Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In memoriam Jan Helvrich

27-03-2020

HARLINGEN - Maandag 23 maart is zeer onverwacht op 62 jarige leeftijd Jan Helvrich overleden.

Bij velen in Harlingen bekend en vooral in de voetbal wereld. Hij is de vader van drie zonen en een dochter en opa van vier kleinkinderen.

 

Jan begon zijn voetbal loopbaan bij de v.v. Harlingen als trainer en leider van een jeugd team en was later jarenlang leider van het tweede elftal van die vereniging. Op een bepaald moment stapte hij over naar de R.K.V.V. Robur. Ook daar werd hij leider/trainer van de jeugd en senioren. Hij deed dat op zo’n manier dat het opviel en Jan werd al gauw opgenomen in het jeugdbestuur en werd daar de drijvende kracht.

 

Jan was iemand die vooral het werk achter de schermen deed, hoefde niet zo nodig op de voorgrond. Hij was altijd bezig met de club, niet alleen op voetbalgebied. Als afgevaardigde van de jeugd kwam hij terecht in het hoofdbestuur, kwam daar niet alleen op voor de jeugd, maar de hele vereniging ging hem aan het hart. Later werd hij wedstrijdsecretaris van de vereniging en binnen de KNVB is hij geen onbekende. Als er wat was, werd er gebeld en ook het verzetten of afgelasten van wedstrijden werd door hem adequaat geregeld. Jan nam veel taken op zich, misschien soms wel wat teveel.

 

Jan was de trotse vader van vier kinderen, maar eigenlijk waren het er vijf want dat vijfde kind was het grote Jeugdtoernooi. Klein begonnen, groeide dit later uit tot een toernooi, bekend tot buiten Friesland en zelfs in het buitenland. Trots vertelde hij aan iedereen die het wilde horen hoeveel teams er kwamen en waar vandaan. Alle aanmeldingen verliepen toen telefonisch en via brieven. Later was hij binnen de vereniging de eerste die goed met de computer overweg kon en wist hij het niet, dan schoot zoon Mark hem te hulp. Trots was Jan ook als op vrijdagmiddag van het jeugdtoernooi de Duitse teams uit Jever zich meldden. Rondom het veld werden tenten neergezet, ze bleven het gehele weekend. Later in het seizoen gingen teams van Robur op bezoek in Jever. Tijdens het Robur weekend verzorgde Jan op de zondag het kaatsen, zijn tweede grote liefde, voor de jeugd.

 

Jan één van de eersten die nadacht over samenwerking met de v.v. Harlingen en dan vooral met de jeugdteams van elkaar en dat gebeurde ook. Een beetje de voorloper van de latere fusie.

 

Ook binnen de huidige club fc Harlingen vervulde hij diverse functies: materiaalman, had de zorg over de kledinglijn, wedstrijdsecretaris en de laatste paar jaar als secretaris van de vereniging.

 

Met zijn heengaan laat hij een grote leegte achter, niet alleen in zijn gezin, maar ook binnen onze vereniging. We zijn hem veel dank verschuldigd. Helaas kunnen we hem met zijn allen, door het corona virus, niet het afscheid geven wat hij verdient. Misschien op een later moment. We zullen hem blijven herinneren als een clubman in hart en nieren, altijd bereid wat te doen, zichzelf soms wel te veel wegcijferend.

 

Jan bedankt voor alles.

Rust in vrede.

H.M.

Algemeen Sport & Recreatie

Meer nieuws

In Memoriam Liesbeth List bij Omroep RSH

27-03-2020

HARLINGEN - Omroep RSH zal in verband met het overlijden van Liesbeth List, een herhaling uitzenden van het programma "Het Portret".

Brief wethouder Paul Schoute

27-03-2020

HARLINGEN - Brief van wethouder Paul Schoute aan inwoners, ondernemers, bestuurders van Harlingen.

Het Alternatief 60: Viva la Vida Vanavond weer het Alternatief in deze bange dagen

27-03-2020

HARLINGEN - We worden dagelijks op de hoogte gehouden van het aantal besmettingen, het aantal doden, het aantal bedden op de IC en de stand van zaken in de rest van de wereld.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Greenart Production Greenart Production Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Fotografie Dorus Fotografie Dorus