Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In memoriam Kees Leijen

08-01-2020

HARLINGEN - Kees Leijen is niet meer, Harlingen heeft weer een markant figuur verloren.

In memoriam Kees Leijen Kees 'op e pot'

Kees was bij iedereen bekend als Kees 'op e pot', waar die naam vandaan komt is niet echt bekend. Kees kwam uit IJmuiden en als hij dan in een vrolijke bui was begon hij het lied "Op de sluizen van IJmuiden" te zingen. Kees was een sociale man, als hij kon dan wilde hij iedereen wel helpen. Hij trouwde met Greta en samen kregen zij drie kinderen Arie, Miep en Ineke, waar hij blij en gelukkig mee was.

 

Kees had een caravan, die stond op de Zeehoeve en ook daar was hij altijd bezig. Bingo organiseren en dan prijsjes halen bij de Harlinger middenstand. De meesten lieten Kees niet met lege handen staan. Hij was de eerste portier in Harlingen en wel bij Hennie en Flip van de Weinstube. Wie kent hem niet in zijn glimmend blauwe colbertje met zwarte revers. Hij was altijd netjes en beleefd aan de deur, maar als je problemen maakte dan stond Kees op zijn strepen. Bij de vele wedstrijden die de voetballers van de Weinstube speelden was Kees altijd de verzorger. Samen met baas en vriend Flip ston ie dan an e kant met een emmer water en een spons.

 

Ook bij de vv Harlingen was Kees een onmisbaar figuur. Hij was het die met zijn dochter Miep het Kaboutervoetbal opzette. En velen die daar trainden hebben er nog steeds goeie herinneringen aan. Nico Beuker benoemde Kees later als materiaal man bij het eerste van vv Harlingen en Kees ontbrak nooit. Later ging Kees dezelfde functie bekleden bij de veteranen. Ook bij de fusie club Harlingen was Kees nog steeds vrijwilliger. Afgelopen zomer was Kees al wat ziek, maar hij kwam wel naar de Voorstraat om bij het Horecakaatsen de buitenlijn in de gaten te houden, steevast bij perk 1. En hij was er al vroeg bij, want ook de lijnen trok hij mee, samen met Age Tichelaar, Bertus Nieuwenburg en Hilbrand Pollema. Voor de organisatoren was het daarom 's morgens heel vroeg al een feestje met Kees en zijn makkers. En aan de lijn was Kees onverbiddelijk, buuten was buuten en zitte was zitte en verder gien gelul.

 

Als stuurman bij het roeien in de haven tijdens de Visserijdagen was hij een echte leider die luid en duidelijk, haal op gelijk brulde, staande met het roer in hand. In de boot roeiende Sip Luxwolda, Robbie Postma, Leendert Buis, Wiebe van Dijk en Kees an ut roer. Dat was een gezellig stel, ze lagen de boot wel us an bij restaurant Neptunus en toen Kees 'n keer naar buuten keek was de boot losslagen en dreef richting havenmond... Kees regelde meteen een andere boot en bracht hun sloep weer netjes terug.

 

En dan was Kees oek nog vaak an ut onkruud skrabben, tussen de stienen vut. Ut radiootsje, sien stoelsje en een fles water met, 's morgens vroeg had ie dan de halve buurt al wakker van sien geskrab. Zijn laatste jaren bracht Kees door in de Spyker en ook daar deed hij menig karweitje voor de inwoners of hij organiseerde wat. Wat was hij trots toen er een laantje naar hem werd vernoemd bij de Spyker, hij glom erover. Kees werd minder, maar ondanks dat bleef hij doorvechten. Kees gaf niet snel op. Tegen deze ziekte is echter niet te vechten en ook Kees redde dat niet. En zo verloor Harlingen weer een markante man die een hele hoop goeds gedaan heeft in zijn leven, voor de Harlingers. De wast een fijne vent Kees, en ze as wij wel zegge, 'hij was se goed as bôle', we salle die niet vergete seun.

 

Rust zacht Kees.  

 

Algemeen

Meer nieuws

Doe je mee?

08-01-2020

HARLINGEN - Op zaterdag 1 februari gaat de voorjaarscompetitie weer van start voor de teams van JO12, JO11, JO10, JO9 en JO8.

Zaterdag Wintertoernooi Zeerobben

08-01-2020

HARLINGEN - In samenwerking met de Businessclub organiseert de Jeugdafdeling van Zeerobben zaterdag a.s. (11 januari) voor de derde keer het Zeerobben Jeugd Wintertoernooi.

Ondernemer Arturo La Serpe ziet meer heil in preventie dan controle op alcohol

08-01-2020

HARLINGEN - Burgemeester Roel Sluiter gaf maandag in zijn Nieuwjaarstoespraak aan de verkoop en het schenken van drank aan jongeren onder de 18 aan te willen pakken.

Reacties

Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Greenart Production Greenart Production Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Broodje Nuchter Broodje Nuchter Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus