Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Invoering venstertijden laden en lossen op de Voorstraat en Grote Bredeplaats

19-04-2022

HARLINGEN - De gemeente Harlingen wil de binnenstad aantrekkelijker maken door de verblijfskwaliteit en de bereikbaarheid te verbeteren.

In dat kader is de gemeente Harlingen in gesprek gegaan met Ondernemend Harlingen om samen een aantal knellende kwesties in de binnenstad aan te pakken. Een werkgroep (bestaande uit een afvaardiging van de gemeente Harlingen en Ondernemend Harlingen) heeft diverse maatregelen uitgewerkt en/of gerealiseerd. Het betreft hier vooral het zogenoemd 'laaghangend fruit'.

 

Denk hierbij onder andere aan het uitbreiden van de fietsparkeervoorzieningen, het verbeteren van de bewegwijzering voor bezoekers die langer in Harlingen verblijven (dagparkeren), het optimaliseren van het parkeervergunningenbeleid en het realiseren van een nieuwe laad- en losplaats. Een van de belangrijkste maatregelen is het invoeren van zogenaamde venstertijden op de Voorstraat en Grote Bredeplaats.

 

Venstertijden

De gemeente Harlingen heeft afgelopen week, per 14 april, venstertijden op de Voorstraat en Grote Bredeplaats ingevoerd, zodat ladende en/of lossende vrachtwagens in de middag niet meer voor hinder zorgen op de drukke momenten in het kernwinkelgebied. Het gaat hier om venstertijden voor vrachtwagens boven de 3.500 Kg. Kleine bestelauto’s van bijvoorbeeld koeriersdiensten kunnen nog wel buiten de venstertijden bestellingen afleveren. Met het invoeren van deze venstertijden mogen leveranciers alleen nog laden en lossen met een vrachtwagen van (ma t/m za) ‘s morgens tussen 07:00 - 12:00 uur op de Voorstraat en de Grote Bredeplaats.

 

Voetgangersgebied Grote Bredeplaats

Buiten het invoeren van venstertijden voor laden en/of lossen, wordt ook de Grote Bredeplaats weer autoluw gemaakt in het zomerseizoen. Het instellen van het voetgangersgebied zorgt ervoor dat er meer ruimte is voor voetgangers. Deze afsluiting voor autoverkeer is onderdeel van de driejarige pilot die in 2020 is gestart.

 

Bewegwijzering dagparkeren randen centrum

Ook worden de locaties voor dagparkeren beter aangeduid. Langs de invalswegen worden bezoekers gewezen op de locaties waar ze gratis of voor een laag tarief de hele dag kunnen parkeren om Harlingen te bezoeken. Het gaat onder andere om de locaties Westerzeedijk (gratis), de Nieuwe Willemshaven, De Spoorstraat en de nieuwe Vissershaven.

 

Verbeteren verblijfsfunctie kernwinkelgebied

De gerealiseerde mobiliteitsmaatregelen hebben betrekking op het zogenoemd ‘laaghangend fruit’, maar er is in het kernwinkelgebied op gebied van verblijfskwaliteit nog veel winst te behalen. De gemeente Harlingen wil daarom op termijn - in samenspraak met belanghebbenden - komen tot een integraal projectplan, met verbetervoorstellen voor de verblijfsfunctie van het kernwinkelgebied, in relatie tot alle ontwikkelingen in de kustzone.

 

Wethouder Paul Schoute: "De venstertijden voor laden en lossen komen de verblijfskwaliteit in het stadshart ten goede. Bovendien zijn de gerealiseerde mobiliteitsmaatregelen ook een mooie eerste stap om de verblijfsfunctie van het kernwinkelgebied komende jaren verder te versterken."

 

Wethouder Harry Boon: "Met het invoeren van venstertijden voor laden en/of lossen komt er een einde aan opstoppingen achter ladende en/of lossende vrachtwagens op de Voorstraat in Harlingen. Bovendien is het mooi dat de locaties voor dagparkeren beter zijn aangeduid en dat er gewerkt wordt aan het oplossen van een aantal knellende kwesties in ons kernwinkelgebied."

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Shoppen

Meer nieuws

Vocal Chain bestaat 40 jaar, twee concerten in een weekend!

19-04-2022

HARLINGEN - Het van oorsprong Franeker koor Vocal Chain bestaat dit jaar 40 jaar.

Gemeente Harlingen: Steunmaatregelen corona beëindigd

19-04-2022

HARLINGEN - Geen steun meer voor bruine vloot, horeca en verenigingen.

Spijkerstad 2022 zoekt nog handen om te helpen

19-04-2022

HARLINGEN - Van 18 t/m 21 juli gaan we weer met Spijkerstad de mooiste hutten bouwen en leuke activiteiten doen.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wellheat Shop Wellheat Shop Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats