Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Ingezonden: Reactie Bartele Boersma (PvdA Harlingen) op Wim Wildeboer (Wad’n Partij)

09-03-2018

HARLINGEN - Waar de VVD Harlingen op de inhoud reageerde, komt de Wad’n Partij met een reactie waar het zuur en de halve waarheden vanaf spatten.

Ingezonden: Reactie Bartele Boersma (PvdA Harlingen) op Wim Wildeboer (Wad’n Partij) Bartele Boersma

Al praat ik hier liever over Harlingen dan Amsterdam moet ik toch de Wad’n Partij een les geschiedenis van de Amsterdamse woningmarkt geven. De nu zo populaire wijk De Pijp stond in de jaren ’70 en ‘80 vol met krotten. De bevolking verhuisde massaal uit onze hoofdstad. Als wethouder begon Schaefer daarom met ‘bouwen voor de buurt’.

 

Een reactie op de armzalige, verwaarloosde wijken die op de rol stonden voor sloop. Juist hij geloofde in de maakbaarheid van de samenleving. Door te bouwen voor mensen die het echt nodig hadden werd de Amsterdamse binnenstad weer een fijne plek om te wonen. De afgelopen twintig jaar (en ja, toen zat de PvdA soms ook in de regering) is het aantal sociale huurwoningen echter enorm afgenomen door verkoop en liberalisatie. Een schande, want betaalbaar wonen komt zo in heel Nederland onder druk te staan, ook in Harlingen.

 

Dus Rolls Royces en villa’s? Kom op. We praten hier niet over een ING-topman die van ellende niet weet wat hij met zijn geld moet doen. Het gaat om mensen die net teveel verdienen voor sociale huur, maar ook geen particuliere huur kunnen betalen en daarom in betalingsproblemen komen. Het gaat hier om mensen die afhankelijk zijn van sociale huur, maar op ellenlange wachtlijsten terechtkomen. Ik weet niet in welke wereld de Wad’n Partij leeft, maar hier staan geen dure auto’s voor enorme huizen.

 

Niemand spreekt over een villa in Plan Zuid waar iemand met een uitkering in zit. We spreken hier over veelal hardwerkende mensen die afhankelijk zijn van sociale huur, omdat ze geen grote salarissen verdienen ondanks dat ze keihard werken. Het gaat om jongeren met tijdelijke contracten, die niet weten of ze de volgende maand nog een baan hebben en ouderen die een passende woning nodig hebben zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. En ook om mensen die door wat voor omstandigheden dan ook even niet kunnen werken. Iedereen heeft recht op een goede woning, iedereen heeft recht op een zeker bestaan.

 

Voor de PvdA ligt de oplossing in Harlingen in kwalitatief goede woningen in de sociale huursector. Is de Wad’n Partij tegen de 70 sociale huurwoningen op het Dukdalf-terrein? Waar onder andere jongeren een prachtige woonruimte kunnen krijgen. De opmerking van de VVD over het probleem in de middenhuur erken ik. Laten we dus afspraken maken met de vrije sector. Maar wel op basis van strenge voorwaarden. Middenhuur blijft middenhuur. En het mag niet ten koste gaan van het bouwen van sociale huurwoningen. Er moet ruimte blijven voor sociale woningbouw rond het centrum. Een woning is namelijk geen geldmachine voor investeerders, maar een voorwaarde voor een goed leven.

 

De hele opinie van de Wad’n Partij is een miskenning van de echte problemen die er hier in Harlingen spelen. Een populistische aanfluiting voor een partij die zich kritisch en doordacht noemt. Ik nodig de Wad’n Partij dan ook niet uit voor een bakje koffie. Maar ga een dag mee met mij mee naar de collegebanken, loop mee in de wijk Beijum in Groningen, waar ik samen met vele anderen nu onderzoek hoe je de wijk weer leefbaar maakt voor ouderen. Of nog beter, laten we samen een rondje maken door Plan Zuid en naar de mensen die daar wonen luisteren. Dan kom je namelijk de echte problemen die leven in een wijk tegen.

 

 

Bartele Boersma
Kandidaat-raadslid PvdA Harlingen, plek 4

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Voorverkoop 'Bakzeuntjes' is begonnen

09-03-2018

HARLINGEN/ARUM - Locatietheater is één van de meest opvallende uitingsvormen van Leeuwarden Fryslân 2018.

Open Dag IKC Sint Michaël

09-03-2018

HARLINGEN - Op woensdag 14 maart houdt IKC Sint Michaël haar jaarlijkse Open Dag.

Kandidaten PvdA Harlingen: Erik de Groot wil meer kansen voor ondernemers in Harlingen

09-03-2018

HARLINGEN - Kandidaten van PvdA Harlingen stellen zich aan u voor, vandaag de beurt aan Erik de Groot.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen