HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ingezonden: Op persoonlijke titel

12-02-2021

HARLINGEN - Toch maar in de pen geklommen om de PvdA onder de aandacht van de kiezers in Harlingen te brengen.

Door Willem de Graaf

 

Wij leven op dit moment in een voor velen vervelende tijd. Door corona worden wij aan alle kanten beperkt. De een door het virus zelf en anderen door de lock down en avondklok. We worden door het steeds veranderende beleid prikkelbaarder en dat uit zich op velerlei manieren. De regering heeft al miljarden in de economie gepompt om het bedrijfsleven te helpen overleven maar wat gaan wij doen als alles weer enigszins normaal is. Gaan wij onze maatschappij anders inrichten?

 

Er zijn zoveel pijnpunten zichtbaar geworden dat het onverantwoord zou zijn weer terug te gaan naar het oude normaal. Naar de zorg, de politie en het onderwijs zal opnieuw moeten worden gekeken. Wat is hun positie in onze maatschappij? Door Covid-19 is meer dan duidelijk geworden dat zij cruciaal zijn en dat zij ondergewaardeerd worden.

 

Hier is teveel op bezuinigd in de afgelopen jaren. En ja, daar zijn wij als partij medeverantwoordelijk voor geweest. Wij zijn er voor afgestraft bij de vorige verkiezingen en met pijn in het hart moet ik zeggen: terecht. Wij hebben onze waarden en normen in die periode teveel losgelaten.

 

Ook wij hebben ons laten verleiden tot het neo-liberale gedachtegoed dat sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw zijn intrede heeft gedaan. Het was Wim Kok die vond dat wij onze ideologische veren moesten afschudden. De markt moest en zou ons redden en ogenschijnlijk is dat ook gelukt maar de prijs is hoog geweest. Afbraak van het sociaal domein en een grotere kloof tussen arm en rijk. Met het minimumloon kun je het hoofd alleen boven water houden door de nodige toeslagen. Te gek voor woorden. Er is in mijn ogen iets wezenlijks mis in onze maatschappij wanneer je met een werkweek van 36 of 40 uur te weinig verdient om fatsoenlijk te kunnen leven.

 

Wij hebben, door schade en schande wijs geworden, begrepen dat wij bij ons oude gedachtengoed moeten blijven: “wij zijn er voor hen die ons nodig hebben, zij die het zonder een goede overheid niet redden. Een partij die hen ziet staan en voor hen op komt.”

 

Er is dus werk aan de winkel en ook dat is duidelijk geworden: wij hebben een goede overheid nodig en kunnen zeker niet alles overlaten aan de markt. Het bedrijfsleven zal meer verantwoordelijkheid moeten tonen richting de maatschappij en winst niet alleen voor de aandeelhouders nastreven. Eerlijk delen. Alle bedrijven ontlenen hun bestaansrecht aan de inzet van hun werknemers. Het zijn de werkenden die de dromen van visionairs en ondernemers waarmaken. Wij hebben elkaar nodig, waardeer elkaar dan ook op een maatschappelijk verantwoorde manier.

 

Asscher heeft excuus aangeboden, zijn fout erkend en er de politieke consequentie aan verbonden. Dit siert hem en het feit dat hij het belang van de PvdA onderkent is zeer te waarderen. Lilianne Ploumen is nu onze lijsttrekker. Het is aan haar om het overtuigende gezicht van de partij te worden en de kiezer er van te overtuigen dat wij voor de broodnodige veranderingen kunnen zorgen. Veranderingen die noodzakelijk zijn om de kloof tussen arm en rijk niet onoverbrugbaar te laten worden.

 

In Harlingen hebben wij dat de laatste jaren zoveel als in ons vermogen ligt gedaan, de randen van de wet opgezocht, de menselijke maat zoveel mogelijk in ons beleid gehanteerd. Dit willen wij nog jaren kunnen voortzetten maar daar hebben wij ook een sterke landelijke partij voor nodig die in Den Haag van betekenis is.

 

Men mag en kan veel kritiek op ons hebben maar wij durven naar onszelf te kijken en wat niet goed is te erkennen. Het is nu tijd om de mouwen op te stropen om zaken te herstellen. Daar hebben wij u als kiezer voor nodig. Wij als PvdA Harlingen hebben vertrouwen in het nieuwe programma van de PvdA en hopen dat jullie als kiezer, hen dat vertrouwen ook willen geven, zoals jullie ons, bij de gemeenteraadsverkiezingen, dat ook hebben gegeven.

 

In Harlingen willen wij graag verder op de ingeslagen weg om beloftes waar te kunnen maken. Ook voor ons gaan zaken vaak nog te langzaam maar in de politiek gaat het om de lange adem en het vertrouwen in je beleid. Doe met ons mee en laat je horen, laat de toekomst van Harlingen niet alleen in handen van wethouders en raadsleden, zij zijn onze vertegenwoordigers. Wij, leden van de verschillende partijen, kunnen op de achtergrond helpen. Natuurlijk hebben wij als PvdA het liefst dat u dat bij ons doet, maar andere geluiden zijn ook nodig, die houden ons scherp.

 

Er valt 17 maart echt wat te kiezen. Zoals de peilingen nu laten zien gaat er niets veranderen en is de kans dat de huidige coalitie gewoon door kan gaan het grootst. Willen wij als kiezers het echt anders dan zullen wij een ruk naar links moeten gaan maken. Gebruik 17 maart je stemrecht en wij zien jullie daarna graag terug in het stemhokje maart 2022!

 

 

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

IJsbaan open voor jeugd t/m 17 jaar

12-02-2021

HARLINGEN - Vandaag 12 februari is de Harlinger ijsbaan voor jeugd t/m 17 jaar gratis open van 14.00 tot 18.00 uur.

Bloemen, bloemen en bloemen en meer “In de Middag”

12-02-2021

HARLINGEN – 13 februari 2021 van 14.00 – 16.00 uur Is er weer "In de Middag".

Knutsel thuis een eigen fantasiewezen met het Princessehof

12-02-2021

FRYSLÂN - Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden geeft gratis knutselpakketten weg in de voorjaarsvakantie.

Reacties