Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ina Sjerps op bezoek bij stichting Present

17-11-2021

HARLINGEN - Wat een waardevolle en mooie ontmoeting met Ina Sjerps, onze nieuwe burgemeester.

Die aan de politiek partijen van Harlingen had gevraagd: “Met welke organisaties moet ik kennismaken”? Stichting Present Noordwest Friesland werd voorgedragen door de Christen Unie.

 

Zo was er een inspirerende presentatie over het werk en de werkwijze van Present in de regio Harlingen en Waadhoeke. Naast Ina Sjerps waren de twee voorvrouwen van CU, Marga en Annet, de voorzitter, verschillende collega’s en een kernvrijwilliger van de stichting aanwezig. De burgemeester stelde goede en verhelderende vragen.

 

Met trots vertelde coördinator Anja Schilder over de groei van de organisatie en Present inmiddels alweer 5 jaar actief is in deze regio. Naast de uitgebreide presentatie van de lopende projecten, werd de burgemeester middels een filmpje toegesproken door iemand die in het verleden hulp heeft ontvangen. Er waren meerdere groepen betrokken bij deze hulpvrager, die veel spullen had verzameld in en om zijn huis. Hij vertelde dan ook aan de burgemeester dat het zonder de hulp van de stichting nooit was gelukt om alles spullen op te ruimen en weg te brengen. “Ik ben de vrijwilligers en de stichting Present zeer dankbaar”. Met een persoonlijke noot voor de burgemeester: “dat u maar spijkers met koppen mag slaan voor de gemeenschap”. De brief van een dame in nood, die hulp heeft gekregen via vrijwilligersgroepen van Present maakte indruk: “als de nood te hoog is, is stichting Present nabij”, schreef ze. De ochtend heeft een goed beeld gegeven, waar Present het verschil maakt in de samenleving.

 

Het belang van een organisatie als Present als verlengstuk op bestaande maatschappelijke en hulp biedende organisaties als Seun en Steun, Humanitas, klussenbus, etc. De kracht van Present ligt erin dat een groep vrijwilligers een grote klus kunnen klaren in een korte tijd. Er zijn veel mensen die hulp nodig hebben, maar niet iedereen wordt geholpen door Present. De hulp komt terecht bij mensen zonder geld, met gezondheidsproblemen en een beperkt netwerk. Mensen die zelf niet meer in staat zijn om de soms huizenhoge problemen op te lossen. De aanmelding voor een hulpvraag gaat via een maatschappelijke organisatie, zoals het gebiedsteam of een andere betrokken partij. Zo wordt er niet alleen praktische hulp geboden, maar zijn er ook regelmatig sociale projecten. Waarbij scholen of een andere groep een activiteit uitvoert voor een groep ouderen of een kwetsbare groep in de samenleving.

 

Verder was er aandacht voor Samen Ouder worden en het project zwaaisteen. Binnen Present zijn er verschillende concepten: voor basisscholen: ‘mijn school is Present”. En voor de middelbare scholen MDT Onderwijs, waarbij scholieren een keuzemoduul vrijwilligerswerk kunnen volgen. Voor jongeren is er Jong Present, een traject om invulling te geven aan maatschappelijke diensttijd.

 

Het project Sociaal tuinieren is toegelicht en een kernvrijwilliger heeft uitgelegd waarom vrijwilligerswerk doen vooral voor jezelf heel veel oplevert. “Heerlijk om zo nu en dan wat voor iemand anders te kunnen doen; je helpt er iemand anders mee en gaat zelf met een goed gevoel naar huis”, aldus Jos Poos. Bij Present kan iedereen jong of oud Present zijn, als groep: gezin, school, klas, bedrijf, vriendengroep, sportclub en/of serviceclub. Het zijn altijd afgebakende projecten van een dag (deel). Het was de afgelopen paar jaren best moeilijk om nieuwe groepen te werven. De inzet van groepen als de Lions en ronde tafel 101 is erg belangrijk geweest. En Vermilion Energy, die het personeel de gelegenheid geeft onder werktijd vrijwilligerswerk te doen. Op deze manier kunnen bedrijven aandacht geven aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Veel hulpvragen zijn opgelost door de inzet van de flexgroep, vrijwilligers die vaker dan eens de handen uit de mouwen steken. Ina Sjerps was Present bij Present en wil graag in de toekomst komen kijken bij het werk in uitvoering.

 

 

 

Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

De meiden van Zeerobben

17-11-2021

HARLINGEN - Helaas kon de tegenstander van VR1 (DTD) afgelopen zaterdag geen team op de been brengen.

Jeugdjournaal Zeerobben

17-11-2021

HARLINGEN - Er wordt nog steeds volop gevoetbald.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

17-11-2021

HARLINGEN - Het bleef akelig stil op de velden bij fc Harlingen afgelopen weekend.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen