Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In memoriam Joop van der Ven

17-02-2022

HARLINGEN - Joop is d’er niet meer….

In memoriam Joop van der Ven Jopie 2e van links vv Harlingen kampioen 3e klas

Wie kan Joop (Jopie) niet. Hij kwam naar Harlingen met Pa, Ma en broerke Freddie. Joop werd ambtenaar toen hij kwam te werken bij de gemeente Harlingen. Toen suikerfabriek Frisia (ut Suutsjefabriek) un sterke man nodig had en zijn verkering Annie daar werkte ging Joop daar aan de slag als econoom. Joop trouwde met Annie en ze kregen 2 kinderen Albert en Dikkie en 3 kleinkinderen.

 

Pa en Ma van der Ven waren de kasteleins in café, hotel, restaurant de Beurs op de Noorderhaven. Toen op een gegeven moment Pa van der Ven kwam te overlijden deed Ma van der Ven de zaak over aan Joop. Joop en Annie beheerden de zaak samen met de obers Age Zijlstra en later kwam daar broer Freddie van der Ven nog bij. Wat was ut daar altied gezellig! Jopie, altied keurig in ut pak had daar de leiding en daar was ie goed in.

 

De man was oek erg muzikaal, want op die avonden kroop'ie zelf achter de piano en speulde dan samen met Rein Andela, Siepie Roukema, Ko Bonnema, Germ Kuipers en noem maar op. Wat waren de mosselavonden oek fantastisch met Kees de Rooy en Kees Schot in de keuken. En met de snertavonden van Sip Luxwolda zat de Beurs tot anne hasses toe vol. Ut was su gezellig met 'n goeie portier, skoonpa Grobbe, bij de deur.

 

Jopie voetbalde oek. Hij begon bij HZC, maar ging later over naar de vv Harlingen waar hij in ut eerste speulde op ut middenveld. Hij was su vuul as een barg en samen met sien broer Freddie wudden ze de hakketrappers noemt. Jopie was een man die altied sien woord hield, dat gebeurde oek toen ze een afspraak maakt hadden bij de vv Harlingen. Die afspraak wudde deur een aantal niet naleeft maar wel deur Jopie, Simon van Dijk, Henk Bierma en Japie vd Veen. Zij belanden dan oek bij Zeerobben waar ze leuk speult hewwe, maar in sien hart bleef Jopie een echte vv Harlingen man. Oek inne zaal dee Jopie wel met, maar vanaf ut begin was ie daar eigenlijk een teugenstander van, suutsjevoetbal is dat, sei die dan. Toch was het Jopie die samen met Johan Schikker ut grote Havenstad Zaalvoetbaltoernooi organiseerde.

 

Jopie gehurkt in de midden bij de Horecaploeg. 

 

Jopie het oek 13 jaar een uitstekende voorzitter van de vv Harlingen weest, later nam Johan Schikker dat over. Samen met Sije Boonstra het'ie oek nog een orkestje vormt met Wiebe van Dijk, Theun Langerak en Joke de Boer. Maar toen ze op sun Henry Dunant boot speulden en hij na twee setsjes riep om de zangers Theun en Wiebe, waren die al onderweg naar huus. En daar kon Jopie niet goed over, want qua muziek was-ie oek verskrikkelijk serieus. Hij was gek op die twee, maar ging niet meer met se in een band.

 

Eigenlijk kan je wel een heel boek over Jopie skrieve, hij het een hele hoop goeie dingen voor en met Harlingen deen. Zelfs toen-ie in Harlinga belandde organiseerde hij dingen voor de meesen daar. As ik later bij um kwam dan had-ie soms de smoor in, ik vergeet alles se gauw je, sei die dan. Dat vond-ie erg want Jopie was altied heer en wuu je altied netjes te woord staan. Na een incident in’e Batting, waar hij deur een bewoaner ten val is bracht, is Joop overleden.

 

Beste Joop (Jopie) wij salle die erg misse, rust in vrede seun.


 

Algemeen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Lichtschip start weer op!

17-02-2022

HARLINGEN - Aan boord van het opvallende rode radiolichtschip Jenni Baynton, dat een vaste ligplaats heeft aan de Zuiderpiersteiger in Harlingen, zijn gedurende de coronaperiode de werkzaamheden zo goed en zo kwaad als dat ging doorgegaan.

De senioren van fc Harlingen

17-02-2022

HARLINGEN - De thuiswedstrijd van Vrouwen 1 werd door tegenstander Scharnegoutum afgelast.

Samen met Wiebe op pad: De walrus terug? In een zeezwembad? (video)

17-02-2022

HARLINGEN - Op sien rondsje deur de stad ziet Wiebe in de Willemshaven de voorzitter van de PvdA, Willem de Graaf, staan.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats