Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

In de kijker van GroenLinks: Wonen

26-01-2022

HARLINGEN - Gelukkig hebben de meeste van ons een dak boven hun hoofd.

In de kijker van GroenLinks: Wonen Zuiderhaven zuidzijde. Mooie invulling van een oud gebied: Houtschuren, Dukdalf en St. Jozef ziekenhuis… Goede mix van betaalbare huur en koop woningen.

Een groot of een klein dak, dat is niet zo heel erg belangrijk, hoewel? Het is al direct anders als het dak lekt of als de wind door de kieren giert of als het dak tijdelijk is, of er helemaal geen dak is, dat kan ook nog.

 

Het is moeilijk om een geschikt huis te vinden en geld speelt daarbij een belangrijke rol evenals de beschikbaarheid van huizen natuurlijk. Als je dak groot is en je woont alleen dan zou je misschien best wat kleiner willen maar je vindt geen geschikte woning. Als jong gezin wil je best wat groter, maar je vindt geen geschikte woning.

 

Zou je kunnen ruilen? Misschien is het tijd om ook in Harlingen meer aan alternatieve woonvormen te gaan denken, Tiny houses, een yurt of een woongroep. Van woongroepen zijn ook veel soorten te bedenken. Zou de gemeente daarvoor niet meer ruimte moeten geven? Wat meer durf moeten tonen? Zoals het nu gelopen is met bouw van de Tiny houses op het terrein van de “Diamant” is jammer. Het is te begrijpen dat mensen zich hebben teruggetrokken, want ga je zo'n investering doen als je er maar 10 jaar kunt wonen? 

 

Maar het is misschien wel een goed terrein om anders te kunnen wonen met de mogelijkheid om het gebouw te laten staan. Het voormalige schooltje hoort ook bijna tot een nieuwe generatie van oude-bouwvormen die we willen behouden. Het is ook heel geschikt voor een gezamenlijke woonvorm, misschien samen met Tiny houses of uitbreiding van het huidige gebouw zodat er nog meer mensen  kunnen wonen. De huidige bewoners hebben er al een mooi plan voor bedacht.

 

Wonen een onderwerp dat ons allemaal aangaat en waar ook niet zomaar een simpele oplossing voor te bedenken is. We blijven er creatief over nadenken en en zoeken naar oplossingen. Het blijft een noodzakelijk aandachtspunt waar GroenLinks zeker haar stem zal laten horen.

 

Antoinette Berkouwer                                           

Gemeenteraadsfractie GroenLinks Harlingen

 

 

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Senioren Zeerobben ook weer van start

26-01-2022

HARLINGEN - Voor het 1e en 2e elftal begint de competitie morgen nog niet.

Françoise Stoop, werken op jute

26-01-2022

HARLINGEN - Gemeentemuseum het Hannemahuis toont van 27 januari t/m 27 maart 2022 schilderijen op jute van Françoise Stoop.

De meiden van Zeerobben

26-01-2022

HARLINGEN - De vrouwen van Vrouwen 1 hebben eigenlijk weinig stil gezeten.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen