De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In Memoriam Bruno Scheffer

09-06-2021

HARLINGEN - Het was toch even schrikken toen we het bericht kregen dat Bruno Scheffer was overleden.

In Memoriam Bruno Scheffer 1964

Niet zo lang terug kwam ik hem nog regelmatig tegen in een of andere supermarkt waar hij dan boodschappen deed in zijn invalidekar. En daar was hij in beland na een ongeval op zijn werk. Altijd nam Bruno even de tijd om wat bij te kletsen over het heden en verleden. Bruno was niet een man die graag op de voorgrond trad, het liefst bleef hij uit de schijnwerpers. Maar toch kwam hij daar vroeger regelmatig in te staan. Want Bruno was een geweldige sportman zowel bij het voetballen alsook bij het Lanenkaatsen.

 

Twee keer op rij won hij het Lanenkaatsen en hij werd beide keren koning. Zijn sterke punt was vanuit de achterin plaats de bal met een stuit einden weg te slaan. Het jaar na de 2 eerste prijzen verloor hij in de finale en daarna is hij niet vaak meer op de Lanen gezien. Als ik hem dan vroeg, waarom deest niet meer met, was zijn antwoord, ik had ur gien nogt meer an.

 

En ook bij het voetballen was Bruno een topper hij speelde in een ijzersterk team van de v.v. Harlingen met o.a. Sjonnie Ligthart, Jopie (de Barg) de Vries, Rinnie Hoekstra en nog een paar kanjers. Maar ook met voetballen stopte Bruno op een gegeven moment en ook dat was jammer.

 

Zoals Wiebe al aangaf was Bruno ook succesvol de Lanen. We hebben weinig gegevens uit deze tijd, maar we weten in ieder geval dat hij 3 keer op rij in de finale stond tussen 1963 en 1965. In 1963 kaatste Bruno met Klaas van der Veen en A. Alberda. Ze wonnen het dit jaar in groep 2 van Karst van der Heide, Piet Zuiderhof en Simon van Dijk. Bruno was in vorm en werd tot koning uitgeroepen.

 

Een jaar later opnieuw succes samen met zijn maten H. Hooghiemstra en Wybo Dijkstra. Dit keer ging het partuur van Eelke Ligthart, F. van der Meij en A. Knol aan de zegekar. Bruno werd voor het tweede jaar op rij tot koning uitgeroepen van de lanen. Het succes kende nog geen einde want in 1965 was het al weer raak. Bruno rijkte met zijn maten Douwe Broersma en Johny Ligthart opnieuw tot de finale. Deze keer was het uiteindelijk een tweede plaats waar Bruno genoegen mee moest nemen. In de finale verloren ze van Willem Busman, Wiebe van Dijk en Frans Helfrich.

 

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe met het verlies van Bruno Scheffer!

 

Wiebe en Niels

 

Algemeen

Meer nieuws

Regiocup van start, de velden bij fc Harlingen kleuren weer blauw!

09-06-2021

HARLINGEN - Lang werd er over gespeculeerd maar ein-de-lijk werden die langverwachte versoepelingen voor de jeugdsporters gegeven.

Razende Roeland ontmoet Hardland!

09-06-2021

HARLINGEN - Donderdag avond 21.00 uur en de metal vitamine staan klaar!

Nieuwbouw 92 woningen voor De Bouwvereniging in Harlingen van start

09-06-2021

HARLINGEN - De bouw van de derde fase van Plan Zuid in Harlingen startte dinsdag 8 juni officieel.

Reacties

Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events