Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ingezonden: Reactie Bartele Boersma (PvdA Harlingen) op Wim Wildeboer (Wad’n Partij)

09-03-2018

HARLINGEN - Waar de VVD Harlingen op de inhoud reageerde, komt de Wad’n Partij met een reactie waar het zuur en de halve waarheden vanaf spatten.

Ingezonden: Reactie Bartele Boersma (PvdA Harlingen) op Wim Wildeboer (Wad’n Partij) Bartele Boersma

Al praat ik hier liever over Harlingen dan Amsterdam moet ik toch de Wad’n Partij een les geschiedenis van de Amsterdamse woningmarkt geven. De nu zo populaire wijk De Pijp stond in de jaren ’70 en ‘80 vol met krotten. De bevolking verhuisde massaal uit onze hoofdstad. Als wethouder begon Schaefer daarom met ‘bouwen voor de buurt’.

 

Een reactie op de armzalige, verwaarloosde wijken die op de rol stonden voor sloop. Juist hij geloofde in de maakbaarheid van de samenleving. Door te bouwen voor mensen die het echt nodig hadden werd de Amsterdamse binnenstad weer een fijne plek om te wonen. De afgelopen twintig jaar (en ja, toen zat de PvdA soms ook in de regering) is het aantal sociale huurwoningen echter enorm afgenomen door verkoop en liberalisatie. Een schande, want betaalbaar wonen komt zo in heel Nederland onder druk te staan, ook in Harlingen.

 

Dus Rolls Royces en villa’s? Kom op. We praten hier niet over een ING-topman die van ellende niet weet wat hij met zijn geld moet doen. Het gaat om mensen die net teveel verdienen voor sociale huur, maar ook geen particuliere huur kunnen betalen en daarom in betalingsproblemen komen. Het gaat hier om mensen die afhankelijk zijn van sociale huur, maar op ellenlange wachtlijsten terechtkomen. Ik weet niet in welke wereld de Wad’n Partij leeft, maar hier staan geen dure auto’s voor enorme huizen.

 

Niemand spreekt over een villa in Plan Zuid waar iemand met een uitkering in zit. We spreken hier over veelal hardwerkende mensen die afhankelijk zijn van sociale huur, omdat ze geen grote salarissen verdienen ondanks dat ze keihard werken. Het gaat om jongeren met tijdelijke contracten, die niet weten of ze de volgende maand nog een baan hebben en ouderen die een passende woning nodig hebben zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. En ook om mensen die door wat voor omstandigheden dan ook even niet kunnen werken. Iedereen heeft recht op een goede woning, iedereen heeft recht op een zeker bestaan.

 

Voor de PvdA ligt de oplossing in Harlingen in kwalitatief goede woningen in de sociale huursector. Is de Wad’n Partij tegen de 70 sociale huurwoningen op het Dukdalf-terrein? Waar onder andere jongeren een prachtige woonruimte kunnen krijgen. De opmerking van de VVD over het probleem in de middenhuur erken ik. Laten we dus afspraken maken met de vrije sector. Maar wel op basis van strenge voorwaarden. Middenhuur blijft middenhuur. En het mag niet ten koste gaan van het bouwen van sociale huurwoningen. Er moet ruimte blijven voor sociale woningbouw rond het centrum. Een woning is namelijk geen geldmachine voor investeerders, maar een voorwaarde voor een goed leven.

 

De hele opinie van de Wad’n Partij is een miskenning van de echte problemen die er hier in Harlingen spelen. Een populistische aanfluiting voor een partij die zich kritisch en doordacht noemt. Ik nodig de Wad’n Partij dan ook niet uit voor een bakje koffie. Maar ga een dag mee met mij mee naar de collegebanken, loop mee in de wijk Beijum in Groningen, waar ik samen met vele anderen nu onderzoek hoe je de wijk weer leefbaar maakt voor ouderen. Of nog beter, laten we samen een rondje maken door Plan Zuid en naar de mensen die daar wonen luisteren. Dan kom je namelijk de echte problemen die leven in een wijk tegen.

 

 

Bartele Boersma
Kandidaat-raadslid PvdA Harlingen, plek 4

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Voorverkoop 'Bakzeuntjes' is begonnen

09-03-2018

HARLINGEN/ARUM - Locatietheater is één van de meest opvallende uitingsvormen van Leeuwarden Fryslân 2018.

Open Dag IKC Sint Michaël

09-03-2018

HARLINGEN - Op woensdag 14 maart houdt IKC Sint Michaël haar jaarlijkse Open Dag.

Kandidaten PvdA Harlingen: Erik de Groot wil meer kansen voor ondernemers in Harlingen

09-03-2018

HARLINGEN - Kandidaten van PvdA Harlingen stellen zich aan u voor, vandaag de beurt aan Erik de Groot.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine