Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Ingezonden: Reactie Bartele Boersma (PvdA Harlingen) op Wim Wildeboer (Wad’n Partij)

09-03-2018

HARLINGEN - Waar de VVD Harlingen op de inhoud reageerde, komt de Wad’n Partij met een reactie waar het zuur en de halve waarheden vanaf spatten.

Ingezonden: Reactie Bartele Boersma (PvdA Harlingen) op Wim Wildeboer (Wad’n Partij) Bartele Boersma

Al praat ik hier liever over Harlingen dan Amsterdam moet ik toch de Wad’n Partij een les geschiedenis van de Amsterdamse woningmarkt geven. De nu zo populaire wijk De Pijp stond in de jaren ’70 en ‘80 vol met krotten. De bevolking verhuisde massaal uit onze hoofdstad. Als wethouder begon Schaefer daarom met ‘bouwen voor de buurt’.

 

Een reactie op de armzalige, verwaarloosde wijken die op de rol stonden voor sloop. Juist hij geloofde in de maakbaarheid van de samenleving. Door te bouwen voor mensen die het echt nodig hadden werd de Amsterdamse binnenstad weer een fijne plek om te wonen. De afgelopen twintig jaar (en ja, toen zat de PvdA soms ook in de regering) is het aantal sociale huurwoningen echter enorm afgenomen door verkoop en liberalisatie. Een schande, want betaalbaar wonen komt zo in heel Nederland onder druk te staan, ook in Harlingen.

 

Dus Rolls Royces en villa’s? Kom op. We praten hier niet over een ING-topman die van ellende niet weet wat hij met zijn geld moet doen. Het gaat om mensen die net teveel verdienen voor sociale huur, maar ook geen particuliere huur kunnen betalen en daarom in betalingsproblemen komen. Het gaat hier om mensen die afhankelijk zijn van sociale huur, maar op ellenlange wachtlijsten terechtkomen. Ik weet niet in welke wereld de Wad’n Partij leeft, maar hier staan geen dure auto’s voor enorme huizen.

 

Niemand spreekt over een villa in Plan Zuid waar iemand met een uitkering in zit. We spreken hier over veelal hardwerkende mensen die afhankelijk zijn van sociale huur, omdat ze geen grote salarissen verdienen ondanks dat ze keihard werken. Het gaat om jongeren met tijdelijke contracten, die niet weten of ze de volgende maand nog een baan hebben en ouderen die een passende woning nodig hebben zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. En ook om mensen die door wat voor omstandigheden dan ook even niet kunnen werken. Iedereen heeft recht op een goede woning, iedereen heeft recht op een zeker bestaan.

 

Voor de PvdA ligt de oplossing in Harlingen in kwalitatief goede woningen in de sociale huursector. Is de Wad’n Partij tegen de 70 sociale huurwoningen op het Dukdalf-terrein? Waar onder andere jongeren een prachtige woonruimte kunnen krijgen. De opmerking van de VVD over het probleem in de middenhuur erken ik. Laten we dus afspraken maken met de vrije sector. Maar wel op basis van strenge voorwaarden. Middenhuur blijft middenhuur. En het mag niet ten koste gaan van het bouwen van sociale huurwoningen. Er moet ruimte blijven voor sociale woningbouw rond het centrum. Een woning is namelijk geen geldmachine voor investeerders, maar een voorwaarde voor een goed leven.

 

De hele opinie van de Wad’n Partij is een miskenning van de echte problemen die er hier in Harlingen spelen. Een populistische aanfluiting voor een partij die zich kritisch en doordacht noemt. Ik nodig de Wad’n Partij dan ook niet uit voor een bakje koffie. Maar ga een dag mee met mij mee naar de collegebanken, loop mee in de wijk Beijum in Groningen, waar ik samen met vele anderen nu onderzoek hoe je de wijk weer leefbaar maakt voor ouderen. Of nog beter, laten we samen een rondje maken door Plan Zuid en naar de mensen die daar wonen luisteren. Dan kom je namelijk de echte problemen die leven in een wijk tegen.

 

 

Bartele Boersma
Kandidaat-raadslid PvdA Harlingen, plek 4

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Voorverkoop 'Bakzeuntjes' is begonnen

09-03-2018

HARLINGEN/ARUM - Locatietheater is één van de meest opvallende uitingsvormen van Leeuwarden Fryslân 2018.

Open Dag IKC Sint Michaël

09-03-2018

HARLINGEN - Op woensdag 14 maart houdt IKC Sint Michaël haar jaarlijkse Open Dag.

Kandidaten PvdA Harlingen: Erik de Groot wil meer kansen voor ondernemers in Harlingen

09-03-2018

HARLINGEN - Kandidaten van PvdA Harlingen stellen zich aan u voor, vandaag de beurt aan Erik de Groot.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen