Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Hockeynieuws van HMHC: komend weekend volop jeugdhockey

10-06-2021

HARLINGEN - Na de goede berichten vanuit de overheid over versoepeling van maatregelen voor sporters is er door vele vrijwilligers bij HMHC hard gewerkt om komende drie weekenden weer te kunnen hockeyen.

Hockeynieuws van HMHC: komend weekend volop jeugdhockey Net als de afgelopen weken wordt ook komend weekend weer onderling gespeeld door de Dames en Heren teams

Vorige week zagen we al de blije berichten en gezichten van de voetballers van Zeerobben en FC Harlingen, deze week volgen de hockeyers en hockeysters van HMHC. Alle jeugdteams doen mee in de mini-competitie die de hockeybond heeft georganiseerd tussen de Friese hockeyclubs. Een enkel team gaat zelfs alweer de grens over naar Groningen en Drenthe. Aan alle teams, dus ook de senioren, kunnen weer trainen zonder beperkingen. Hieronder staat dus voor het eerst sinds vorig jaar weer een wedstrijdprogramma.

 

Een vereniging ben je met elkaar

De voorbereiding om weer te kunnen hockeyen werd met vereende krachten opgepakt. De technische commissie regelde de inschrijving van teams, de Wedstrijdsecretaris plande de wedstrijden, de scheidsrechtercommissie zorgde voor twee scheidsrechters/spelbegeleiders voor iedere wedstrijd, de barcommissie bestelde nieuwe voorraad en maakte de ouderplanning in de kantine, de kledingcommissie organiseerde een spoed-kledingruilavond en natuurlijk de coaches: zij staan er weer met hun teams. Allen dank, een vereniging ben je met elkaar!

 

Maatregelen blijven gelden, helaas geen publiek

Er zijn al weer veel versoepelingen, maar er blijven ook maatregelen van kracht. Als je niet fit bent, kom je niet hockeyen. En publiek is helaas nog niet toegestaan. Ouders die rijden met een team naar een uitwedstrijd mogen wél het complex op. In principe zijn kantines open, ook in Harlingen, maar het is niet zeker dat dat bij alle clubs het geval is. Op het veld is afstand houden niet nodig, om het veld geldt de 1,5 meter nog steeds. Laten we ook bij deze laatste loodjes ons nog wel aan alle maatregelen houden, in ieders belang. Mochten de maatregelen de komende tijd wel verder versoepeld worden, dan zal dat bij HMHC uiteraard weer direct doorgevoerd worden.

 

Brainstormavond op 17 juni

Op donderdag 17 juni speelt het Nederlands voetbalelftal om 21.00 uur een wedstrijd tegen Oostenrijk. Vooraf organiseert HMHC van 19.00 uur tot 20.30 uur een brainstormavond op de club. En ook veel hockeyers houden van voetbal, dus iedereen kan weer op tijd thuis zijn. Corona proof, in de buitenlucht en met voldoende ruimte. Het centrale thema is seizoen 2021-2022 en dan met name het verzamelen van ideeën om de inkomsten van de club, die dit jaar behoorlijk zijn teruggevallen, komend seizoen weer op orde te krijgen. Te denken valt aan acties maar ook sponsoring en uitbreiding van de Club van 100. Alle leden en ouders zijn welkom, samen kunnen we hier een succes van maken!

 

Balklandpark: er wordt gewerkt

De plannen voor het Balklandpark gaan de komende tijd in uitvoering. Voor HMHC betekent dat onder meer een nieuwe ingang, herinrichting van het voorterrein en het plaatsen en verplaatsen van hekwerk. En de omgeving wordt een stuk mooier natuurlijk. Er wordt dus de komende tijd gewerkt waarbij vrachtwagens grond aan- en afvoeren. Let dus goed op als je op de fiets komt!

 

De nieuwe ingang aan de zijkant wordt al zichtbaar

 

Nog twee weken trainen, gratis meedoen

Er wordt nog twee weken getraind door de teams van HMHC, daarna gaan we de zomerperiode in en wordt er vanaf half augustus weer begonnen. Je kunt dus ook nog twee weken gratis meedoen! Kom ook gerust mee met een vriend of vriendin om mee te doen bij een team voor jouw leeftijd. Wel graag even aanmelden via de site van HMHC.

 

Familiedag zondag 4 juli? Save the date!

Het is traditie dat HMHC het seizoen afsluit met een familiedag. Hockey is een echte familiesport, voor (groot)vaders en (groot)moeders, voor broertjes en zusjes. Op de HMHC familiedag hockeyen deze allemaal samen, met veel gezelligheid op en rond het veld, ook na de onderlinge wedstrijden. Het is nog even afwachten of het allemaal mag en kan, maar binnen HMHC wordt intussen nagedacht om toch dit jaar nog een gezellige Familiedag te organiseren. Houdt dus zondag 4 juli, de laatste zondag voor de zomervakantie, vrij. Binnenkort wordt hierover meer bekend!

 

Programma komend weekend

Vrijdag 11 juni

19.45 uur MA1 - Leeuwarden

 

Zaterdag 12 juni

09.30 uur MixD1 - Quick Stick

10.20 uur Quick Stick - ME8-1

10.30 uur MC1 - Stix

11.00 uur MB2 - Lemmer

11.00 uur Leeuwarden - MB1

11.45 uur Sneek - MA2

12.00 uur Steenwijk - MC2

12.30 uur JC1 - HVA

 

Zondag 13 juni

12.30 uur Onderlinge wedstrijden Dames en Heren

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Over de algenschermen naar de zee lopen

10-06-2021

HARLINGEN - Vanmorgen openden gedeputeerde Avine Fokkens van provincie Fryslân en wethouders Erik de Groot en Paul Schoute van gemeente Harlingen de drijvende pier in de Waddenzee.

De meiden van Zeerobben

10-06-2021

HARLINGEN - En ook voor de meiden van Zeerobben begon afgelopen zaterdag de Regiocup met 2 wedstrijden.

Bezoek Museum het Hannemahuis in Harlingen voor toonaangevende tentoonstellingen

10-06-2021

HARLINGEN - Na een lange periode van stilstand, ontwaakt Harlingen met verschillende culturele activiteiten.

Reacties

Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber