De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ingezonden: Geen kansen in Harlingen

11-10-2020

HARLINGEN - Vandaag schreef de Volkskrant een artikel over kansen (on)gelijkheid en kopte: "Bepaalt waar je bent geboren echt je kansen in het leven?".

Door Klaas Gerard Jumelet


Wie het artikel gelezen heeft, heeft de verrassende tabel ook gezien. Harlingen is de kansarmste gemeente in Nederland. Dan staat men toch liever op de zesde plaats in het lijstje "meest romantische plekken ter wereld" zoals in 2015.

 

Ik ben geschrokken van dit artikel. Ik wist dat er een grote groep mensen in Harlingen onder het absoluut minimum leefde, maar dat het zó erg was had ik niet kunnen bedenken. Ik bid graag voor deze mensen, maar zij weten net zo goed als ik dat gebed in dit geval niet genoeg zal zijn. Voor twee zaken wil ik echter wel uw gebed vragen of, als u niet gelooft in de kracht van het gebed, in ieder geval uw hoop en uw steun. Ten eerste lijden veel mensen (zowel ondernemers als werknemers) onder de maatregelen van het coronavirus. Het is belangrijk dat het kabinet en de veiligheidsregio’s de juiste balans vinden tussen de medische noodzaak om het virus terug te dringen enerzijds en de sociaaleconomische gevolgen te beperken anderzijds. Ten tweede heeft het politieke beleid in Harlingen de afgelopen decennia nog niet geleid tot meer welvaart. De gemeentelijke kas is goed gevuld, maar veel inwoners hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik bid en hoop dan ook dat alle politieke partijen in Harlingen, zowel in de coalitie als in de oppositie, de handen ineen willen slaan om armoede uit onze stad te verbannen.

 

Broeders en zusters in de raad, stap over uw politieke ego’s heen. De strijd tegen armoede overstijgt uzelf en uw partij. Het overstijgt zelfs de politiek in zijn algemeenheid. Maar de politiek, uw partij en u zullen toch het voortouw moeten nemen in deze strijd.

 


 

 

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Harlingen is een beeldend kunstenaar rijker

11-10-2020

HARLINGEN - Afgelopen week riep Koning Willem-Alexander op om in deze moeilijke tijd kunstenaars te steunen.

Reacties

De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Greenart Production Greenart Production Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Broodje Nuchter Broodje Nuchter Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï
The Shamrock The Shamrock Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen