De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HSV Seagulls nieuws

01-07-2021

HARLINGEN - Zaterdag 26 juni was er weer een wedstrijd van de aspiranten van HSV Seagulls.

Deze keer een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen de Northern Stars. Bij deze wedstrijd was de scheidsrechter: A.T. Zijlstra uit Leeuwarden. Het was een spannende wedstrijd. In de eerste inning hadden de Seagulls helaas geen punten gescoord. De  tegenstander, Northern Stars, scoorden er 2.


In de 2de inning gingen de Seagulls heel goed van start en werden er 3 punten gescoord. Door: Bram Frölich, Queshan Juliana en Sven Postma. In dezelfde inning hield de pitcher van de Seagulls alles goed dicht. Er  werd geen punt gescoord door Northern Stars. Dus na de 2de inning stonden de Seagulls op voorsprong met 2-3.

In de 3de en laatste inning kwamen Northern Stars weer aan slag. Deze keer een stuk sterker dan in de vorige inning. Er werden 3 honkslagen  geslagen. Daarna kwam er een homerun van Northern Stars en kwamen er in 1x 4 punten binnen. Daarna haalden zij nog 4 punten binnen voordat er gewisseld moest worden. De Seagulls waren nog als laatst aan slag en wilden heel graag de de achterstand inhalen. Zij deden goed hun best en haalden er toen nog 3 punten binnen. Deze keer door: Hasse Halbesma, Jennifer Brandes en nogmaals door Bram Frölich.
De eindstand is geworden: 10-6

Dat was helaas niet voldoende voor een overwinning, maar voor de 2e wedstrijd dit seizoen heeft het hele team van HSV Seagulls goed gepresteerd!

En zoals bij elke wedstrijd hoort de “line-up”! Daarbij worden de tegenstanders, scheidsrechters, coaches en bedankt  voor de wedstrijd en natuurlijk ook het publiek voor de aanmoediging. En  wordt er afgesloten met een Yell!

 

Baseball5 is dé nieuwe spelvariant van Seagulls

Afgelopen woensdagavond werden er 14 cursisten opgeleid tot Baseball5 instructeur. Baseball5 is snel, makkelijk en erg leuk om te spelen. Het enige wat je nodig hebt is een rubberen bal maar een tennisbal voldoet ook!

Erik Eilering uit Emmen kon namens de bond van Honk en Softbal een volledig programma aanbieden. Na de introductie was het vooral praktijkgericht om het spel variant van Honkbal tot ons te nemen. 

Er word 5 tegen 5 gespeeld dus je hebt al snel een team. Er wordt gemixt gespeeld en iedereen kan instappen om het te leren. De bal word in het veld gebracht door een slag van de hand of vuist. De verdedigende partij kan de bal vangen, naar een honk gooien of een speler tikken met de bal om een speler uit te maken. Bij 3 uit is het wisselen en wordt de verdedigende partij de slagpartij en vice versa. Een punt scoren doe je door na een goed geslagen bal, snel naar de honken te gaan en uiteindelijk terug te komen op de thuisplaat. Het spel is afgelopen na 5 inningen. Het spel is snel en daardoor erg aantrekkelijk. Erik leerde ons de basisregels en leuke oefenvormen voor jong en oud. Een veld kan snel worden opgezet met krijt of hoeken van pionnen. Het enige wat je daarna nodig hebt is een bal en spelen maar…

Deze cursus werd gehouden op het kaatsveld van de KV Eendracht en we willen Douwe bedanken voor de koffie en de mogelijkheid om deze avond te organiseren. Ook een shoutout naar de Northern Stars Leeuwarden dat zij ook geïnteresseerd waren in de cursus en tot slot willen we Erik bedanken voor het geven van de cursus. Alle deelnemers hebben een certificaat ontvangen als Baseball5 Instructeur. 

In de toekomst willen we graag toernooien en clinics organiseren en dat is door deze avond weer een stapje dichterbij gekomen. 

 

 

Algemeen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Duurzaamheid op de agenda van de Gemeente Harlingen

01-07-2021

HARLINGEN - Gemeente Harlingen gaat aan de slag met een duurzaamheidsagenda.

Attenties uitgereikt bij Zeerobben

01-07-2021

HARLINGEN - Er is inmiddels een einde gekomen aan een gedenkwaardig seizoen.

Golfkampioenschap Harlingen Masters 2021

01-07-2021

HARLINGEN - Met een deelnamepotentie van meer dan 100 Harlinger Golfers is de Harlingen Masters uitgegroeid tot een groot evenement.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Omdraai De Omdraai The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Fotografie Dorus Fotografie Dorus