De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Internationale vloot van Tall- en Small Ships keert tijdens de Tall Ships Races 2022 terug naar de Noordzee!

06-07-2020

HARLINGEN - Het lijkt ver weg, maar voor je het weet klinkt het startsein op 7 juli in Esbjerg, Denemarken, voor de Tall Ships Races 2022.

Harlingen is voor de derde keer op rij geselecteerd als gasthaven. De Tall Ships lopen op 14 juli binnen en varen op 17 juli uit. Het schema ziet er als volgt uit:

  • Esbjerg, Denemarken: 7 – 10 juli 2022
  • Harlingen, Nederland: 14 – 17 juli 2022
  • Antwerpen, België: 22 – 25 juli 2022
  • Aalborg, Denemarken: 4 – 7 augustus 2022

 

Het evenement zal een welkome terugkeer zijn naar alle vier de Host Ports die tot nu toe in totaal 16 Tall Ships Races en Regatta's hebben georganiseerd. De serie zal de majestueuze Tall Ships zien zeilen van Esbjerg, Denemarken, zuidwaarts door de Noordzee naar Harlingen, Nederland, als onderdeel van een opwindende Race One. Hierna zullen ze genieten van een prachtige Cruise-in-Company-etappe verder naar het zuiden naar Antwerpen, België, met spectaculaire kustzeilen. Race Two brengt de vloot van Antwerpen, België, terug noordwaarts via de Noordzee naar Aalborg, Denemarken, voor de laatste vieringen.

 

“In 2022 zullen de Tall Ships Races terugkeren naar de Noordzee na een bezoek aan de Oostzee en het Iberisch schiereiland in 2020 en 2021. Het is altijd een plezier om terug te keren en de uitdagende omstandigheden te ervaren die de Noordzee biedt, evenals de cultuur en enthousiasme van de havens die ons hosten. Het parcours voert ons op een technisch uitdagende koers van de windmolenparkhoofdstad Denemarken, Esbjerg, via een aantal waypoints naar Harlingen, waar de schepen intiem in de stad zelf zullen zitten vanwege de talloze waterlopen die er doorheen lopen. De kustlijn tussen Harlingen en Antwerpen biedt een ideale omgeving voor schepen om op weg naar het zuiden naar de Belgische metropool te verkennen. Voor de laatste etappe zullen de schepen een bevrijdende run maken richting de Engelse kust en vervolgens de Noordzee op naar het Skagerrak, een echte racebaan die het zeilen moet opwinden."

 

Sail Training International Race Director, Ben Stuart

 

ESBJERG, DENEMARKEN

  • De internationale vloot bezocht Esbjerg in 1993, 2001 en 2014 - en voor het laatst werd de stad voor de vierde keer gehost tijdens de Tall Ships Races 2018. De haven staat bekend als het 'levensbloed van de stad' en beide delen de fundamentele waarden van de Tall Ships Races en Sail Training International. Wanneer de vloot terugkeert in 2022, zal een gepland nieuw offshore windpark de huidige fossiele energieproductie vervangen, waardoor het hele evenement een duurzame basis krijgt.

 

HARLINGEN, NEDERLAND

  • Harlingen is een van de oudste zeehavens van Nederland en vanaf de Noordzee de toegangspoort tot Noord-Holland. Harlingen is de thuishaven voor zeetrawlers en een grote traditionele zeilcharter vloot. De stad heeft een geschiedenis die duizend jaar teruggaat, en dit wordt weerspiegeld in enkele van de prachtige architectuur die te zien is. Bezoekers en de Tall Ships werden hartelijk verwelkomd toen ze in de haven aankwamen voor de spectaculaire finale van de Tall Ships Races 2018.

 

ANTWERPEN, BELGIË

  • Antwerpen is een metropool op zakformaat en de op één na grootste haven van Europa. Het is een smeltkroes van culturen, met daarin 164 verschillende nationaliteiten die wonen en werken. Gelegen in het hart van Europa, is Antwerpen de op één na grootste stad van België, met een voorliefde voor levendige mode, entertainment en architectuur. Het werd in 2009 ook door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de 10 meest aantrekkelijke en plezierige steden ter wereld.

 

AALBORG, DENEMARKEN

  • Aalborg organiseerde met succes Tall Ships-evenementen in 1999, 2004, 2010, 2015 en 2019. Gedurende deze 20 jaar heeft de stad bijna 4 miljoen mensen zien deelnemen aan de festiviteiten. Aalborg ligt in het noorden van Jutland, Denemarken en is de vierde stad van het land. Het heeft de afgelopen jaren een uitgebreide periode van verjonging ondergaan - de bijgewerkte waterkantgebieden zijn nu het brandpunt van de stad.

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Gemeente Kunst & Cultuur Muziek Sport & Recreatie

Meer nieuws

Uitslag Omroep RSH 4US BENGO van zondag 5 juli!

06-07-2020

HARLINGEN - Afgelopen zondag stond vanaf 16.00 uur weer de 4US BENGO op het programma bij Omroep RSH!

Stimuleringsregeling extra sportactiviteiten open

06-07-2020

FRYSLÂN - Provincie Fryslân opent in samenwerking met Sport Fryslân een stimuleringsregeling voor extra sportactiviteiten.

Verslag van Harlinger Belang van de raadsvergadering van 1 juli 2020

06-07-2020

HARLINGEN - Kabeltax redt financiën gemeente Harlingen (citaat HC-26 juni 2020).

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Broodje Nuchter Broodje Nuchter IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Greenart Production Greenart Production Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Omdraai De Omdraai
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Omdraai De Omdraai IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter