Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

In- en uitchecken met betaalpas in Arriva-bussen vanaf nu mogelijk in heel Fryslân

07-03-2023

FRYSLÂN - Busreizigers in Fryslân en op de Waddeneilanden kunnen behalve met hun OV-chipkaart vanaf vandaag ook in- en uitchecken in Arriva-bussen met een contactloze betaalpas of creditcard.

Milfred Hart, regiodirecteur van Arriva en Avine Fokkens-Kelder, gedeputeerde van de provincie Fryslân, lieten vanochtend zien hoe dat in zijn werk gaat. Reizen met de betaalpas in Arriva-treinen in Friesland en Groningen kan al sinds oktober vorig jaar.

 

Het betalen in het OV gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds slimmer en makkelijker. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink gefaseerd ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is een van die nieuwe betaalvormen. Eind maart/begin april is het in- en uitchecken in het OV met een contactloze betaalpas of creditcard naar verwachting mogelijk in heel Nederland.

 

"Deze techniek maakt het openbaar vervoer nog toegankelijker. De drempel om de bus of de trein in te stappen gaat omlaag, juist ook voor mensen die er niet iedere dag gebruik van maken. Dat maakt het een prachtige nieuwe stap", aldus gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

 

Milfred Hart, regiodirecteur van Arriva is blij met deze ontwikkeling in samenwerking met de OV-bedrijven en Translink: "Dat busreizigers in Fryslân en op de Waddeneilanden, nu net als de treinreizigers op de Noordelijke treinlijnen in Fryslân en Groningen, gebruik kunnen maken van OVpay verrijkt onze dienstverlening. Zo kan iedereen reizen op een manier die bij hem of haar past."

 

Reizen met een betaalpas werkt heel eenvoudig: precies hetzelfde als de OV-chipkaart

Een reiziger checkt in bij de kaartlezer met een contactloze betaalpas, plastic of op een mobiel, en start de busreis. Bij het verlaten van de bus checkt de reiziger uit met dezelfde betaalpas bij de kaartlezer. Het is belangrijk dat reizigers de betaalpas, creditcard of OV-chipkaart uit de portemonnee of pasjeshouder halen, zodat de gewenste pas wordt gebruikt. Een betaalpas/creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening.

 

Hoe betaalt de reiziger met OVpay?

OVpay werkt in de bussen van Arriva in Fryslân en op de Wadeneilanden met de volgende betaalpassen:

  • Een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, Knab, bunq, ING, Rabobank, RegioBank, of SNS;
  • Een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS);
  • Alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa;
  • Een smartphone die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards;
  • En natuurlijk met de bestaande OV-chipkaart en barcode.

 

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement

De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven; dat totaalbedrag is zichtbaar voor de reiziger op het betaaloverzicht van de betreffende bank of creditcardverstrekker. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in hun betaaloverzicht (herkenbaar via omschrijving NLOV) en in de OVpay-app als de reiziger daar een account aanmaakt. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

 

Alle bussen van Arriva in Fryslân en op de Waddeneilanden zijn voorzien van herkenbare logo’s en informatie, zodat de reizigers weten dat ze kunnen in- en uitchecken met de contactloze betaalpas of creditcard. Ook bij de Arriva OV Servicepunten, op stations, bij haltes en in de treinen op de Noordelijke Lijnen is informatie over OVpay te vinden.

 

  • Informatie voor reizigers over OVpay is te vinden op arriva.nl/ovpay.
  • Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is beschikbaar op: www.ovpay.nl

Algemeen Regio

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Aangepaste volgorde agenda raadscommissie 9 maart

07-03-2023

HARLINGEN - De onderwerpen ‘Tall Ships Races 2026’ en de ‘Ontwerp/aanschaf nieuwe ambtsketen burgemeester’ worden als eerste en niet als laatste behandeld.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

07-03-2023

HARLINGEN - Tijdens de voorjaarsvakantie waren er weinig competitiewedstrijden maar werd er wel doorgetraind en veel geoefend.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wellheat Shop Wellheat Shop Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful Wellheat Shop Wellheat Shop Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop TeamFRL TeamFRL Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns
CZVideoful CZVideoful Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wellheat Shop Wellheat Shop TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE