onze jongeren het in de afgelopen jaren hebben gehad. Helaas wijzen veel publicaties en onderzoeken uit dat het hun mentale gesteldheid erop achteruit is gegaan. Oud- topsporters kunnen jongeren raken met hun open en eerlijke verhalen. Zij weten als geen ander hoe het is om een ‘Comeback’ te maken. De interactie tussen jongeren en deze topsporters brengt echt iets teweeg en zet veel jongeren positief in beweging. Momenteel hebben we een aantal mooie namen en gemeenten aan ons kunnen binden, maar wij zullen ons de komende tijd ook richten op het aanhaken van nieuwe partners zoals gemeenten, centrale overheden, scholen en het bedrijfsleven.”

 

Foto: Helden/John Kramer.

Onderwijs

Meer nieuws

Informatiebijeenkomsten Vrijeschool Harlingen

30-08-2022

HARLINGEN - Initiatief Vrijeschool Harlingen organiseert twee informatiebijeenkomsten.

Probeer Badminton bij HBC De Wadden

30-08-2022

HARLINGEN - Altijd al een keer willen badmintonnen?

Ministerie Justitie en Veiligheid op werkbezoek in Harlingen

30-08-2022

HARLINGEN - Woensdag 24 augustus 2022 kwam programmadirecteur ondermijning mevrouw Els Tieman van het ministerie van Justitie en Veiligheid op werkbezoek in Harlingen.

Reacties

Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CDA Harlingen CDA Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Wellheat Shop Wellheat Shop Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus