De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hoe onze Friese jongeren komende zomer de pandemie omzeilen!

12-04-2021

HARLINGEN - Komende zomer gaan 26 Friese jongeren onder begeleiding van een team enthousiaste begeleiders van het Friesland College aan boord van tallship Bark Europa.

Hoe onze Friese jongeren komende zomer de pandemie omzeilen! Foto: Dorus Breidenbach
Ze vertrekken vanaf Harlingen Haven en gaan dan een volle week de zee op. “We gaan een unieke leerervaring aan op een wereldschip!”, zo vertelt Gabriëlle Copini, initiatiefnemer van het project Sea Lab, onderdeel van het mentorprogramma binnen het Friesland College.
 
Tijdens een zevendaags avontuur leren de 20 mbo- en 6 hbo-studenten alles over zeilen; de crew van Bark Europa leidt de jongeren op tijdens Sailtraining. Ook zullen de jongeren tijdens workshops leren om hun kwaliteiten optimaal in te zetten, samen te werken en ook de leiding te nemen. Onmisbare competenties voor de student en voor de medewerker van de toekomst. De kracht van Sea Lab is ‘leren in samenwerking’ (peer to peer mentoring).
 
Het schip uit 1911 met maar liefst 3 masten en 24 zeilen is de ultieme leeromgeving voor de studenten van het Friesland College. Zeker omdat Sea Lab ook écht uiting geeft aan de Global Goals; er niet alleen over praten in een lokaal of online, maar het ervaren, het onderzoeken aan boord van een wereldschip. Als je het bijvoorbeeld hebt over de kwaliteit van het water dan reiken crewleden van Bark Europa de studenten methodes aan om dit te bestuderen. Leentje Toering, directeur Bark Europa: “De jongeren werken met hun handen en zijn veel in de buitenlucht, en zijn altijd omringd door wind en water. De studenten zullen samen met de vaste bemanning het schip runnen. Al snel zullen de studenten ervaren dat je altijd mensen om je heen nodig hebt en elkaar moet kunnen vertrouwen voor een goed zeilend schip. De jongeren leren hierdoor samenwerken en zich openstellen voor anderen.”
 
Dit exclusieve coachingsprogramma is inclusief én uniek: Sea Lab wil deze ervaring voor elke student toegankelijk maken, voor studenten met verschillende achtergronden.
 
Gabriëlle Copini: “De samenwerking met Bark Europa is vanaf dag 1 geweldig. Toen ik met dit idee kwam bij kapitein Jelte Hibma en directeur Leentje Toering hebben ze vanaf het begin aangegeven dat dit een geweldige kans is voor onze studenten. We denken samen de route uit: van voorbereiding tot de daadwerkelijke tocht. Samen met mijn collega Gerrit Rottiné, een fervent skûtsjesiler, geef ik vorm aan Sea Lab binnen het Friesland College. Daarnaast zijn drie oud-studenten van ons betrokken bij dit project; ze volgen inmiddels een hbo-opleiding en zij krijgen heel veel energie van deze andere manier van onderwijs. Wat mij betreft is Sea Lab een Friese parel.” Qua financiering heeft Sea Lab al op behoorlijk wat steun kunnen rekenen vanuit het Friesland College.
 
We hebben nog ongeveer 6.000 euro nodig om de trossen los te gooien en de zee op te gaan. Mogelijk is er iemand in de provincie, een Fries bedrijf of een enthousiaste burger die een donatie wil doen of ons wil sponsoren. We zien dit als een steun voor uitdagend mbo- en hbo-onderwijs, en ook voor de ruimte die twee docenten van het Friesland College pakken om out-of-the-box een prachtig traditioneel middel, Bark Europa, in te zetten om impact te maken samen met Friese jongeren en zo even de pandemie te omzeilen!

Algemeen Onderwijs Sport & Recreatie

Meer nieuws

Prijsuitreiking Winterwandelchallenge

12-04-2021

HARLINGEN - Afgelopen winter konden gezinnen deelnemen aan de Winterwandelchallenge, die Stichting Present Noord-West Friesland had georganiseerd in het kader coronaproof omzien naar elkaar.

Vacature: Adviseur cultuur- en subsidiebeleid

12-04-2021

HARLINGEN - Gemeente Harlingen op zoek naar een: Adviseur cultuur- en subsidiebeleid (36 uur).

Zet dankbaarheid in beeld

12-04-2021

HARLINGEN - De leukste manier om je vrijwilligers te bedanken!

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï
Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Omdraai De Omdraai Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok