HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In Memoriam Joke de Boer

08-07-2021

HARLINGEN - Joke de Boer is niet meer, Joke had al een tijdje een vreemde ongeneselijk ziekte waar ze uiteindelijk ook aan is overleden.

In Memoriam Joke de Boer Joke de Boer

Joke was een dochter van de zingende huusvrouw Jikkie de Boer en haar vader was Siepie de Boer. Ze was een en al muziek en dat begon al op haar 7e verjaardag toen ze duetten zong met moeke Jikkie die hen dan begeleidde op de gitaar. De twee traden o.a. op voor de vrouwenbond en ze deed ook musicals en kinderoperettes. Joke kon niet zonder muziek, maar toneelspelen was ze ook goed in. Ze speelde ook veel rollen in de Fryske Kriite met Piet en Tine Hooisma. Dat vond ze geweldig en het Fries kwam haar later goed van pas toen ze met Teake vd Meer in de “Lachcaroussel” langs praktisch alle Friese, vele Hollandse dorpen en steden trok. Ze speelde sketches met Teake en zong met George Huisman als het duo Twice. Met dat duo belanden ze zelfs in Duitsland en Canada.

 

Ook bij de Harlinger Avonden was Joke een graag geziene gast, waar ze humoristisch stukje speelde met o.a. Wiebe van Dijk en de man achter de coulissen Klaas Bijlsma. Als Wiebe weer een eigen tekst op zei, dan haakte Joke daar gemakkelijk op in. Ze was tenslotte een echte Harlinger.

 

Ook met het koor de Harlinger Huusvrouwen heeft Joke volgens haar zelf fijne en vooral humoristische tijden meegemaakt. Zo belande ze met Gerrie Dijkstra, de accordeoniste, na een optreden in Paradiso te Amsterdam in Hotel American. Nog helemaal opgesminkt als koorlid, dus met zwarte tanden en grote skolken voor. Die lui wouden ons ur wel uitkieken, vertelde Joke twee dagen voor haar overlijden. Ze vertelde verder en zei; "Toen we opnames maakten voor de Harlinger CD was dat een serieuze zaak, maar dat wudde teniet deen toen ur tiedens die opname iemand (Wiebe) tussen mien benen deur kroop om een foto te maken. Nou dan is ut serieuze dur wel wat af dat kan ik die wel vertelle, maar lieve mesen wat hadden we een lol". Joke had ook nog een wens, ze wilde graag dat de mensen wat meer over haar vrij onbekende ziekte kwamen te weten. Het “Erdheim Chester Disease”, laat de mesen dat maar us opzoeken gaan, vroeg Joke. Ik kan utzelf moeilijk uutlegge.

 

Joke leefde al 19 jaar samen met Henk van Slooten, we hewwe ut samen goed had, zei Joke nog. Ze had nog een goed contact met haar ex man Jeep vd Schoot waar ze samen 2 kinderen mee kreeg, Eric en Sybren. Daarna kwamen nog haar 2 oogappeltsjes Odin en Sybren, dat waren haar kleinkinderen en daar was ze trots op.

 

Veertien dagen terug nam Joke nog een CD’tje samen met Wiebe op en mede op verzoek van haar partner Henk. Het nummer is “The Sentimentel Journey”, maar na die opnames, bij Teatse Vogelaar, ging Joke snel achteruit. Maandag op dinsdagnacht is Joke vredig ingeslapen en wij zullen Joke allemaal heel erg missen.

 

Rust in vrede pop.

Algemeen Muziek

Meer nieuws

Samen voor meer biodiversiteit

08-07-2021

HARLINGEN - Gemeente Harlingen wil, samen met inwoners, de biodiversiteit in haar gemeente vergroten.

Wil je een keer kennismaken met padel?

08-07-2021

HARLINGEN - Padel is de snelst groeiende racketsport op dit moment en vanaf deze zomer bij TV Ready te beoefenen!

Vierde ronde Copini 60+ kaatsen

08-07-2021

HARLINGEN - Er waren maar liefst weer 6 parturen bij het Copini 60+ kaatsen op het fraaie kv Eendracht kaatsveld.

Reacties