Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ingezonden: Puur hypothetisch

01-02-2020

HARLINGEN - Er was een topambtenaar uit de topambtenaren-carrousel voor topambtenaren die een topafspraak maakte met een topcrimineel.

Deze topambtenaar vroeg wel een bonnetje, maar vergat dit bonnetje in het dossier achter te laten. Door geen topgedrag moest deze topambtenaar af en toe door de topambtenarendraaideur naar een andere topbaan. Deze topambtenarendraaideur is hypothetisch in de bovenste etage van een ministeri: dat lijkt mij logisch. Ook de topambtenarencarrousel zal op die hoogte zijn. Na een aantal topambtenarendraaideuren te zijn gepasseerd kwam deze topambtenaar weer op het ministerie waar hij ooit een topdeal had gesloten met een topcrimineel. Zijn topbaas en toponderbaas waren in alle topstaten: er was een bonnetje zoek.

 

Pientere journalisten wisten dat er wel een bonnetje moest zijn. Hierdoor waren de topbazen van de betreffende topambtenaar in heftige problemen beland. Plots was er wel een bonnetje van deze topdeal met een topcrimineel. De topbaas en de toponderbaas moesten het veld ruimen. De topambtenaar moest weer door de topambtenarendraaideur. Hierdoor belandde hij op een soort pretministerie. Daar hadden ze afpakjesdagen. Dat zijn natuurlijk topdagen, niet alleen voor topambtenaren.

 

Toen deze topambtenaar binnenkwam quote hij een toppresentator met de woorden "we gaan beginne": wat een topwerk. Maar pientere kamerleden en evenzo pientere journalisten ontdekten dat dit topambtenarenwerk topambtenaar onwaardig was. Toen hun toponderbaas, en deze was niet de eerste, het veld moest ruimen bleken de problemen groot, héél groot. Het bleek namelijk dat bij deze topactie duizenden, ja duizenden mensen, al jaren de dupe zijn van deze top- afpakjesdagen actie. De topambtenaar stapte na deze topactie weer in deze topambtenarencarrousel en wacht tot er weer een nieuwe topambtenarendeur open gaat. En dat zal zeker gebeuren. Dat is NIET hypothetisch.

 

Met dank aan Renske Leijten, SP. Dankzij haar kwam ik op deze hypothetische gedachte. Ook dank aan Pieter Omzicht (C)DA, de luis in de pels van Rutte, en natuurlijk de pientere journalist Pieter Klein van RTL Nieuws. En ook Jan Kleinneijenhuis van Trouw. Zij allen hebben een topactie geleverd. Sterkte aan al die duizenden mensen die gedupeerd zijn.

 

Henk van der Heide, Harlingen

 

Algemeen Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Opnieuw derde plek voor Team VandenBergVanderVeen bij triathlon Weissensee

01-02-2020

HARLINGEN - Afgelopen zondag deden Tineke en Jan Ype van der Veen en zwager Stephan van der Berg mee aan de Wintertriatlon in Oostenrijk.

Reacties

Greenart Production Greenart Production Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Greenart Production Greenart Production Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen