Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hosanna bracht muziek- en dansfeest

23-05-2022

HARLINGEN - Slagwerkspektakel, trommelscheetjes, opgooiende vlaggen, een losse sfeer, interactie met publiek en een volle tribune afgelopen zaterdagavond in de Waddenhal.

Hosanna bracht muziek- en dansfeest Foto's: Edith Kreike-Norg.

Een mooie samenvatting van een prachtig muziek- en dansfeest door Hosanna. En bovendien een verrassing voor de jubilerende René en Hans Attema. Hosanna is terug, en hoe!

 

Alle leden van de vereniging startten het programma met een openingsdans, waarna het feestje losbarstte. Vanwege veertig jaar inzet voor de vereniging kregen beide jubilarissen een gouden insigne namens de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân opgespeld door wethouder Erik de Groot en daarbij overhandigde hij een mooie oorkonde.

 

Vervolgens een vrolijke boel bij de jongste colorguardgroep en de Dance Kids van de AMV. Ronddraaiende pompons, lachende gezichtjes en ondertussen even zwaaien naar de familie op de tribune. Serieuzere thema’s waren er bij de oudere groepen. Wat een mooie shows! Adembenemend om te zien hoe de dansfiguren werden uitgevoerd en opgegooide vlaggen en rifles via een baan in de ruimte moeiteloos weer werden opgevangen. Ingetogen bewegingen afgewisseld met exploderende moves die de volledige vloer benutten.

 

De Music Kids van de AMV toonden hun muzikale kwaliteiten op verschillende instrumenten. De kinderen van de jeugdband sloegen er met verve op los, waarbij hier en daar een muziekstander met bladmuziek het luchtruim koos. Het kon allemaal. En als het publiek dacht alleen maar te komen kijken, dan hadden ze het mis. ‘Deze vuist op deze vuist’; hup meedoen en meezingen! Omdat er ook veel wordt gekletst tijdens de les, werd er een heus ‘Kletsnummer’ gespeeld.

 

Het slotakkoord was voor de showband. Toen de jubilarissen veertig jaar geleden begonnen bij Hosanna stond het slagwerknummer ‘Variant’ op het repertoire. Het nummer, een spannend samenspel tussen de scherpe en doffe trommels begeleid door de basedrums, werd van alle stof ontdaan en bij deze speciale gelegenheid nog een keertje gespeeld. Nostalgische gevoelens. Bij het nummer ‘A sky full of stars’ van Coldplay kwamen de Colorguards erbij met hun straatshow. De avond werd afgesloten met een medley van Hollandse meezingers. En die sfeer werd nog lang meegenomen bij de afterparty in het muziekgebouw.      

 

Foto's: Edith Kreike-Norg.

Muziek Sport & Recreatie

Meer nieuws

Winst voor Jan Hoogland op de tweede Mid-Fond vanuit Chimay

23-05-2022

HARLINGEN - Donderdag 19 mei werden 166 duiven ingekorfd voor de tweede Mid – Fond op zaterdag 21 mei vanaf Chimay op 358 km.

Fc Harlingen loopt Avond4Daagse

23-05-2022

HARLINGEN - Na 3 dagen gelopen te hebben was donderdagavond dan de allerlaatste avond van de Avond4Daagse.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wellheat Shop Wellheat Shop Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events
Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE