Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hoe gaat het in Corona tijd met fc Harlingen hoofdtrainer Steffen Hansma?

20-11-2020

HARLINGEN - Bij de jeugdleden wordt er nog volop gevoetbald maar hoe zit dat bij de senioren bij fc Harlingen?

Hoe gaat het in Corona tijd met fc Harlingen hoofdtrainer Steffen Hansma? Steffen Hansma. Foto: E.c.A.

Hoe is het bijvoorbeeld met de hoofdtrainers bij de senioren? Zien zij het nog wel goedkomen wat voetbal betreft? We spraken met hoofdtrainer van het eerste elftal; Steffen Hansma.

 

Onderschatting

Het zijn moeilijke tijden, voor iedereen, maar Steffen laat weten dat het op zich wel goed gaat met hem.  Sinds jaar en dag is hij gewend om met voetbal bezig te zijn en dat is er nu even niet meer, dát is lastig. Je wereld wordt steeds kleiner en genieten van de goede dingen van het leven zoals een terrasje pakken of een weekendje weg zit er voorlopig niet in. Steffen: “In het weekend met de vrouw een visje halen, wat eten bestellen bij de plaatselijke horeca, een blokje toeren in de auto is zo’n beetje het enige wat nog kan. Gelukkig hebben wij allebei ons werk nog, afgewisseld door thuis en op kantoor te werken”. Omgaan met corona is best wel moeilijk en het wordt toch veelal onderschat. Steffen laat weten dat hij het zelf soms ook wel wat onderschat heeft. Dat het ernstig is wat er allemaal gebeurt ervaart hij van dichtbij. Een kennis wordt al ongeveer drie weken op de intensive care in slaap gehouden vanwege Corona. Steffen: “het ging ontzettend snel bij hem, binnen drie dagen lag hij daar…” 

 

Verkeerde moment

Na een prima voorbereiding met oefen- en bekerwedstrijden viel de start in de competitie wat tegen. Vooral in beslissende momenten werden er cruciale foutjes gemaakt waardoor er geen punten werden gepakt. Team en begeleiding waren teleurgesteld en baalden van de resultaten maar sprake van paniek was er niet en Steffen is op dezelfde manier training blijven geven. Met wat kleine aanpassingen in de opstelling werd het team in de laatste wedstrijd beloond met een 5-2 winst tegen De Sweach. Het moment van het stop zetten van de competitie kwam voor Steffen en zijn team dus wel op een verkeerd moment. “Maar ik zei tegen de spelers: we gaan in ieder geval met een goed gevoel de winterstop in”.

 

Iedereen had er al wel rekening mee gehouden dat de maatregelen strenger zouden worden want de besmettingen liepen snel op. Het trainen heeft Steffen zo lang als mogelijk vol gehouden met de groep, ook toen het nog maar met viertallen op gepaste afstand mocht. Steffen: “In mijn beleving moet je dat ook niet echt langer doen dan drie weken want dan wordt de motivatie ook minder omdat je simpel weg geen doel hebt om naar toe te werken. Trainen in duo’s heeft al helemaal geen zin”.

 

Op dit moment staan de trainingen dus stil en heeft Steffen weinig contact met de spelers. De spelers hebben een groepsapp waar Steffen niet in zit en dat is een bewuste keuze. Er is wel elke week contact met leider Syb Vogel en er worden gegevens met het technisch hart van fc Harlingen uitgewisseld. Het trainingsschema voor de voorbereiding vanaf januari is al gemaakt door de hoofdtrainer en er wordt vanuit gegaan dat er dan weer gestart kan worden.

 

Doelen

Het is een onzekere tijd maar doelen moeten er altijd zijn. Eén doel is om dit seizoen toch wel in het eerste rijtje te komen, al moet er natuurlijk ook even gekeken worden naar wat er straks door de KNVB wordt beslist. Wordt het een hele of een halve competitie? Het is nu allemaal gewoon nog té onzeker. Steffen: “Ik ben en blijf altijd wel bezig met voetbal. Ik kijk nu veel wedstrijden op tv en lees wat vakliteratuur. Natuurlijk hoop ik dat wij binnenkort weer met z’n allen kunnen genieten van het voetbal. Uiteraard met supporters langs de lijn en dat we na de wedstrijd een lekker biertje kunnen pakken, met een bitterballetje erbij en een grapje en een grolletje maken. En hopelijk keert het sociale aspect snel weer snel terug in de gehele maatschappij. Bij fc Harlingen zal dit vast en zeker goedkomen”.

 

 

Meer nieuws

Update van Jan, in Vietnam (November)

20-11-2020

VIETNAM: Leven in Ho Chi Minh City.

Het Alternatief 77, 20 november ’20

20-11-2020

HARLINGEN - In de tweede golf komen we nu gelukkig weer met drie man vanuit de studio van Omroep RSH in Nieuw Zuid.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 47 - 2020

20-11-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 16 t/m 19 november 2020.

Reacties

Greenart Production Greenart Production IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Greenart Production Greenart Production BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie