Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hosanna op zomercarnaval in Frankrijk

17-08-2019

HARLINGEN - In het Franse Fresnes-Sur-Escaut vond afgelopen donderdag het 73e zomercarnaval plaats en de showband en colorguards van Hosanna waren erbij.

Hosanna op zomercarnaval in Frankrijk Foto: Nelly Romar.

Terwijl een deel van de leden op vakantie was, verzamelde een ander deel om kwart over zes in de ochtend in het muziekgebouw om samen met een groep supporters onder leiding van buschauffeur en voorzitter Joop van der Heide richting het zuiden af te reizen. Bijna vierentwintig uur later parkeerde Van der Heide de bus om kwart voor vijf weer voor het muziekgebouw en was het Franse avontuur fini.   

 

Bij het vertrek uit Harlingen kwam het met bakken uit de hemel en het was absoluut geen gekleurde confetti. Halverwege België werd het warempel un peu droog en bij aankomst in het voormalig mijnstadje Fresnes-Sur-Escaut brak de zon door en dat creëerde eindelijk het sfeertje van een broeierig Braziliaans carnaval. Alle muziekgezelschappen, waaronder eentje uit Tsjechië met een opvallende majorettegroep, werden opgevangen in een sporthal, waar wegens instortingsgevaar niet al te hard tegen een bal kon worden getrapt. Afijn, daar weten ze in Alkmaar over mee te praten. Niet de enige ouwe meuk vandaag trouwens.

 

Om drie uur begon de optocht met loopgroepen, praalwagens en gevarieerde muziekgroepen: van malletband, fanfare tot drum- en pipeband. Hosanna liep als tweede in de stoet achter een historische bierwagen die voortgetrokken werd door, net als het bier, flink schuimbekkende paarden. Het complete gebeuren was goed georganiseerd, alleen de optocht zelf ging met de Franse slag. Lopen, stilstaan, lopen, stilstaan, enz. In combinatie met de warmte kwam de vermoeidheid al snel de hoek om, al waren het gelukkig niet de temperaturen van meer dan dertig graden bij het optreden in Anjum vlak voor de zomervakantie. De reden van het oponthoud was het met regelmaat uitdelen van bier aan de toeschouwers. Mooi uitzicht, maar als je erachter loopt te spelen is het net een fata morgana in de woestijn. Overigens voorzag de begeleiding van Hosanna de leden onderweg van voldoende water en dus kwam alles goed. Halverwege en aan het einde van de optocht was er een plein, waarop alle muziekgroepen aan het publiek een show lieten zien.

 

Tegen zessen was Hosanna klaar. Gewapend met consumptiebonnen van de organisatie trokken de leden het gezellige en drukke feestgedruis in en de kermis en braderie op. Over bewapening gesproken; er liepen veel zwaarbewapende militairen en politiemensen rond. Helaas tegenwoordig de normaalste zaak bij evenementen. Comme il faut de verplichte rustpauze van de chauffeur werd pas tien uur de terugreis ingezet. Rond een uur of één ging de Machap in Breda er nog prima in en werd het vervolgens steeds stiller in de bus en op de wegen. Het was een leuke dag geweest, waaraan de vereniging bovendien nog een centje overhield en er binnenkort een offerte in de mailbox ligt voor een optreden in midden Frankrijk. Er werden dus ook nog even ter plekke zakengedaan.

Meer nieuws

Stadsschouw Oud Harlingen

17-08-2019

HARLINGEN - Het bestuur van Vereniging Oud Harlingen heeft vandaag zijn jaarlijkse stadsschouw gehouden.

Binnenkort start het nieuwe seizoen CTJH in de Lichtboei

17-08-2019

HARLINGEN - Op 23 september a.s. komen de leden van het leerorkest Roaring Twenties Experience in Café De Lichtboei aan de Rommelhaven 22 bij elkaar.

Herdenking omgekomen Harlinger vissers op 27 augustus

17-08-2019

HARLINGEN - Aan de vooravond van de 60e Visserijdagen – op dinsdagavond 27 augustus – herdenken de Vissersvereniging Ons Belang, de bestuursleden van de Stichting Visserijdagen Harlingen en andere belangstellenden de omgekomen vissers.

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Broodje Nuchter Broodje Nuchter HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20
BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12