Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ingezonden: Dankbaar en trots op burgemeester Ina Sjerps van Harlingen

08-07-2022

HARLINGEN - Ik krijg na afgelopen zaterdag 25 juni 2022 berichten binnen met de vraag waarom ik niet aanwezig was bij de opening van de Witte Anjerperk, in de Harmenspark in Harlingen.

Ingezonden: Dankbaar en trots op burgemeester Ina Sjerps van Harlingen Veteranendag 2022 met veteraan Joop van Haga vader van Wybren van Haga & generaal Leen Noordzij & veteraan Giovanni Pietra.

Natuurlijk had ik de aanvraag gedaan om dit daar te herplaatsen, ik was zelfs betrokken bij de plaatsbepaling. Maar ook de inrichting met name het plaatsen van vlaggenmasten was mijn plan, om deze plek meer importantie te geven. Hierdoor kan men de plek op meerdere datums inzetten, temeer omdat er op een afstand van een tiental meter een monument staat met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.

 

Het plan om een Elfstedentocht te gaan houden langs de bloemenvelden staat nog op de agenda, maar dan moet de gemeente Franeker bijvoorbeeld ook gaan meedenken. Daarom ben ik ook dankbaar en trots dat de gemeente Harlingen via de burgemeester Ina Sjerps dit plan omarmde om een Witte Anjerperk te openen in het park. Waarom kon ik niet aanwezig zijn, terwijl ik dat niet wilde missen. Ik had aangegeven dat ik onmogelijk tijdens de Nederlandse Veteranendag aanwezig kan zijn. Het liefst had ik het een week eerder.

 

Omdat ik ook met onze stichting Maluku4Maluku lid ben van het Veteranen Platform, en ook ambassadeur ben van het Nationale Comité Veteranendag moest ik aanwezig zijn op de Nederlandse Veteranendag. En die staat altijd gepland op de laatste zaterdag van juni, en dat was afgelopen zaterdag 25 juni. Ik was uitgenodigd om bij de officiële plechtigheden waar de minister-president en de koning aanwezig waren. Ook hadden wij een eigen tent op de Veteranen Plaza op het Malieveld in Den Haag. En wat ik wil meegeven is dat ik in mijn werkzaamheden altijd een speciale groep veteranen meeneem, en dat zijn de veteranen die in Nederlands-Indië hebben gediend. Ik weet dat er uit de gemeente Harlingen ook destijds jonge mannen daar naartoe zijn gegaan. 

 

Voorbeelden zijn Lieuwe Veltman(R.I.P) en “boer” Kingma die er een boek over heeft geschreven. Voor deze veteranen heb ik een keihard standpunt ingenomen, dat zij hun plicht hebben gedaan en gezien moeten worden als oorlogshelden. Ik heb het voor de KNIL Ambonezen en alle Nederlands-Indië veteranen ook opgenomen in een rondetafelgesprek bij de Tweede Kamer commissie van Buitenlandse Zaken op maandag 30 mei dit jaar.

 

 Foto met de voorzitter van Veteranen Platform Generaal Hans van Griensven &

Gestalttherapeut José Imlabla & Leo Reawaruw.

 

Ik hoop dat de nu prominente plek van de Witte Anjerperk bijdraagt aan de bewustwording van de veteranen in de gemeente Harlingen. Dat is belangrijk ook voor de schoolgaande jeugd, daarom bied ik nu ook aan dat scholen zich kunnen aanmelden bij mij om bepaalde projecten op scholen in de gemeente Harlingen op te starten ten aanzien van veteranen. Een van de voorbeelden is het zogenaamde project “Veteraan in de klas" men mag mij mailen via salahutu@gmail.com 

 

Veteranengroet 

Leo Reawaruw 

(oud) Harlinger 

 

Algemeen Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Badge Tall Ships Race Harlingen

08-07-2022

HARLINGEN - Het idee om een badge voor de Tall Ships Race Harlingen te maken, zijn de eerste schetsen en ideeën ontstaan in 2014.

Galerie de Vis: Gineke Zikken – Havens

08-07-2022

HARLINGEN - Met een tentoonstelling van havengezichten van Gineke Zikken haalt Galerie de Vis in Harlingen de zeelucht naar binnen.

Hoe kleed je het huis een beetje aan? Zo doe je dat

08-07-2022

HARLINGEN - Het inrichten van een huis is natuurlijk een hele leuke bezigheid, alleen kan op een gegeven moment de inspiratie een beetje op zijn.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events