Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Presentatie over de herinrichting Waddenpromenade en Oude Ringmuur goed bezocht

02-12-2022

HARLINGEN - Vorige week organiseerde gemeente Harlingen een informatieavond over de herinrichting van de Waddenpromenade en de Oude Ringmuur.

Presentatie over de herinrichting Waddenpromenade en Oude Ringmuur goed bezocht Fotograaf Joachim de Ruijter
De informatieavond vond plaats in het gebouw van Port of Harlingen. Tijdens deze avond presenteerde architect Nynke-Rixt Jukema de eerste ideeën over de herinrichting van het gebied rond de Veerterminal en de Oude Ringmuur.
 
De Waddenpromenade is in de jaren negentig ingericht. De omliggende verkeersindeling is hierdoor verouderd. Het gebied is ‘versteend’ en er staan veel afvalcontainers in het zicht. Oftewel, de Waddenpromenade is geen visitekaartje voor Harlingen. Het is lastig om de Waddenpromenade op het gebied van verkeer opnieuw in te richten. In de eerste ideeën worden voetgangers, de tút en der út, bus- en taxistandplaatsen en reizigers die met de auto naar Terschelling gaan, meer uit elkaar getrokken.
 
Architect Nynke-Rixt Jukema zou de Waddenpromenade en de Oude Ringmuur een groener, logischer en mooier uiterlijk willen geven. Op dit moment valt er weinig te beleven op en rond de promenade. De nadruk ligt vooral op zo snel mogelijk vertrek. Bezoekers zijn zich er vaak niet van bewust dat ze vlakbij het historische centrum van Harlingen zijn. Door in het gebied meer nadruk te leggen op het verblijf, hoopt Nynke-Rixt dat mensen verleid worden om Harlingen te bezoeken. Voor inspiratie grijpt ze niet alleen naar de historie van dit gebied, maar bijvoorbeeld ook naar de Highline in New York. Dit is een oude spoorlijn die omgebouwd naar een groene wandelpromenade.
 
Naast het delen van ideeën over de herinrichting, was er ook genoeg ruimte voor vragen en opmerkingen van inwoners over de gepresenteerde ideeën. Het was een goed bezochte, interactieve avond.
 
 

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

HMS journaal november 2022

02-12-2022

HARLINGEN - Flitsend in foto’s en video een terugblik op de afgelopen weken van Harlingen Mien Stadsje.

Het Alternatief 121

02-12-2022

HARLINGEN - Vanavond het Alternatief in de Ether, met Tiede en Peter.

Stichting Visserijdagen zoekt nieuw bestuurslid PR en communicatie

02-12-2022

HARLINGEN - Lijkt het je leuk de PR en communicatie van de Visserijdagen te doen?

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wellheat Shop Wellheat Shop BENG Evenementen BENG Evenementen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats