RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hoe onze Friese jongeren komende zomer de pandemie omzeilen!

12-04-2021

HARLINGEN - Komende zomer gaan 26 Friese jongeren onder begeleiding van een team enthousiaste begeleiders van het Friesland College aan boord van tallship Bark Europa.

Hoe onze Friese jongeren komende zomer de pandemie omzeilen! Foto: Dorus Breidenbach
Ze vertrekken vanaf Harlingen Haven en gaan dan een volle week de zee op. “We gaan een unieke leerervaring aan op een wereldschip!”, zo vertelt Gabriëlle Copini, initiatiefnemer van het project Sea Lab, onderdeel van het mentorprogramma binnen het Friesland College.
 
Tijdens een zevendaags avontuur leren de 20 mbo- en 6 hbo-studenten alles over zeilen; de crew van Bark Europa leidt de jongeren op tijdens Sailtraining. Ook zullen de jongeren tijdens workshops leren om hun kwaliteiten optimaal in te zetten, samen te werken en ook de leiding te nemen. Onmisbare competenties voor de student en voor de medewerker van de toekomst. De kracht van Sea Lab is ‘leren in samenwerking’ (peer to peer mentoring).
 
Het schip uit 1911 met maar liefst 3 masten en 24 zeilen is de ultieme leeromgeving voor de studenten van het Friesland College. Zeker omdat Sea Lab ook écht uiting geeft aan de Global Goals; er niet alleen over praten in een lokaal of online, maar het ervaren, het onderzoeken aan boord van een wereldschip. Als je het bijvoorbeeld hebt over de kwaliteit van het water dan reiken crewleden van Bark Europa de studenten methodes aan om dit te bestuderen. Leentje Toering, directeur Bark Europa: “De jongeren werken met hun handen en zijn veel in de buitenlucht, en zijn altijd omringd door wind en water. De studenten zullen samen met de vaste bemanning het schip runnen. Al snel zullen de studenten ervaren dat je altijd mensen om je heen nodig hebt en elkaar moet kunnen vertrouwen voor een goed zeilend schip. De jongeren leren hierdoor samenwerken en zich openstellen voor anderen.”
 
Dit exclusieve coachingsprogramma is inclusief én uniek: Sea Lab wil deze ervaring voor elke student toegankelijk maken, voor studenten met verschillende achtergronden.
 
Gabriëlle Copini: “De samenwerking met Bark Europa is vanaf dag 1 geweldig. Toen ik met dit idee kwam bij kapitein Jelte Hibma en directeur Leentje Toering hebben ze vanaf het begin aangegeven dat dit een geweldige kans is voor onze studenten. We denken samen de route uit: van voorbereiding tot de daadwerkelijke tocht. Samen met mijn collega Gerrit Rottiné, een fervent skûtsjesiler, geef ik vorm aan Sea Lab binnen het Friesland College. Daarnaast zijn drie oud-studenten van ons betrokken bij dit project; ze volgen inmiddels een hbo-opleiding en zij krijgen heel veel energie van deze andere manier van onderwijs. Wat mij betreft is Sea Lab een Friese parel.” Qua financiering heeft Sea Lab al op behoorlijk wat steun kunnen rekenen vanuit het Friesland College.
 
We hebben nog ongeveer 6.000 euro nodig om de trossen los te gooien en de zee op te gaan. Mogelijk is er iemand in de provincie, een Fries bedrijf of een enthousiaste burger die een donatie wil doen of ons wil sponsoren. We zien dit als een steun voor uitdagend mbo- en hbo-onderwijs, en ook voor de ruimte die twee docenten van het Friesland College pakken om out-of-the-box een prachtig traditioneel middel, Bark Europa, in te zetten om impact te maken samen met Friese jongeren en zo even de pandemie te omzeilen!

Algemeen Onderwijs Sport & Recreatie

Meer nieuws

Prijsuitreiking Winterwandelchallenge

12-04-2021

HARLINGEN - Afgelopen winter konden gezinnen deelnemen aan de Winterwandelchallenge, die Stichting Present Noord-West Friesland had georganiseerd in het kader coronaproof omzien naar elkaar.

Vacature: Adviseur cultuur- en subsidiebeleid

12-04-2021

HARLINGEN - Gemeente Harlingen op zoek naar een: Adviseur cultuur- en subsidiebeleid (36 uur).

Zet dankbaarheid in beeld

12-04-2021

HARLINGEN - De leukste manier om je vrijwilligers te bedanken!

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda