Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ingezonden | Toelichting Stichting Harlingen Sail - TSRH2026

10-03-2023

HARLINGEN - Donderdagavond 9 maart jl. is er tijdens de raadscommissie van de gemeente Harlingen onduidelijkheid ontstaan ten aanzien van het agendapunt TSRH2026.

Ingezonden | Toelichting Stichting Harlingen Sail - TSRH2026 Foto: Dorus Breidenbach

Vrijdagmiddag heeft Stichting Harlingen Sail aan alle raadsleden en de leden van B&W onderstaande toelichting gestuurd.

 

Betreft: Nadere toelichting op het maximale financiële risico voor de Gemeente Harlingen met betrekking tot de Tall Ships Races 2026

 

Geacht college, geachte raadsleden,

 

In de voorbereidende raadsvergadering d.d. 9 maart 2023 bleek dat er onduidelijkheid bestaat over het maximale risico dat de gemeente neemt op het moment dat zij zou besluiten de Tall Ships Races 2026 te organiseren. Kort gezegd is er in de toelichting van het college sprake van een dubbeltelling, die wij hieronder nader zullen toelichten.

 

  1. De totale kosten van een volgende editie van de Tall Ships Races worden door de stichting op dit moment begroot op EUR 3,2 miljoen. Dit is inclusief de EUR 680.000 bijdrage in natura van de Gemeente Harlingen, zijnde de ‘out of pocket’ kosten die de gemeente maakt voor onder meer host port fee, verzekeringen, openbare orde en veiligheid en parkeren. De kosten van de eigen ambtenaren zijn niet gekwantificeerd en zijn derhalve niet in deze begroting opgenomen.
  2. Naast de onder (1.) genoemde bijdrage in natura van de Gemeente Harlingen ad EUR 680.000, gaat de stichting vooralsnog uit van een vergelijkbare bijdrage van de Provincie. Deze Provinciale bijdrage is, evenals de afgelopen edities, een bijdrage in geld, in de vorm van een subsidie.
  3. De bijdrage onder (1.) en (2.) tezamen bedragen  EUR 1,25 miljoen. Dit betreft derhalve de totale overheidsbijdrage, inclusief genoemde EUR 680.000. Het is dus niet zo dat er, naast de bijdrage in natura ad EUR 680.000 nog eens EUR 1,25 miljoen overheidsbijdrage in geld nodig is.
  4. In de extreme situatie dat de Provincie zou besluiten om haar bijdrage te verlagen naar nihil, zou er dus een gat in de begroting ontstaan van EUR 570.000.
  5. In het onwaarschijnlijke geval dat het onder (4.) genoemde gat in de begroting zich gaat voordoen, heeft de stichting in ieder geval twee opties om dit tekort substantieel te reduceren, opties die alsdan met de gemeente en Sail Training International nader verkend zouden moeten worden: (a) het genereren van publieksinkomsten voor een deel van het programma en (b) verlaging van de kosten van het publieksprogramma.

Wij vertrouwen erop u met bovenstaande nadere toelichting afdoende duidelijkheid te hebben verschaft over het maximale financiële risico voor de Gemeente Harlingen. Vanzelfsprekend zijn wij van harte bereid om bovenstaande in een persoonlijk overleg nader toe te lichten.

 

Met vriendelijke groet,

Stichting Harlingen Sail

 

Lees ook

 

Bekijk hieronder de raadscommissie vergadering van 9 maart 2023.

Algemeen Evenement Gemeente

Meer nieuws

Officiële opening van stadsdienst de Futbringer

10-03-2023

HARLINGEN - Vrijdag 10 maart was de officiële opening van de nieuwe buslijn de Futbringer.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

10-03-2023

HARLINGEN - Zaterdag 11 maart 2023 is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 10 - 2023

10-03-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 6 t/m 10 maart 2023.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wellheat Shop Wellheat Shop Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL CDA Harlingen CDA Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor