HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hoe onze Friese jongeren komende zomer de pandemie omzeilen!

12-04-2021

HARLINGEN - Komende zomer gaan 26 Friese jongeren onder begeleiding van een team enthousiaste begeleiders van het Friesland College aan boord van tallship Bark Europa.

Hoe onze Friese jongeren komende zomer de pandemie omzeilen! Foto: Dorus Breidenbach
Ze vertrekken vanaf Harlingen Haven en gaan dan een volle week de zee op. “We gaan een unieke leerervaring aan op een wereldschip!”, zo vertelt Gabriëlle Copini, initiatiefnemer van het project Sea Lab, onderdeel van het mentorprogramma binnen het Friesland College.
 
Tijdens een zevendaags avontuur leren de 20 mbo- en 6 hbo-studenten alles over zeilen; de crew van Bark Europa leidt de jongeren op tijdens Sailtraining. Ook zullen de jongeren tijdens workshops leren om hun kwaliteiten optimaal in te zetten, samen te werken en ook de leiding te nemen. Onmisbare competenties voor de student en voor de medewerker van de toekomst. De kracht van Sea Lab is ‘leren in samenwerking’ (peer to peer mentoring).
 
Het schip uit 1911 met maar liefst 3 masten en 24 zeilen is de ultieme leeromgeving voor de studenten van het Friesland College. Zeker omdat Sea Lab ook écht uiting geeft aan de Global Goals; er niet alleen over praten in een lokaal of online, maar het ervaren, het onderzoeken aan boord van een wereldschip. Als je het bijvoorbeeld hebt over de kwaliteit van het water dan reiken crewleden van Bark Europa de studenten methodes aan om dit te bestuderen. Leentje Toering, directeur Bark Europa: “De jongeren werken met hun handen en zijn veel in de buitenlucht, en zijn altijd omringd door wind en water. De studenten zullen samen met de vaste bemanning het schip runnen. Al snel zullen de studenten ervaren dat je altijd mensen om je heen nodig hebt en elkaar moet kunnen vertrouwen voor een goed zeilend schip. De jongeren leren hierdoor samenwerken en zich openstellen voor anderen.”
 
Dit exclusieve coachingsprogramma is inclusief én uniek: Sea Lab wil deze ervaring voor elke student toegankelijk maken, voor studenten met verschillende achtergronden.
 
Gabriëlle Copini: “De samenwerking met Bark Europa is vanaf dag 1 geweldig. Toen ik met dit idee kwam bij kapitein Jelte Hibma en directeur Leentje Toering hebben ze vanaf het begin aangegeven dat dit een geweldige kans is voor onze studenten. We denken samen de route uit: van voorbereiding tot de daadwerkelijke tocht. Samen met mijn collega Gerrit Rottiné, een fervent skûtsjesiler, geef ik vorm aan Sea Lab binnen het Friesland College. Daarnaast zijn drie oud-studenten van ons betrokken bij dit project; ze volgen inmiddels een hbo-opleiding en zij krijgen heel veel energie van deze andere manier van onderwijs. Wat mij betreft is Sea Lab een Friese parel.” Qua financiering heeft Sea Lab al op behoorlijk wat steun kunnen rekenen vanuit het Friesland College.
 
We hebben nog ongeveer 6.000 euro nodig om de trossen los te gooien en de zee op te gaan. Mogelijk is er iemand in de provincie, een Fries bedrijf of een enthousiaste burger die een donatie wil doen of ons wil sponsoren. We zien dit als een steun voor uitdagend mbo- en hbo-onderwijs, en ook voor de ruimte die twee docenten van het Friesland College pakken om out-of-the-box een prachtig traditioneel middel, Bark Europa, in te zetten om impact te maken samen met Friese jongeren en zo even de pandemie te omzeilen!

Algemeen Onderwijs Sport & Recreatie

Meer nieuws

Prijsuitreiking Winterwandelchallenge

12-04-2021

HARLINGEN - Afgelopen winter konden gezinnen deelnemen aan de Winterwandelchallenge, die Stichting Present Noord-West Friesland had georganiseerd in het kader coronaproof omzien naar elkaar.

Vacature: Adviseur cultuur- en subsidiebeleid

12-04-2021

HARLINGEN - Gemeente Harlingen op zoek naar een: Adviseur cultuur- en subsidiebeleid (36 uur).

Zet dankbaarheid in beeld

12-04-2021

HARLINGEN - De leukste manier om je vrijwilligers te bedanken!

Reacties