Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In memoriam Jan Meester

24-03-2022

HARLINGEN - We hadden hem al een poos niet meer gezien, vrolijk door de stad fietsend met zijn kwajongens uitdrukking, pretoogjes en gulle lach...

In memoriam Jan Meester Foto - Jan Gauke Meester in een kerkbank in de kerk van Kimswerd. Stadsgids excursie in 2014

Humor, betrokken, belangstellend maar ook scherp. Ingetogen religieus binnen de doopsgezinde gemeente en altijd geinteresseerd in de mede mens. Partner van Trienke Banga vader en schoonvader van drie kinderen en opa van zeven kleinkinderen.

 

Maatschappelijk zeer betrokken, onder andere actief binnen de Vrienden van het Hannemahuis. Politiek actief via de VVD en hij kon mooie analyses van de gemeente bestuurders op het kleed leggen, veelal met een kwinkslag maar soms ook met een vernietigend oordeel. Hij was betrokken bij de hout import en werkzaam bij Hubert Jansz, sprak een aantal Scandinavische talen en natuurlijk het fraaie ‘Harlingers’ en dat kwam goed uit bij zijn lidmaatschap van het Stadsgidsenteam.

 

Zijn meiske, zoals hij zijn partner Trienke vaak noemde, was samen met Gerry Kuiper, Mieke Souverein en nog enkele dames grondlegger van het Hostessteam dat in 1984 ‘Harlinger Om Utens’ in de stad rondleiden. Harlingen vierde in dat jaar 750 jaar Stadsrechten. Vanuit dat Hostessteam ontstond het huidige Stadsgidsenteam en daar maakte Jan Meester deel van uit. Een voorbeeld van zijn humor ligt ook binnen het wandel gebeuren, want van hem komt de uitleg over de datum 1234 het jaartal toen Harlingen in het bezit kwam van Stadsrechten.

 

Meester: “Het is niet helemaal dudelijk of dat jaartal wel klopt qua stadsrechten. Maar ze salle wel dacht hewwe laten we dat maar an nimme want dat kanne die Harlingers makkelijker onthouwe: namelijk één, twee, drie, vier! (1234)

 

Naast die humor was de kennis van de stad én haar inwoners natuurlijk volop aanwezig en de gasten moeten zich onder zijn leiding best hebben vermaakt met de verhalen, de uitleg, de geschiedenis en dat binnen het decor van de prachtige gevels, stratenpatroon, singels en havens. Jan moest noodgedwongen stoppen met het rondleiden van gasten door zijn Harlingen vanwege zijn afnemende gezondheid. Dat moet hem wel pijn hebben gedaan. Een markante persoonlijkheid die weliswaar in Ferwert geboren is maar een échte ouwe seun werd, is er niet meer. Harlingen zal hem gaan missen maar de warme herinneringen aan de blijmoedige Jan Gauke Meester zal blijven.

                                                                                                         

Joop van der Heide

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Parkeren en verkeerszaken rondom afscheidsbijeenkomst Piet Paulusma

24-03-2022

HARLINGEN - Op vrijdag 25 maart kan iedereen die dat wil afscheid nemen van Piet Paulusma.

HMHC nieuws

24-03-2022

HARLINGEN - Met deze keer HMHC Jong Dames en het programma.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus