Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ingezonden: Een DEJA VU

24-06-2022

HARLINGEN - Net als 4 jaar geleden voel ik mij genoodzaakt om in de pen te klimmen.

Ingezonden: Een DEJA VU Dirk Kracht

Ja beste mensen, het bestaat! Een DEJA VU.

 

Wat is het toch een prachtig evenement. De Tall Ships Races komen er weer aan. We hebben er allemaal zin in. Velen zijn “vriend” geworden om de organisatie te ondersteunen. Ook de ondernemers van Harlingen hebben er veel zin in. Jawel, de ondernemers die keurig netjes al hun lusten en lasten aan rijk en gemeente afdragen.

 

MAAAAARRRRR, als er dan, na een paar behoorlijk slechte jaren wat verdient kan worden, gooit B en W de deur keihard dicht voor diezelfde ondernemers. Net zoals 4 jaar geleden wordt het de horecaondernemers van de Harlinger binnenstad niet gegund om versterkte muziek op het terras te hebben. De ondernemers van de binnenstad worden hier gewoon als een stel kleuters in de hoek gezet. Ronduit belachelijk. Het schijnt zo te zijn dat de hulpdiensten te weinig capaciteit hebben om over de stad te waken.

 

Sorry, wij weten al 3 jaar dat dit evenement eraan zit te komen. Misschien worden met dit argument net iets te gemakkelijk onze ondernemers aan de kant gezet.

 

Enkele dagen geleden kregen de ondernemers van Harlingen te horen, van de Gemeente Harlingen dat ze geen live muziek mochten hebben tijdens de TSRH.

 

In 2018 was er 's middags van 16.00 tot 's avonds 20.00 uur muziek en dat was heeeelemaaaal geweldig. En wat was het gezellig in de stad. Niks geen toestanden. Alleen maar vrolijke mensen.

 

Met een viool ga je het niet redden op een druk terras. Akoestisch is leuk in een theetuin, maar niet in een stadscentrum met volle terrassen. Al die mensen die  een kop koffie komen drinken gaan ook naar kledingzaken, schoenenwinkels enzovoort. Ik kan en ga niet begrijpen dat de horeca géén muziek mag hebben tussen 's middags 16.00 uur en een uur of 20.00 uur 's avonds.

 

Nou, Gemeente Harlingen… ga nog eens om de tafel met elkaar en kom JULLIE ondernemers tegemoet. Het zou jullie sieren!

 

Met altijd weer een vriendelijke groet,

Dirk Kracht

 

Reactie Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen wil van de Tall Ships Races een mooi feest maken. Wanneer op elk terras een andere band staat te spelen, is er in de binnenstad een ratjetoe van muziek te horen. Natuurlijk graag muziek, dat is juist gezellig, maar wat op een terras aan muziek wordt gespeeld moet qua geluid niet ‘botsen’ met wat op een ander terras of podium gebeurt. Dat willen we voorkomen. Vandaar de keuze om in de binnenstad geen versterkte muziek toe te staan tijdens de Tall Ships Races.

 

Joleijn van der Wal

Communicatieadviseur Projecten

 

Algemeen Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Gemeente Muziek Shoppen

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 21 juni 2022 - PvdA Harlingen

24-06-2022

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad het Akkoord op hoofdlijnen vastgesteld en drie wethouders benoemd.

Visserijdagen: Het eerste tipje van de sluier over een bomvol programma

24-06-2022

HARLINGEN - “We gaan weer los!” Met die woorden werkt het bestuur van de Visserijdagen Harlingen aan een bomvol programma voor de Harlinger Visserijdagen die van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september worden gehouden.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 25 - 2022

24-06-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 20 t/m 24 juni 2022.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis