De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Inwoners kunnen zich aanmelden voor gratis bezoek van de energiecoach

30-11-2020

HARLINGEN - De lasten voor energie worden steeds hoger.

Door minder energie te gebruiken kan flink wat geld worden bespaard. Daarom starten de gemeenten Harlingen en Waadhoeke elk een pilot met energiecoaches. Vooral als je elke maand weinig hebt te besteden, kan de energiecoach uitkomst bieden. De energiecoach helpt inwoners met besparen op het energieverbruik, waardoor ook de energienota omlaag gaat.

 

Website om je aan te melden

Deze winter kunnen huishoudens uit Harlingen en huishoudens uit Sint Jacobiparochie en Tzum (Waadhoeke) bezoek krijgen van een energiecoach. De gemeenten hebben een speciale website gelanceerd voor inwoners om zich aan te melden voor een bezoek van de energiecoach. Dat kan via www.energiecoachfryslan.nl. Er is in de pilot beperkt plek, dus wees er snel bij. De bedoeling is om de inzet van energiecoaches na de pilot uit te breiden.

 

Maak kans op 1 van de 10 extra plekken

De proef met energiecoaches start in de binnenstad van Harlingen, in Sint Jacobiparochie en Tzum. Maar ook als je ergens anders woont maak je kans om mee te doen. Er worden namelijk 10 plekken verloot aan huishoudens uit een andere plek in de gemeenten Harlingen en Waadhoeke.

 

Gratis advies

Deelname is gratis. Naast het advies van een energiecoach ontvangen huishoudens ook een pakket met bespaarproducten, die samen met de energiecoach in huis worden aangebracht. De energiecoaches in deze pilot bestaan uit een mix van vrijwilligers, sociaal werkers van De Skûle Welzijn en een professionele energiecoach van Hofman Interactief.

 

Advies via woningstichting

Huurders in de binnenstad van Harlingen krijgen ook gratis bespaartips van een professionele energiecoach. Woningstichting De Bouwvereniging haakt daarmee aan bij deze pilot. De energiecoach wordt door de corporatie ingezet bij huurders in de binnenstad die vanwege de huidige regels voor het beschermd stadsgezicht en monumenten, niet in aanmerking komen voor zonnepanelen. Ook voor deze bewoners wil De Bouwvereniging iets doen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing.

 

Partners

De pilot is een initiatief van de gemeenten Harlingen en Waadhoeke en wordt mede mogelijk gemaakt door woningstichting De Bouwvereniging, De Skûle Welzijn, lokale organisaties, Hanzehogeschool Groningen en provincie Fryslân.

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Natuur & Milieu

Meer nieuws

Najaarsvergadering Vereniging Oud Harlingen “Anders dan Anders”

30-11-2020

HARLINGEN - Afgelopen vrijdagavond was best spannend voor het bestuur van de Vereniging Oud Harlingen.

Mondkapjes beschikbaar via pakketten voedselbank

30-11-2020

HARLINGEN - De gemeente Harlingen stelt gratis mondkapjes ter beschikking voor mensen die via de voedselbank een voedselpakket uitgereikt krijgen.

Blije gezichten tijdens Pietentraining bij fc Harlingen

30-11-2020

HARLINGEN - Wat een feest was het afgelopen zaterdag bij fc Harlingen voor de jeugdleden van JO8 en JO9.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Omdraai De Omdraai Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12
Visie Events Visie Events De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen