Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ingezonden: Zuuuur

12-03-2018

HARLINGEN - De discussie lijkt te zijn losgebarsten, Wim Wildeboer van Wad'n Partij reageert in onderstaand stuk op Bartele Boersma van de PvdA Harlingen.

Beste Bartele,

 

We zijn in de Harlinger politiek informeel, dus deze aanhef moet kunnen, toch?

Journalisten leren o.a. twee dingen en ik zou denken dat schrijvende politici zich daar ook aan moeten houden: je kop moet de inhoud dekken en je moet niet beweren, maar aantonen. Aan beide punten voldoet je stukje niet. Je kop is niets anders dan een variatie op de jarenlange standaard PvdA-reactie op alles wat de WAD'N PARTIJ zegt of doet. En nergens in je stukje geef je voorbeelden, dus onderbouwingen, van het zuur of de halve waarheden. Ik nodig je dus graag uit om met citaten uit mijn stukje te komen die je bewering kunnen schragen.

 

Hartelijk dank voor je uitnodiging, maar ik moet zeggen dat ik geen behoefte heb om aan jouw hand terug te keren naar de collegebanken. Een mens is nooit te oud om te leren, maar sinds de tijd dat ik daar zat, heb ik echt nog wel het een en ander bijgeleerd. Als lokale partij heb ik het, net als jij zegt, uiteraard liever over Harlingen dan over Amsterdam, maar wie begon er nou eigenlijk over Jan Schaeffer? En ik vraag me af of die ooit in Harlingen is geweest.

 

Even voor de duidelijkheid: van eind jaren '60 tot midden jaren '80 woonde ik in Amsterdam. De eerste jaren was ik ook nog eens werkzaam als (leerling)journalist en ik had op een gegeven moment een eigen pand. Ik weet dus wel een heel klein beetje waar ik het over heb, qua huisvestingspolitiek in het Amsterdam van de jaren '70.

“Door te bouwen voor de mensen die het echt nodig hadden werd de Amsterdamse binnenstad weer een fijne plek om te wonen.” Bartele, weet je eigenlijk waar je het over hebt? De binnenstad van Amsterdam is sinds jaar en dag voor ieder “normaal” mens onbetaalbaar. En dat geldt tegenwoordig ook voor de Rivierenbuurt of, in iets mindere mate, voor De Pijp of zelfs de Staatsliedenbuurt, waar ik bijna 15 jaar heb gewoond. Oude arbeidersbuurten. Je gaat dan ook wijselijk niet in op mijn opmerking dat de meeste Amsterdammers al sinds tientallen jaren in de polder wonen.

 

Wat heeft dit met Harlingen te maken? Niets. En alles. Het gaat namelijk om het maakbaarheidswereldbeeld van de PvdA, dat af en toe nogal gespeend is van realiteitszin.

Ik vind het een beetje jammer dat je zo slecht kunt lezen en vergelijkingen blijkbaar niet snapt. Al kan het natuurlijk ook komen door PvdA-vooringenomenheid t.o.v. de WAD'N PARTIJ.

 

Ik citeer je: “Niemand spreekt over een villa in Plan Zuid waar iemand met een uitkering in zit.” Klopt helemaal, ik ook niet. Ik zeg juist het tegenovergestelde: dat het geen zin heeft daar een villa te bouwen omdat iemand die die villa kan betalen, daar niet gaat wonen. Tegelijkertijd klopt het omgekeerde ook: je moet geen sociale woningbouw plegen op plekken waar je tegen dik geld villa's kunt verkopen. Gechargeerd misschien, maar in essentie weinig tegenin te brengen. Denk ik, maar ik sta altijd open voor tegenwerpingen.

 

Wat ik NERGENS in je stukje tegenkom, is dat het allemaal wel betaald moet worden. Ik citeer je weer: “Is de WAD'N PARTIJ tegen de 70 sociale huurwoningen op het Dukdalf-terrein? Waar onder andere jongeren een prachtige woonruimte kunnen krijgen.”

 

De crux zit 'm in het woord “krijgen”. Je “krijgt” geen woonruimte, daar moet voor betaald worden, door jezelf of door de maatschappij. Los daarvan ondermijnt het woordje “kunnen” de hele suggestieve bedoeling van je zin. Ja, alles kan, maar gebeurt het ook? Typisch een uiting van vrijblijvend politiek bedrijven. Een worst voorgehouden krijgen die je vervolgens nooit te pakken krijgt.  

 

Je verwijt de WAD'N PARTIJ in je laatste alinea populisme, maar je hele stukje is juist doortrokken van PvdA-populisme van het niveau gratis bier. Wij horen graag in welke kroeg ze dat tappen.

 

Nog even terug naar de huisvestingstekorten. Woningbouwverenigingen zijn de laatste jaren door Den Haag afgeknepen, met als gevolg o.a. dat ze niet meer mogen bouwen voor de (lagere) middeninkomens. En daar is niets voor in de plaats gekomen. De afgelopen vier jaar heeft de PvdA geregeerd. Wat heeft ze aan deze situatie gedaan? De vraag stellen is hem beantwoorden.

 

In Harlingen bouwt de verguisde Wopke Klaver starterswoningen. Om Jan Schaeffer eens te parafraseren: in die Klaverhuizen kun je wonen, in PvdA-praatjes niet. 

Ik durf het bijna niet te zeggen, en het is provocatief, maar zou het niet kunnen zijn dat Wopke Klaver meer doet voor de volkshuisvesting dan de PvdA?

 

Vriendelijke groet,

 

Wim Wildeboer, raadslid en lijsttrekker Wad’n Partij Harlingen.

 

Gerelateerde berichten

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Fc Harlingen wint degradatieduel

12-03-2018

HARLINGEN - Het was best aardig weer afgelopen zondag toen fc Harlingen hun degradatieduel met Warga uit moesten vechten.

Dijkstra en Geelhoed airco service squash competitie 09-03-2018

12-03-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

De eerste van 5 ‘batches’ van de kandidaten van de VVD

12-03-2018

HARLINGEN - De VVD presenteert een flinke lijst met mensen uit alle geledingen van de samenleving, en van alle leeftijden.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt