De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In Memoriam Joke de Boer

08-07-2021

HARLINGEN - Joke de Boer is niet meer, Joke had al een tijdje een vreemde ongeneselijk ziekte waar ze uiteindelijk ook aan is overleden.

In Memoriam Joke de Boer Joke de Boer

Joke was een dochter van de zingende huusvrouw Jikkie de Boer en haar vader was Siepie de Boer. Ze was een en al muziek en dat begon al op haar 7e verjaardag toen ze duetten zong met moeke Jikkie die hen dan begeleidde op de gitaar. De twee traden o.a. op voor de vrouwenbond en ze deed ook musicals en kinderoperettes. Joke kon niet zonder muziek, maar toneelspelen was ze ook goed in. Ze speelde ook veel rollen in de Fryske Kriite met Piet en Tine Hooisma. Dat vond ze geweldig en het Fries kwam haar later goed van pas toen ze met Teake vd Meer in de “Lachcaroussel” langs praktisch alle Friese, vele Hollandse dorpen en steden trok. Ze speelde sketches met Teake en zong met George Huisman als het duo Twice. Met dat duo belanden ze zelfs in Duitsland en Canada.

 

Ook bij de Harlinger Avonden was Joke een graag geziene gast, waar ze humoristisch stukje speelde met o.a. Wiebe van Dijk en de man achter de coulissen Klaas Bijlsma. Als Wiebe weer een eigen tekst op zei, dan haakte Joke daar gemakkelijk op in. Ze was tenslotte een echte Harlinger.

 

Ook met het koor de Harlinger Huusvrouwen heeft Joke volgens haar zelf fijne en vooral humoristische tijden meegemaakt. Zo belande ze met Gerrie Dijkstra, de accordeoniste, na een optreden in Paradiso te Amsterdam in Hotel American. Nog helemaal opgesminkt als koorlid, dus met zwarte tanden en grote skolken voor. Die lui wouden ons ur wel uitkieken, vertelde Joke twee dagen voor haar overlijden. Ze vertelde verder en zei; "Toen we opnames maakten voor de Harlinger CD was dat een serieuze zaak, maar dat wudde teniet deen toen ur tiedens die opname iemand (Wiebe) tussen mien benen deur kroop om een foto te maken. Nou dan is ut serieuze dur wel wat af dat kan ik die wel vertelle, maar lieve mesen wat hadden we een lol". Joke had ook nog een wens, ze wilde graag dat de mensen wat meer over haar vrij onbekende ziekte kwamen te weten. Het “Erdheim Chester Disease”, laat de mesen dat maar us opzoeken gaan, vroeg Joke. Ik kan utzelf moeilijk uutlegge.

 

Joke leefde al 19 jaar samen met Henk van Slooten, we hewwe ut samen goed had, zei Joke nog. Ze had nog een goed contact met haar ex man Jeep vd Schoot waar ze samen 2 kinderen mee kreeg, Eric en Sybren. Daarna kwamen nog haar 2 oogappeltsjes Odin en Sybren, dat waren haar kleinkinderen en daar was ze trots op.

 

Veertien dagen terug nam Joke nog een CD’tje samen met Wiebe op en mede op verzoek van haar partner Henk. Het nummer is “The Sentimentel Journey”, maar na die opnames, bij Teatse Vogelaar, ging Joke snel achteruit. Maandag op dinsdagnacht is Joke vredig ingeslapen en wij zullen Joke allemaal heel erg missen.

 

Rust in vrede pop.

Algemeen Muziek

Meer nieuws

Samen voor meer biodiversiteit

08-07-2021

HARLINGEN - Gemeente Harlingen wil, samen met inwoners, de biodiversiteit in haar gemeente vergroten.

Wil je een keer kennismaken met padel?

08-07-2021

HARLINGEN - Padel is de snelst groeiende racketsport op dit moment en vanaf deze zomer bij TV Ready te beoefenen!

Vierde ronde Copini 60+ kaatsen

08-07-2021

HARLINGEN - Er waren maar liefst weer 6 parturen bij het Copini 60+ kaatsen op het fraaie kv Eendracht kaatsveld.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber
Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis