Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In Memoriam Bruno Scheffer

09-06-2021

HARLINGEN - Het was toch even schrikken toen we het bericht kregen dat Bruno Scheffer was overleden.

In Memoriam Bruno Scheffer 1964

Niet zo lang terug kwam ik hem nog regelmatig tegen in een of andere supermarkt waar hij dan boodschappen deed in zijn invalidekar. En daar was hij in beland na een ongeval op zijn werk. Altijd nam Bruno even de tijd om wat bij te kletsen over het heden en verleden. Bruno was niet een man die graag op de voorgrond trad, het liefst bleef hij uit de schijnwerpers. Maar toch kwam hij daar vroeger regelmatig in te staan. Want Bruno was een geweldige sportman zowel bij het voetballen alsook bij het Lanenkaatsen.

 

Twee keer op rij won hij het Lanenkaatsen en hij werd beide keren koning. Zijn sterke punt was vanuit de achterin plaats de bal met een stuit einden weg te slaan. Het jaar na de 2 eerste prijzen verloor hij in de finale en daarna is hij niet vaak meer op de Lanen gezien. Als ik hem dan vroeg, waarom deest niet meer met, was zijn antwoord, ik had ur gien nogt meer an.

 

En ook bij het voetballen was Bruno een topper hij speelde in een ijzersterk team van de v.v. Harlingen met o.a. Sjonnie Ligthart, Jopie (de Barg) de Vries, Rinnie Hoekstra en nog een paar kanjers. Maar ook met voetballen stopte Bruno op een gegeven moment en ook dat was jammer.

 

Zoals Wiebe al aangaf was Bruno ook succesvol de Lanen. We hebben weinig gegevens uit deze tijd, maar we weten in ieder geval dat hij 3 keer op rij in de finale stond tussen 1963 en 1965. In 1963 kaatste Bruno met Klaas van der Veen en A. Alberda. Ze wonnen het dit jaar in groep 2 van Karst van der Heide, Piet Zuiderhof en Simon van Dijk. Bruno was in vorm en werd tot koning uitgeroepen.

 

Een jaar later opnieuw succes samen met zijn maten H. Hooghiemstra en Wybo Dijkstra. Dit keer ging het partuur van Eelke Ligthart, F. van der Meij en A. Knol aan de zegekar. Bruno werd voor het tweede jaar op rij tot koning uitgeroepen van de lanen. Het succes kende nog geen einde want in 1965 was het al weer raak. Bruno rijkte met zijn maten Douwe Broersma en Johny Ligthart opnieuw tot de finale. Deze keer was het uiteindelijk een tweede plaats waar Bruno genoegen mee moest nemen. In de finale verloren ze van Willem Busman, Wiebe van Dijk en Frans Helfrich.

 

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe met het verlies van Bruno Scheffer!

 

Wiebe en Niels

 

Algemeen

Meer nieuws

Regiocup van start, de velden bij fc Harlingen kleuren weer blauw!

09-06-2021

HARLINGEN - Lang werd er over gespeculeerd maar ein-de-lijk werden die langverwachte versoepelingen voor de jeugdsporters gegeven.

Razende Roeland ontmoet Hardland!

09-06-2021

HARLINGEN - Donderdag avond 21.00 uur en de metal vitamine staan klaar!

Nieuwbouw 92 woningen voor De Bouwvereniging in Harlingen van start

09-06-2021

HARLINGEN - De bouw van de derde fase van Plan Zuid in Harlingen startte dinsdag 8 juni officieel.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis