Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Pilot Harlingen

Pilot Harlingen

Bijblijven over de zoutwinning bij Harlingen? Bezoek Pilot Harlingen en abonneer je op de nieuwsbrief!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Ga jij de uitdaging aan? Bij PLUS Lunenborg spaar je de Domino Challengers van zondag 22 mei t/m zaterdag 2 juli 2022.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In memoriam Jan Meester

24-03-2022

HARLINGEN - We hadden hem al een poos niet meer gezien, vrolijk door de stad fietsend met zijn kwajongens uitdrukking, pretoogjes en gulle lach...

In memoriam Jan Meester Foto - Jan Gauke Meester in een kerkbank in de kerk van Kimswerd. Stadsgids excursie in 2014

Humor, betrokken, belangstellend maar ook scherp. Ingetogen religieus binnen de doopsgezinde gemeente en altijd geinteresseerd in de mede mens. Partner van Trienke Banga vader en schoonvader van drie kinderen en opa van zeven kleinkinderen.

 

Maatschappelijk zeer betrokken, onder andere actief binnen de Vrienden van het Hannemahuis. Politiek actief via de VVD en hij kon mooie analyses van de gemeente bestuurders op het kleed leggen, veelal met een kwinkslag maar soms ook met een vernietigend oordeel. Hij was betrokken bij de hout import en werkzaam bij Hubert Jansz, sprak een aantal Scandinavische talen en natuurlijk het fraaie ‘Harlingers’ en dat kwam goed uit bij zijn lidmaatschap van het Stadsgidsenteam.

 

Zijn meiske, zoals hij zijn partner Trienke vaak noemde, was samen met Gerry Kuiper, Mieke Souverein en nog enkele dames grondlegger van het Hostessteam dat in 1984 ‘Harlinger Om Utens’ in de stad rondleiden. Harlingen vierde in dat jaar 750 jaar Stadsrechten. Vanuit dat Hostessteam ontstond het huidige Stadsgidsenteam en daar maakte Jan Meester deel van uit. Een voorbeeld van zijn humor ligt ook binnen het wandel gebeuren, want van hem komt de uitleg over de datum 1234 het jaartal toen Harlingen in het bezit kwam van Stadsrechten.

 

Meester: “Het is niet helemaal dudelijk of dat jaartal wel klopt qua stadsrechten. Maar ze salle wel dacht hewwe laten we dat maar an nimme want dat kanne die Harlingers makkelijker onthouwe: namelijk één, twee, drie, vier! (1234)

 

Naast die humor was de kennis van de stad én haar inwoners natuurlijk volop aanwezig en de gasten moeten zich onder zijn leiding best hebben vermaakt met de verhalen, de uitleg, de geschiedenis en dat binnen het decor van de prachtige gevels, stratenpatroon, singels en havens. Jan moest noodgedwongen stoppen met het rondleiden van gasten door zijn Harlingen vanwege zijn afnemende gezondheid. Dat moet hem wel pijn hebben gedaan. Een markante persoonlijkheid die weliswaar in Ferwert geboren is maar een échte ouwe seun werd, is er niet meer. Harlingen zal hem gaan missen maar de warme herinneringen aan de blijmoedige Jan Gauke Meester zal blijven.

                                                                                                         

Joop van der Heide

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Parkeren en verkeerszaken rondom afscheidsbijeenkomst Piet Paulusma

24-03-2022

HARLINGEN - Op vrijdag 25 maart kan iedereen die dat wil afscheid nemen van Piet Paulusma.

HMHC nieuws

24-03-2022

HARLINGEN - Met deze keer HMHC Jong Dames en het programma.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje