Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Invoering venstertijden laden en lossen op de Voorstraat en Grote Bredeplaats

19-04-2022

HARLINGEN - De gemeente Harlingen wil de binnenstad aantrekkelijker maken door de verblijfskwaliteit en de bereikbaarheid te verbeteren.

In dat kader is de gemeente Harlingen in gesprek gegaan met Ondernemend Harlingen om samen een aantal knellende kwesties in de binnenstad aan te pakken. Een werkgroep (bestaande uit een afvaardiging van de gemeente Harlingen en Ondernemend Harlingen) heeft diverse maatregelen uitgewerkt en/of gerealiseerd. Het betreft hier vooral het zogenoemd 'laaghangend fruit'.

 

Denk hierbij onder andere aan het uitbreiden van de fietsparkeervoorzieningen, het verbeteren van de bewegwijzering voor bezoekers die langer in Harlingen verblijven (dagparkeren), het optimaliseren van het parkeervergunningenbeleid en het realiseren van een nieuwe laad- en losplaats. Een van de belangrijkste maatregelen is het invoeren van zogenaamde venstertijden op de Voorstraat en Grote Bredeplaats.

 

Venstertijden

De gemeente Harlingen heeft afgelopen week, per 14 april, venstertijden op de Voorstraat en Grote Bredeplaats ingevoerd, zodat ladende en/of lossende vrachtwagens in de middag niet meer voor hinder zorgen op de drukke momenten in het kernwinkelgebied. Het gaat hier om venstertijden voor vrachtwagens boven de 3.500 Kg. Kleine bestelauto’s van bijvoorbeeld koeriersdiensten kunnen nog wel buiten de venstertijden bestellingen afleveren. Met het invoeren van deze venstertijden mogen leveranciers alleen nog laden en lossen met een vrachtwagen van (ma t/m za) ‘s morgens tussen 07:00 - 12:00 uur op de Voorstraat en de Grote Bredeplaats.

 

Voetgangersgebied Grote Bredeplaats

Buiten het invoeren van venstertijden voor laden en/of lossen, wordt ook de Grote Bredeplaats weer autoluw gemaakt in het zomerseizoen. Het instellen van het voetgangersgebied zorgt ervoor dat er meer ruimte is voor voetgangers. Deze afsluiting voor autoverkeer is onderdeel van de driejarige pilot die in 2020 is gestart.

 

Bewegwijzering dagparkeren randen centrum

Ook worden de locaties voor dagparkeren beter aangeduid. Langs de invalswegen worden bezoekers gewezen op de locaties waar ze gratis of voor een laag tarief de hele dag kunnen parkeren om Harlingen te bezoeken. Het gaat onder andere om de locaties Westerzeedijk (gratis), de Nieuwe Willemshaven, De Spoorstraat en de nieuwe Vissershaven.

 

Verbeteren verblijfsfunctie kernwinkelgebied

De gerealiseerde mobiliteitsmaatregelen hebben betrekking op het zogenoemd ‘laaghangend fruit’, maar er is in het kernwinkelgebied op gebied van verblijfskwaliteit nog veel winst te behalen. De gemeente Harlingen wil daarom op termijn - in samenspraak met belanghebbenden - komen tot een integraal projectplan, met verbetervoorstellen voor de verblijfsfunctie van het kernwinkelgebied, in relatie tot alle ontwikkelingen in de kustzone.

 

Wethouder Paul Schoute: "De venstertijden voor laden en lossen komen de verblijfskwaliteit in het stadshart ten goede. Bovendien zijn de gerealiseerde mobiliteitsmaatregelen ook een mooie eerste stap om de verblijfsfunctie van het kernwinkelgebied komende jaren verder te versterken."

 

Wethouder Harry Boon: "Met het invoeren van venstertijden voor laden en/of lossen komt er een einde aan opstoppingen achter ladende en/of lossende vrachtwagens op de Voorstraat in Harlingen. Bovendien is het mooi dat de locaties voor dagparkeren beter zijn aangeduid en dat er gewerkt wordt aan het oplossen van een aantal knellende kwesties in ons kernwinkelgebied."

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Shoppen

Meer nieuws

Vocal Chain bestaat 40 jaar, twee concerten in een weekend!

19-04-2022

HARLINGEN - Het van oorsprong Franeker koor Vocal Chain bestaat dit jaar 40 jaar.

Gemeente Harlingen: Steunmaatregelen corona beëindigd

19-04-2022

HARLINGEN - Geen steun meer voor bruine vloot, horeca en verenigingen.

Spijkerstad 2022 zoekt nog handen om te helpen

19-04-2022

HARLINGEN - Van 18 t/m 21 juli gaan we weer met Spijkerstad de mooiste hutten bouwen en leuke activiteiten doen.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie