Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ingezonden: Een DEJA VU

24-06-2022

HARLINGEN - Net als 4 jaar geleden voel ik mij genoodzaakt om in de pen te klimmen.

Ingezonden: Een DEJA VU Dirk Kracht

Ja beste mensen, het bestaat! Een DEJA VU.

 

Wat is het toch een prachtig evenement. De Tall Ships Races komen er weer aan. We hebben er allemaal zin in. Velen zijn “vriend” geworden om de organisatie te ondersteunen. Ook de ondernemers van Harlingen hebben er veel zin in. Jawel, de ondernemers die keurig netjes al hun lusten en lasten aan rijk en gemeente afdragen.

 

MAAAAARRRRR, als er dan, na een paar behoorlijk slechte jaren wat verdient kan worden, gooit B en W de deur keihard dicht voor diezelfde ondernemers. Net zoals 4 jaar geleden wordt het de horecaondernemers van de Harlinger binnenstad niet gegund om versterkte muziek op het terras te hebben. De ondernemers van de binnenstad worden hier gewoon als een stel kleuters in de hoek gezet. Ronduit belachelijk. Het schijnt zo te zijn dat de hulpdiensten te weinig capaciteit hebben om over de stad te waken.

 

Sorry, wij weten al 3 jaar dat dit evenement eraan zit te komen. Misschien worden met dit argument net iets te gemakkelijk onze ondernemers aan de kant gezet.

 

Enkele dagen geleden kregen de ondernemers van Harlingen te horen, van de Gemeente Harlingen dat ze geen live muziek mochten hebben tijdens de TSRH.

 

In 2018 was er 's middags van 16.00 tot 's avonds 20.00 uur muziek en dat was heeeelemaaaal geweldig. En wat was het gezellig in de stad. Niks geen toestanden. Alleen maar vrolijke mensen.

 

Met een viool ga je het niet redden op een druk terras. Akoestisch is leuk in een theetuin, maar niet in een stadscentrum met volle terrassen. Al die mensen die  een kop koffie komen drinken gaan ook naar kledingzaken, schoenenwinkels enzovoort. Ik kan en ga niet begrijpen dat de horeca géén muziek mag hebben tussen 's middags 16.00 uur en een uur of 20.00 uur 's avonds.

 

Nou, Gemeente Harlingen… ga nog eens om de tafel met elkaar en kom JULLIE ondernemers tegemoet. Het zou jullie sieren!

 

Met altijd weer een vriendelijke groet,

Dirk Kracht

 

Reactie Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen wil van de Tall Ships Races een mooi feest maken. Wanneer op elk terras een andere band staat te spelen, is er in de binnenstad een ratjetoe van muziek te horen. Natuurlijk graag muziek, dat is juist gezellig, maar wat op een terras aan muziek wordt gespeeld moet qua geluid niet ‘botsen’ met wat op een ander terras of podium gebeurt. Dat willen we voorkomen. Vandaar de keuze om in de binnenstad geen versterkte muziek toe te staan tijdens de Tall Ships Races.

 

Joleijn van der Wal

Communicatieadviseur Projecten

 

Algemeen Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Gemeente Muziek Shoppen

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 21 juni 2022 - PvdA Harlingen

24-06-2022

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad het Akkoord op hoofdlijnen vastgesteld en drie wethouders benoemd.

Visserijdagen: Het eerste tipje van de sluier over een bomvol programma

24-06-2022

HARLINGEN - “We gaan weer los!” Met die woorden werkt het bestuur van de Visserijdagen Harlingen aan een bomvol programma voor de Harlinger Visserijdagen die van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september worden gehouden.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 25 - 2022

24-06-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 20 t/m 24 juni 2022.

Reacties

Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus