Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Ingezonden: Dankbaar en trots op burgemeester Ina Sjerps van Harlingen

08-07-2022

HARLINGEN - Ik krijg na afgelopen zaterdag 25 juni 2022 berichten binnen met de vraag waarom ik niet aanwezig was bij de opening van de Witte Anjerperk, in de Harmenspark in Harlingen.

Ingezonden: Dankbaar en trots op burgemeester Ina Sjerps van Harlingen
Veteranendag 2022 met veteraan Joop van Haga vader van Wybren van Haga & generaal Leen Noordzij & veteraan Giovanni Pietra.

Natuurlijk had ik de aanvraag gedaan om dit daar te herplaatsen, ik was zelfs betrokken bij de plaatsbepaling. Maar ook de inrichting met name het plaatsen van vlaggenmasten was mijn plan, om deze plek meer importantie te geven. Hierdoor kan men de plek op meerdere datums inzetten, temeer omdat er op een afstand van een tiental meter een monument staat met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.

 

Het plan om een Elfstedentocht te gaan houden langs de bloemenvelden staat nog op de agenda, maar dan moet de gemeente Franeker bijvoorbeeld ook gaan meedenken. Daarom ben ik ook dankbaar en trots dat de gemeente Harlingen via de burgemeester Ina Sjerps dit plan omarmde om een Witte Anjerperk te openen in het park. Waarom kon ik niet aanwezig zijn, terwijl ik dat niet wilde missen. Ik had aangegeven dat ik onmogelijk tijdens de Nederlandse Veteranendag aanwezig kan zijn. Het liefst had ik het een week eerder.

 

Omdat ik ook met onze stichting Maluku4Maluku lid ben van het Veteranen Platform, en ook ambassadeur ben van het Nationale Comité Veteranendag moest ik aanwezig zijn op de Nederlandse Veteranendag. En die staat altijd gepland op de laatste zaterdag van juni, en dat was afgelopen zaterdag 25 juni. Ik was uitgenodigd om bij de officiële plechtigheden waar de minister-president en de koning aanwezig waren. Ook hadden wij een eigen tent op de Veteranen Plaza op het Malieveld in Den Haag. En wat ik wil meegeven is dat ik in mijn werkzaamheden altijd een speciale groep veteranen meeneem, en dat zijn de veteranen die in Nederlands-Indië hebben gediend. Ik weet dat er uit de gemeente Harlingen ook destijds jonge mannen daar naartoe zijn gegaan. 

 

Voorbeelden zijn Lieuwe Veltman(R.I.P) en “boer” Kingma die er een boek over heeft geschreven. Voor deze veteranen heb ik een keihard standpunt ingenomen, dat zij hun plicht hebben gedaan en gezien moeten worden als oorlogshelden. Ik heb het voor de KNIL Ambonezen en alle Nederlands-Indië veteranen ook opgenomen in een rondetafelgesprek bij de Tweede Kamer commissie van Buitenlandse Zaken op maandag 30 mei dit jaar.

 

 Foto met de voorzitter van Veteranen Platform Generaal Hans van Griensven &

Gestalttherapeut José Imlabla & Leo Reawaruw.

 

Ik hoop dat de nu prominente plek van de Witte Anjerperk bijdraagt aan de bewustwording van de veteranen in de gemeente Harlingen. Dat is belangrijk ook voor de schoolgaande jeugd, daarom bied ik nu ook aan dat scholen zich kunnen aanmelden bij mij om bepaalde projecten op scholen in de gemeente Harlingen op te starten ten aanzien van veteranen. Een van de voorbeelden is het zogenaamde project “Veteraan in de klas" men mag mij mailen via salahutu@gmail.com 

 

Veteranengroet 

Leo Reawaruw 

(oud) Harlinger 

 

Algemeen Politiek & Maatschappij

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Badge Tall Ships Race Harlingen

08-07-2022

HARLINGEN - Het idee om een badge voor de Tall Ships Race Harlingen te maken, zijn de eerste schetsen en ideeën ontstaan in 2014.

Galerie de Vis: Gineke Zikken – Havens

08-07-2022

HARLINGEN - Met een tentoonstelling van havengezichten van Gineke Zikken haalt Galerie de Vis in Harlingen de zeelucht naar binnen.

Hoe kleed je het huis een beetje aan? Zo doe je dat

08-07-2022

HARLINGEN - Het inrichten van een huis is natuurlijk een hele leuke bezigheid, alleen kan op een gegeven moment de inspiratie een beetje op zijn.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wellheat Shop Wellheat Shop Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
CZVideoful CZVideoful De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wellheat Shop Wellheat Shop Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
CZVideoful CZVideoful Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wellheat Shop Wellheat Shop BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wellheat Shop Wellheat Shop Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie